Viikonloppuna stadilaisjengit pettivät, kun IFK ja Jokerit jäivät toteutumatta. Tiliä tehtiin kuitenkin SaiPalla (3,25) ja Lukolla (1,57). Tänään on aika samankaltaiset ideat!

Jokerit – JYP: JYP alkaa olla vedonlyöjän painajainen. Joukkue pelasi neljä peräkkäistä ottelua niin väsyneesti, että olisi hävinnyt Mestiksen joukkueillekin. Mutta kun tuli perjantai ja aina sytyttävä HIFK vastaan, joukkue nappasi 2-0 voiton. Maalivahti Tuomas Tarkki oli jälleen itse varmuus ja joukkueen kärkimiehiä kiinnosti työnteko. Tänään ei pitäisi myöskään olla ongelmia syttyä otteluun, sillä Jokerit Ilmalassa kuuluu hurrikaanipaitojen lempivastustajiin. JYP on taistellut kuitenkin jo pitkään teho-ongelmien kanssa. Varsinkin ylivoimapelaaminen on varsin huonoa.

Jokerit on kerännyt viidestä edellisestä ottelusta neljä voittoa, mutta vastukset ovat olleet heppoisia. Joukkue on huomattavasti vaarallisempi hyökkäyssuuntaan Teuvo Teräväisen uudelleensynnyttyä. Puolustuspää sen sijaan on ollut koko kauden sarjan eliittiä, joten vähämaalinen kamppailu on hyvin lähellä. Tasoero on minimaalinen ja Jokerit on kotiedun puolesta vain niukka suosikki.

KalPa – SaiPa: KalPa on luovuttanut, kuten kaikki jo tietävät. Nyt lähti kapteeni Jukka Voutilainen Tapparaan, joten viimeinenkin mahdollinen tehomies on ulkona. Joukkueen paras pistemies on tällä hetkellä Kalle Kerman, tehoin 6+5!!! SaiPa on voittanut joukkueiden kaikki tämän kauden kohtaamiset. Keskinäiset kohtaamiset ovat myös olleet todella vähämaalisia, eikä se yllättäisi tänäänkään. Kuopiolaisten maalittomuus on tällä hetkellä lähtökohta kaikkia liigavastuksia vastaan.

SaiPaa kiinnostaa pisteet enemmän ja se on perustasoltaan huomattavasti laadukkaampi. Vieraissakin SaiPasta saadaan selvähkö suosikki: 1,85 William Hill/Sportingbet.

Pelicans – Lukko: Pelicans on kahden ottelun voittoputkessa, mutta joukkue ei edelleenkään vakuuta allekirjoittanutta millään tavalla. Ryhmä on sisältä mätä, täynnä mielialapelaajia, eikä Hannu Aravirran auktoriteetin kestävyys saa täyttä luottamusta.

Lukko pelaa neljän ottelun voittoputkessa ja lähtee Lahteen itseluottamusta puhkuen. Joukkue on saanut loukkaantumistilanteensa kuriin, vaikkakin tähtipuolustaja Petteri Nummelinin tilanne on edelleen kaikille epäselvä. Raumalaiset ovat selvästi laadukkaampi ryhmä ja varsinkin ryhmän rutiinitaso on huomattavasti isäntiä vahvempi. Saan vieraissakin Lukosta niukan suosikin ja tarjottu kerroin saa kuolan valumaan suupielestä: 2,65 Sportingbet/Bet365.

Tappara – HIFK: Tappara on voittanut viidestä edellisottelustaan neljä, IFK yhden. Kirvesrintojen peli ei kuitenkaan ole täysin vakuuttanut viime aikoina. Vain Kärpät-voitossa joukkue pelasi omalla tasollaan. IFK on myös alisuorittanut rutosti viime ottelut. Tähän vaikuttaa kuitenkin huomattavasti useat avainmiesten loukkaantumiset.

Tappara on laadukkaampi ja kotonaan suosikki, mutta ei missään nimessä kansainvälisillä markkinoilla pyörivien kertoimien mukainen. HIFK:n kokoonpanosta on syytä tarkistaa Mikko Jokelan, Arttu Luttisen, Juuso Puustinen sekä Toni Söderholmin tilanne. Mutta näin alustavasti, vierasvoitosta tarjottu 4,05 Unibet/ Betsson menee reippahasti ylikertoimen puolelle.

TPS – Kärpät: TPS on neljän ottelun tappioputkessa, mutta se ei ole luovuttanut vielä. Joukkue pelaa edelleen pisteistä. On kuitenkin selvää, että mitä pidemmälle kausi etenee, sitä vähemmän TPS:ää pelaaminen kiinnostaa ja repsahdusotteluita tullaan näkemään.

Kärpät lähtee luonnollisesti vieraissakin selvänä suosikkina otteluun. Asennevammainen esitys ei tässä vaiheessa olisi kuitenkaan mikään jättiyllätys, eikä kertoimetkaan houkuta pelaamaan.

Elmoorin suosittelemat pelikohteet:

Pelimuoto:

Kohde:

Merkki:

Kerroin:

1X2

KalPa - SaiPa

2

1,85 William Hill Sportingbet

1X2

Pelicans – Lukko

2

 2,65 Sportingbet Bet365

1X2

Tappara - HIFK

2

4,05 UnibetBetsson