Tässä ei kohta enää tiedä, mihin näiden rahojen kanssa joutuu. Eilen Rauman Lukko lisäsi pelitilin kassaan, kun kerroin 3,40 kilahti kassaan. Tänään haetaan taas luottosotureiden, IFK:n ja JYPin kautta voittoja, mutta myös hieman yllättäen KalPa saa pelin!

Ilves – SaiPa: SaiPa on voittanut edellisestä viidestä ottelustaan neljä, mitä voi pitää ihmeenä, kun ottaa huomioon joukkueen valtavat loukkaantumisongelmat. Ilves on ajautunut jo neljän otteluun tappioputkeen. Jopa heittopussit KalPa sekä TPS kaatoivat Ilveksen ja tupsukorvien vapaapudotus sarjataulukossa jatkuu. Ilves on valunut kymmenenneksi, Idän Ihme taistelee neljäntenä.

SaiPa voitti TPS:n viime kierroksella jo vähän tuurillakin. Maalivahti Jussi Markkanen ei ollut parhaimmillaan ja joukkue vaikutti jopa laiskalta. Kenties loukkaantumisten riepoma ryhmä alkaa olla hieman väsynyt? Kuitenkin, vain voitot merkitsee ja niitä SaiPa napsii tasaisesti. SaiPan ylivoima oli hurjassa vireessä TPS:ää vastaan ilman avainmiehiäkin. Tupsukorvilla ei näin ole varaa tänään jäähyilyyn.

Poissaolojen vuoksi joukkueilla ei oikeastaan ole materiaalista eroa ja kotietu tekee Ilveksestä suosikin. Joku voisi kokeilla Ilveksen voitosta tarjottua kerrointa 2,40 Unibet ylikertoimena, mutta minä jätän pelaamatta. Joukkueilla on edelleen se ero, että toinen on kääntänyt tasaiset ottelut voitoiksi, toinen hävinnyt ne.

JYP – HPK: JYP nousi sarjan kolmostilalle ottamalla kolmannen peräkkäisen voiton Lukosta. Maalivahti Tuomas Tarkki sai huilivuoron, mutta Sami Rajaniemi ei tästä hätkähtänyt vaan pelasi nollapelin vieraiden 0-3 voitossa. Jani Tuppurainen oli myös poissa pelaavasta kokoonpanosta ja näillä näkyminen hurrikaaniryhmän ykköslaituri tulee olemaan sivussa useamman viikon.

Myös HPK alkoi kehitellä orastavaa voittoputkea nappaamalla toisen peräkkäisen pistepotin KalPan kustannuksella 2-1. Kerho puolustaa äärimmäisen kurinalaisesti, joten se pitää ottelut lähes poikkeuksetta tasaisina. Ylivoima ja ykköskentällinen ovat kuitenkin niin pahassa jäässä, ettei joukkue saa maaleja aikaiseksi.

Loukkaantumisista huolimatta JYP on materiaalin puolesta reilusti edellä ja lähtee kotiotteluun selvänä suosikkina. Jos JYP ei sorru surffailuun, on kotivoitto selviö: 1,70 Bet365.

KalPa – Pelicans: KalPalta puuttuu toistakymmentä pelaajaa kokoonpanosta loukkaantumisten vuoksi, mutta kuopiolaiset ovat löytäneet aidon soturihengen päälle. Joukkue puhaltaa yhteen hiileen, tekee töitä kuin riivattu, mutta on silti raikkaan ja lennokkaan oloinen. Maalivahti Pekka Tuokkola kruunaa paketin. Silti materiaali on niin kapea, että vaikka joukkue saa pidettyä ottelut tasaisena, on voittoon asti matkaa.

Pelicans on ajautunut nyt viiden ottelun tappioputkeen ja peliotteet ovat myös olleet sen mukaiset. Joukkue on menettänyt täysin itseluottamuksen ja pakkaa hajoaa usein jo avauserässä. Puolustuspää kärsii edelleen loukkaantumisista, mutta silti..

Pelicans on isäntien loukkaantumisten johdosta materiaaleissa edellä. KalPa on kuitenkin ollut paljon raikkaampi kokonaisuus ja se lähtee kotiotteluun suosikkina. Äärimmäisen vähämaaliseksi ennakoitavassa ottelussa tasapelin riski kasvaa, mutta Nordicbetin tarjous kotivoitosta on kokeilemisen arvoinen: 2,27.

Ässät – HIFK: IFK jatkoi voittoputkeaan jo viiden ottelun mittaiseksi ja edellisestä kymmenestä ottelusta joukkueella on peräti kahdeksan puhdasta voittoa. Ässillä edellisestä kymmenestä ottelusta on kasassa (oikeasti) yksi voitto. Petopaidat on noussut jo kuudenneksi sarjassa, kun taas Ässät valuu kohti pohjamutia: sarjan 12. sija ja jumbo TPS puuskuttaa jo seitsemän pisteen päässä niskaan.

IFK:n itseluottamustila on luonnollisesti eri planeetalta patapaitojen vastaavaan verrattuna. Myös materiaalilta IFK on niukasti edellä. Maalivahti Ville Husso on ollut loistava ja avainmiehet ovat heränneet pisteiden tekoon. Ässillä tilanne on päinvastainen: molemmat maalivahdit alisuorittavat ja avainmiehet (Niklas Hagman, Dragan Umicevic, Kamil Kreps) ovat aivan yössä.

Ässien kotietu tasoittaa lähtökohtia, mutta lähinnä mentaalipuolen johdosta annan IFK:lle vieraissakin suosikin aseman. Kertoimet ovat siinä ja tässä pelaamiseen, eikä vierasvoitto kutkuta aivan karmeasti. Parhaan edun vieraista saa, kun vetää joko-tai peliä ja tuuttaa IFK-1 tasoitusvedon kertoimella 3,55 Nordicbet tauluun!

Elmoorin suosittelemat pelikohteet:

Pelimuoto:

Kohde:

Merkki:

Kerroin:

1X2

JYP - HPK

1

1,70 Bet365

1X2

Ilves - Pelicans

1

2,24 Nordicbet

1X2

Ässät – IFK

2

3,55 Nordicbet