JYPin vahva kausi on kääntynyt juuri pudotuspelien kynnyksellä totaaliseen syöksylaskuun. Missä on European Trophyssa huipussaan loistanut peli-ilo?

JYP on voittanut edellisestä viidestä ottelustaan vain yhden. Seurajohto laati jo avoimen kirjeen faneille pyytäen tukea, kärsivällisyyttä ja anteeksiantoa. Tilanne hurrikaaniryhmän ympärillä on todella mielenkiintoinen – tällaiseen alisuorittamiseen ei olla totuttu. Paljon liikkuu huhuja Marko Virtasen ja pelaajiston välisistä suhteista. Paljon liikkuu myös huhuja pelaajien väsymyksestä, ylirasitustilasta ja kiinnostuksen puutteesta. Kiinnosta kuitenkin varmasti riittää, JYP ei ole laiska, ylimielinen tai välinpitämätön. Joukkue antaa joka ilta kaikkensa jäälle, mutta pelaamisesta puuttuu rentous.

Kärpät on voittanut neljä edellisestä viidestä ottelustaan ja runkosarjan voitto on saletissa. Oululaiset ovat vieneet kaikki keskinäiset kohtaamiset tällä kaudella, mutta varsin pienillä marginaaleilla. Tänäänkin luvassa on kahden huippumaalivahdin ja kahden loistavasti puolustavan joukkueen kohtaaminen. Vaikka JYP on ollut tänä vuonna aikaisempia kausia runsasmaalisempi, perjantai-illan kamppailusta Kärppiä vastaan voi odottaa hyvin vähämaalista.

Kun vain totaalinen katastrofi voi enää viedä runkosarjan voiton oululaisilta, ei täyttä innostusta loppuun kauden peleihin välttämättä löydy. JYP sen sijaan taistelee yhä tiukasti suorasta puolivälierä paikasta ja jopa kotiedusta. Tämän illan ottelussa puhutaan jyväskyläläisten kannalta tietynlaisesta vedenjakaja-ottelusta. Kotijoukkue tulee varmasti entistäkin suuremmalla taistelutahdolla otteluun, mikä saattaa olla parhaimman pistetarpeensa ”menettäneelle” oululaisryhmälle liikaa. Myös kertoimien puolesta kotivoitot ovat vierasmenestyksiä edullisempia pelivalintoja: JYP 2,85 Nordicbet.

Kierroksen suosituimmat pelivalinnat:

Pelimuoto:

JYP

X

Kärpät

1X2

2,85 Nordicbet

4,00 Sportingbet

2,30 William Hill

Moneyline

2,05 Betsson Unibet

 

1,75 Sportingbet

Yli/alle 4,5 maalia

Yli: 1,87 Unibet

 

Alle: 2,05 Sportingbet

Elmoorin pelivalinta: JYP 2,85 Nordicbet