62. Keski-Euroopan mäkiviikko starttaa tuttuun tapaan Saksan Oberstdorfista sunnuntaina 29. päivä. Asetelma on ennakkoon Puola-Itävalta maaottelu, mutta ei se olisi mäkiviikko eikä mikään, jos konkarit Janne Ahonen ja Noriaki Kasai ei olisi hämmentämässä pakkaa!

Puolan Kamil Stoch on ollut alkukauden todella vakuuttavassa lennossa ja lähtee suosikkina ainakin ensimmäiseen osakilpailuun. Selvää kuitenkin on, että Keski-Euroopan mäkiviikko on aivan oma maailmansa ja monen alkukaudella maailmancupissa pärjänneen on nähty romahtavan heti Oberstdorfissa mäen profiilin, mediasirkuksen tai valtavien paineiden alla.

Miehet, jotka tuntevat mäet, mediasirkuksen ja paineet löytyvät Itävallan ryhmästä: Gregor Schlierenzauer ja Thomas Morgenstern. Morgin valmistautuminen mäkiviikolle meni kuitenkin täysin pipariksi rajun kaatumisen vuoksi. Itävaltaistähden tilaa tarkkaillaan päivä päivältä ja osallistuminen koko mäkiviikolle on vielä epävarmaa. Kolmas kokenut mies on Norjan Andreas Bardal. Bardalin alkukausi ei ole ollut mitään juhlaa, mutta kaikki tietävät miehen potentiaalin.

Hurjimmat pommi-ideat löytyvät nuoriso- sekä senioriosastolta. Puolan Jan Ziobro voitti Enkelbergissa uran ensimmäinen maailmancupin kilpailunsa ja oli toisessa kilpailussa kolmas. Saksan Andreas Wellinger hyppäsi myös Enkelbergissä loistavasti - toiseksi. Senioriosastolta löytyy tottakai sinivalkoinen toivo Janne Ahonen, joka hakee uransa kuudetta mäkiviikon voittoa! Ahonen epäonnistui Enkelbergissä, mutta aiemmat kilpailut antoivat merkkejä mäkikotkan uudesta tulemista. Ahonen, jos kuka, tuntee mäkien profiilit ja tietää miten mäkiviikolla menestytään!  Myös Japanin 41-vuotias Noriaki Kasai on jälleen kerran näyttänyt usealle epäilijälle, että ikä on pelkkä numero. 36-vuotias Ahonen on vielä junnuosastoa Kasaihin verrattuna, joka hyppäsi ensimmäiset maailmancupin kilpailunsa jo 1980-luvun puolella.

Vedonlyönti: Olosuhteet saattavat tuttuun tapaan tehdä tepposensa yksittäisissä kilpailuissa, joten supertriplassa "muu"-vaihtoehtojen pelaaminen on hyväksyttävää. Kokonaiskilpailuissa voittaja löytyy kuitenkin suurella todennäköisyydellä kaksikosta Kamil Stoch - Gregor Schlierenzauer. Stoch on kansainvälisessä kerroinvertailussa turhan suosittu. Schielerenzauerin ominaisuudet, henkinen kantti ja kokemus Keski-Euroopan hyppymäistä saa kovemman arvostuksen.

Voittajavedot: Keski-Euroopan mäkiviikon voittaja: Schlierenzauer 4,00 Betsafe*

H2H vedot (kokonaistilasto): Puolan Simon Ammann ei ole koskaan voittanut mäkiviikkoa, vaikka upeaan uraan kuuluu kaikki muut suuret voitot. Ammann on varmasti huippumotivoitunut, mutta siihen on syynsä, miksi Ammann ei mäkiviikkolla pärjää. Bardal on paremmassa ja ennen kaikkea tasaisemmassa kunnossa, mikä on kova sana kokonaistilastoa ajatellen. Myös toisessa h2h-kohteessa luotetaan tasaisuuteen. Kasai ei ehkä loista, mutta ei varmasti petäkään! Wellingerille mäkiviikon paineet saattavat olla liikaa ja yhden kilpailun mennessä pieleen, on kokonaiskilpailun osalta hommalta pelattu. Bardal -  Ammann 1 1,80 Betsafe*Kasai - Wellinger 1 1,86 Betsafe*