Suomi pyrkii tänään uusimaan Gijonin ihmeen Helsingissä, mutta lähtökohdat ovat epätoivoiset.

6.9.2013 kello 21.30 MM-karsinta, lohko I: Suomi – Espanja Olympiastadion - Helsinki, Suomi YLE TV2

Lähtökohdat otteluun: Suomi on noussut I-lohkon kolmostilalle voitettuaan Luxemburg ja pelattuaan tasan Espanjan ja Valko-Venäjän kanssa vieraissa, sekä napattuaan kolme pistettä Valko-Venäjästä kotonaan. Tänään vastaan asettuu FIFA-rankingin ykkönen ja lohkon kärkisijaa pitävä Espanja. Piste-ero joukkueiden välillä on viisi pistettä, joten periaatteessa, periaatteessa Suomi voisi voitolla kamppailla jopa pääsystä tuleviin MM-kisoihin.

Kokoonpanot: Suomelta puuttuu ottelusta todella tärkeä palanen, kun Perparim Hetemaj on pelikiellon vuoksi sivussa. Korvaaja on luultavasti Tim Sparv, riippuen toki millä ryhmityksellä Suomi ja päävalmentaja Mixu Paatelainen otteluun lähtee. Todennäköisintä on bussin parkkeeraaminen, jolla Suomi teki ihmeen Gijonissa.  Toppariosastolle tekee paluun kuitenkin kokenut Petri Pasanen. Kapteeni Niklas Moisander on luonnollisesti toinen keskuspuolustaja. Myös Espanjalta puuttuu lukuisia avainmiehiä kokoonpanosta: Gerard Piqué, Xabi Alonso, Javi Martinez ja Sergio Busquets.  

Ottelun kulmakivet: Suomi on lähes epätoivoisen tehtävän edessä. Espanja on vain pisteen edellä Ranskaa sarjataulukossa ja tarvitsee tästä ottelusta ehdottomasti kolme pistettä. Suomi voi bussin parkkeeraamisella saada pidettyä ottelun vähämaalisena ja iskeä jälleen vastahyökkäyksistä tai erikoistilanteista. Kotiyleisön kannustuksessa Suomi saattaa saada hurmoksen päälle, jonka avulla kaikki 11 miestä jaksavat puolustaa omaa maaliaan 90 minuuttia. Silti Espanja on avainmiesten poissaoloista huolimatta täynnä supertähtiä: Xavi, Iniesta ja Fabregas etunenässä tekevät Suomen puolustamisesta tuskaa. Espanjan vaihtopenkiltä mahtuisi joka mies Suomen avaukseen. Suomi tarvitsee tasapeliinkin valtavan määrän työtä, onnea ja Niki Mäenpään huippupelastuksia veräjän vartijana. Edellisessä ottelussa Espanjalla oli juuri tulossa kuumottava Ranska vastaan, nyt motivaatio Espanjalla on täysi sata. Pistemenetyksiin ei ole missään nimessä varaa.

Erikoista: Edellisen kerran, kun joukkueet kohtasivat MM-karsintaottelussa Helsingissä, Suomi voitti 2-0! Vuosi oli kylläkin 1969..

Arvio: Suomi laittaa kilpikonnapuolustuksen päälle ja saattaa pitää luvut siedettävinä. Espanja jyrää materiaalillaan kuitenkin jossain vaiheessa yli ja voittaa. Suomen mahdollisuudet maalin tekemiseen ovat järin pienet, joten todennäköisimmät tulokset ovat 0-2 ja 0-3.

Pelivihje: Kerrointarjonta ei herätä pelihimoja. Jos Espanja saa nopeasti maalitilin auki, voi ottelu muodostua teurastukseksi. Lähdetään nopeaa avausmaalia toivoen pelaamaan yli 2,5 maalista tarjottua kerrointa 1,73 Bet365*.

Pelimarkkinoiden pääkohteet:

Pelimuoto

SUOMI

 X

ESPANJA

1X2 

17,00 Bet365*

7,00 Bet365*

1,22 Bet365*

Tasoitusveto: Suomi +1

4,50 ComeOn

4,05 Nordicbet

1,60 Nordicbet

Alle/yli 2,5

Alle 2,5: 2,20 Sportingbet

Yli 2,5: 1,73 Bet365*

 

Toimituksen valinta päivän parhaaksi kohteeksi: Yli 2,5: 1,73 Bet365*