SaiPa tuli loistavasti Raksilassa ensimmäiseen erään. Kärpät yllätettiin housut kintuissa, mutta lappeenrantalaisten harmiksi Juha-Matti Aaltonen oli oululaisista hereillä. Aivan ilmiömäiseen lentoon päässyt JMA täräytti avauserään tehot 1+2. Toisessa erässä myös muut näädät pääsivät pelivauhtiin mukaan. Lappeenrantalaisten pelihuumori katosi täysin kolmannessa erässä. Turhautunut ryhmä keskittyi enemmän vastustajan telomiseen kuin omaan peliin. Loppujen lopuksi Kärpät teurasti SaiPan komeiden ylivoimaosumien päätteeksi peräti 6-2.

Energinen SaiPa pystyy haastamaan Kärpät hyökkäyspelillään, mutta joukkue tekee aivan liikaa virheitä omassa päässä. Kärppien ylivertainen hyökkäysmateriaali jopa tuhlaili lukemattomia paikkoja avausottelussa ja totuuden nimissä numerot olisivat voineet olla rumemmatkin. Jussi Markkanen voi olla loukkaantunut, voi olla täysin terve, mutta itseluottamuksen kokenut SaiPa-maalivahti on ainakin menettänyt.

Kärppien hyökkäys- ja varsinkin ylivoimapeli pelaa tällä hetkellä paremmin kuin koskaan. Ensimmäisessä ottelussa saatiin karstat pois kehosta ja luultavasti oululaiset vain parantavat peliään sarjan edetessä. SaiPalla sen sijaan alkaa väistämättä painaa jalka sitä enemmän, mitä pidemmälle sarjassa mennään.

SaiPan kiistattoman maalivahtiongelman sekä haparoivan puolustuksen johdosta sarjassa on maalimäärällisesti jatkossakin repeämispotentiaalia. Lappeenrantalaiset eivät ole koko kaudella peruutelleet, eivätkä varmasti tee sitä kotihallissaan perjantaina. Kotietu tasoittaa hieman lähtökohtia, mutta Kärpät on vieraissakin selvä suosikki.

Elmoorin peli-idea:

Yli 4,5 maalia 1,95 Betsson 

Muut peli-ideat:

1x2: Kärpät 1,90 ComeOn/ NordicbetYli 5,5 maalia 2,85 Betsson

Kierroksen suosituimmat pelivalinnat:

Pelimuoto:

SaiPa

X

Kärpät

1X2

3,70 Unibet

4,12 ComeOn

1,90NordicbetComeOn

Moneyline

2,65 Bet365Unibet

 

3,60 Bet365Betsson

Yli/alle 4,5 maalia

Yli: 1,95 Betsson

 

Alle: 1,91 Sportingbet