Packers lähtee viime vuoden pudotuspeliuusintaan haastajana, mutta Aaron Rodgersilla saattaa olla vielä sanottavansa ennen kuin viimeinen pilli viheltää!

NFL-ennakko & pelivihjeet:

Green Bay Packers – San Francisco 49ers

Sunnuntaina 5.1.2014 kello 23:40

Lambeau Field – Green Bay, Wisconsin

Nelonen Pro 1 / Ruutu+

Lähtökohdat otteluun:Green Bayn pelirakentaja Aaron Rodgers palasi kreivin aikaan loukkaantuneiden joukosta paikalle ja vei uskomattomalla viimeisen neljänneksen esityksellä joukkueen pudotuspeleihin runkosarjan päätöskierroksella. Rodgersin pitkä loukkaantuminen hankaloitti selvästi Packersin kautta, mutta loppujen lopuksi kahdeksan voittoa riitti divisioonan voittoon sekä kotietun Villikortti -kierrokselle.

49ers päätti runkosarjan kuuteen peräkkäiseen voittoon, mutta kivikovassa divisioonassa 12 voittoa riitti vain niukin naukin pudotuspelipaikkaan. Viime kauden Super Bowl joukkue otti helpommista vastuksista voitot iisisti, mutta kaikki neljä tappio tulivat pudotuspeleihin selvinneille joukkueille. Kovissa otteluissa hyökkäys tökki pahasti, vaikka puolustus pelasi. Packersin saldo tällä saralla oli vielä synkempi: joukkue ei voittanut runkosarjassa yhtään joukkuetta, joka selvitti tiensä pudotuspeleihin.

Seuraa heitä – keskushyökkääjät tarkkailussa:

Frank Gore, San Francisco: Väkivahva härkä – ei voi muuta sanoa. Kun joukkueen heittopeli ei toimi, tulee Gore esiin ja vie joukkueen hyökkäystä väkisin eteenpäin.

Eddie Lacy, Green Bay Packers: Packersin juoksupeli on paransi menoaan kuin sika juoksuaan runkosarjan loppua kohden. Lacy saa tänään vastaansa kivenkovan Ninersin etulinjan, joten paljon on kiinni siitä, miten Lacy löytää tilat juoksuilleen.

Ottelun kulmakivet:Pelin kuva on varsin selvä: Packersin puolustuksen tulee parantaa, jos joukkue mielii voittoon! San Franciscon pelinrakentaja Colin Kaepernick aloitti kauden vaisusti, mutta pääsi runkosarjan lopulla huippuiskuun. Kaepernick liikkuu ja heittää loistavasti, mutta henkinen kovuus pettää turhan usein. Flow-tilassa pelinrakentaja on pitelemätön, mutta OFF-painike menee turhan usein pohjaan. Packersin pitää saada runsaasti painetta Kaepernickille ja syödä pelihalut pois. Packersia verottaa kuitenkin (ratkaisevasti?) Clay Matthewsin poissaolo. Kotijoukkueen takapuolustus on ollut niin sekaisin alkukauden, että jos Kaepernick päästetään irti, laitahyökkääjä Vernon Davis iskee tänään jäätävät tilastot.

Aaron Rodgers on eittämättä yksi NFL:n parhaista pelinrakentajista. Packers sai myös myös loukkaantuneiden listoilta takaisin todella tärkeän hyökkääjän Randall Cobbin. Cobb ja Rodgers tekevät varmasti tuhoisaa jälkeä heittopelillään, jos vain isäntien hyökkäyksen linja kestää. San Francisco antaa lujaa painetta säkityskeisari Aldon Smithin johdolla.

Erikoista:Yhdysvalloissa on paukkunut melkoiset pakkaset viime aikoina ja Wisconsin osavaltiossa saatetaan nähdä tänään todellinen ulkoilmaottelu. Tuuli saattaa yltyä kovaksi, joka varmasti tuntuu pahalta noin 20 asteen pakkaskelissä.

Arvio & pelivihje:Tunne sanoo, että Kaepernick sulaa, Rodgers laittaa jumalmoodin päälle ja Packers menee tästä jatkoon! Mutta – kaikki muu kuin allekirjoittaneen etiäinen onkin 49ersin puolella. Heikko isäntien puolustus saa niin kovan haasteen, että on vaikea uskoa, miten puolustuksen koordinattori Dom Capers voisi saada vieraat aisoihin. Ninersin materiaali on selvästi laajempi, kun taas Packers on täysin kaksikon Rodgers-Cobb varassa. Ainoat järkevät vedot kulkevat vierasvoittojen kautta. Minusta ei järkevää saa kuitenkaan tekemälläkään, joten vetovalinta on selviö: Packers 2,40 bet365.Pelimarkkinoiden pääkohteet:

Pelimuoto:

Packers

49ers

12

2,40 bet365

1,67 William Hill

Packers +3

1,91 Nordicbet

1,96 Betsson Betsafe

Yli/alle 45,5

Yli: 1,95 Unibet

Alle: 1,91 William Hill

Mystisen Jefu-miehen valinta parhaaksi pelikohteeksi: Packers 2,40 bet365