Paul Brown Stadiumilla nähdään vuoden 1981 AFC-finaali uusinta. Löytääkö Chargers mitään aseita Bengalsin kotitaikaa vastaan?

NFL-ennakko & pelivihjeet:

Cincinnati Bengals – San Diego Chargers

Sunnuntaina 5.1.2014 kello 20:05

Paul Brown Stadium – Cincinnati, Ohio

Nelonen Pro 1 / Ruutu+

Lähtökohdat otteluun:Molemmat olivat kauden päätteeksi huippukunnossa voittaen viidestä viimeisestä ottelustaan neljä. Chargersilla oli kaikki pelijumalat puolellaan pääsyssä pudotuspeleihin. Joukkue sai apua muilta joukkueilta, vastustajalta sekä tuomareilta ja selviytyi lopulta kahdeksalla voitolla pudotuspeleihin. Bengals keräsi kauden aikana 11 voittoa, eikä hävinnyt kertaakaan kotikentällään! Joukkueet kohtasivat runkosarjassa kerran, joulukuun ensimmäinen päivä, jolloin Bengals oli vieraissa 10-17 lukemin parempi.

Seuraa heitä:

Ryan Matthews, San Diego Chargers: Keskushyökkääjä on noussut pikkuhiljaa kauden edetessä parrasvaloihin. Tasaisesti pitkin kautta otteitaan parantanut runnoja pystyi viemään joukkueen loppukauden huikeilla otteilla pudotuspeleihin.

A.J. Green ja Marwin Jones, Cincinnati Bengals: Bengals on ainoa joukkue Broncosin lisäksi, josta löytyy kaksi yli kymmenen touchdown-koppia kerännyttä laitahyökkääjää. Molemmat hakevat loistavasti tiloja ja ovat suuri syy siihen, miksi Dalton pelaa niin huikeaa kautta ja siihen että Bengals-hyökkäys iski peräti 275 pistettä kahdeksassa kotiottelussaan.

Ottelun kulmakivet:Bengalsin pelinrakentaja Andy Dalton hiljensi useat kriitikot runkosarjassa pelaamaan upean kauden. Tällä ei kuitenkaan ole mitään merkitystä, jos Dalton ei onnistu pudotuspeleissä. Daltonin on turhan usein nähty sortuvan lapsenomaisiin virheisiin, kuten runkosarjan päätöskierroksella Ravensia vastaan (neljä syötönkatkoon johtanutta heittoa). Chargesin puolustus on kuitenkin niin heikko (vaikka orastavasti paransikin otteitaan loppua kohden), että tänään Daltonin ei tarvitse loistaa – riittää kun hän ei täysin epäonnistu.

Philip Rivers pelaa upeaa kautta Chargersin pelinrakentajana ja kantoi joukkuetta pitkään alkukaudella. Nyt kuitenkin myös keskushyökkääjä Ryan Matthews on päässyt hurjaan vireeseen. Bengalsin puolustus on kuitenkin tasaisen vahva. Riversin tulee pelata täydellisyyttä hipova kamppailu, mikäli mielii viedä joukkueen voittoon.

Erikoista:Bengals on pelannut jo vuosia tasaisella ryhmällä vakuuttavasti runkosarjassa, mutta joukkue ei ole voittanut pudotuspeliottelua 24 vuoteen! Edellisen kerran, kun Bengals oli runkosarjassa voittamaton kotona, eteni joukkue aina Super Bowl otteluun asti (1988). Tätä ennen Bengals eteni Super Bowliin1981, jolloin konferenssifinaalissa vastassa oli nimenomaan San Diego Chargers. Konferenssifinaali muistetaan hyisempinä pudotuspeliotteluna koskaan. Raju pakkanen saattaa myös tänään sotkea ottelua.

Arvio & pelivihje:Bengalsin vahva kotietu ja selvästi parempi materiaali tekee siitä jättisuosikin kamppailuun. Jos Rivers onnistuu, voi ottelusta muodostua runsasmaalinen. Vierasvoitto vaatisi Daltonin totaalisulamista sekä Riversin täydellistä kamppailua – siihen ei riitä usko: Bengals 1,37 William Hill.Pelimarkkinoiden pääkohteet:

Pelimuoto:

Bengals

Chargers

12

1,37 William Hill

3,34 Nordicbet

Bengals -6,5

1,91 William Hill

1,91 William Hill

Yli/alle 46,5

Yli: 1,92 Betsson

Alle: 1,91 William Hill

Mystisen Jefu-miehen valinta parhaaksi pelikohteeksi: Bengals 1,37 William Hill