Viime kierrokselta napsahti komeasti kiinni Saipa (3,10). Tänään luotetaan Helsingin joukkueisiin!

Ilves – Pelicans:Kahden alkukauden sensaatiojoukkueen kohtaaminen! Pelicans johtaa sarjaa 26 pisteellä, eikä joukkue ole hävinnyt kymmenestä ottelustaan vielä ainuttakaan varsinaisella peliajalla! Ilves on kolmantena kuusi pistettä perässä. Tupsukorvien kuuden ottelun voittoputki katkesi viikonloppuna, kun TPS oli vahvempi 5-4. Pelicans puolestaan jatkoi vahvoja otteitaan ja kaatoi HPK:n 3-1.

Molemmilla joukkueilla itseluottamus on huipussaan ja ottelusta on luvassa mielenkiintoinen. Ilveksen maalivahti Ville Kolppanen pelaa elämänsä syksyä ja myös vieraat puolustavat hyvin, joten odotettavissa on vähämaalinen kamppailu. Kotietu tasoittaa lievän Pelicansin materiaaliedun ja ottelu on ympäripyöreä.

Jokerit – JYP:Jokerit on sarjassa viidentenä neljä pistettä JYPiä edellä. Sarjan seitsemäntenä majaileva hurrikaaniryhmä on jo neljän ottelun tappioputkessa. Jyväskylässä ei olla totuttu tappioputkiin viime vuosina. Päinvastoin joukkueen suurimpia vahvuuksia on ollut peräkkäisten tappioden välttäminen. Nyt kuitenkin itseluottamus on todella kaukana, ykköskenttä on turhautunut, eikä muita ratkaisijoita löydy. Ramzi Abidin käsittämätön teko, Eric Perrinin käsien levitykset tuomareille, Mikko Luoman typerät jäähyt ja Jani Tuppuraisen surffailu ei kuulu tämä joukkueen identiteettiin – ruvetkaa pelaamaan jätkät ja lopettakaa mussutus!

Jokerit hävisi sekä SaiPalle että Ilvekselle, mutta käänsi kelkan lauantaina Ässiä vastaan. Peli ei missään nimessä vakuuta, mutta lauantain viisi maalia varmasti karistivat apinoita ratkaisijoiden harteilta.

Tehottomuus on ollut molempien joukkueiden alkukauden sana ja luvassa on vähämaalinen kamppailu. Materiaaleissa ei ole suuria eroja ja kotietu tekee Jokereista suosikin. JYPin ilmeessä on nyt jotain huolestuttavaa, kun taas Jokerit sai varmasti itseluottamusta lauantain voitosta – nostetaan kotivoitto peleihin: 2,00 Nordicbet.

Kalpa – HIFK: Joukkueet ovat sarjassa jaetulla kahdeksannella sijalla molempien kerättyä 13 pistettä. Kalpa sai lauantaina shokkihoitoa kotonaan Kärpiltä: joukkueella ei ollut mitään sanottavaa 0-4 tappiossa. IFK nappasi varmasti itseluottamusta nostattavan jatkoaikavoiton Lukosta 3-2.

Kalpalla on ollut suuria maalinteko-ongelmia koko kauden, mutta maalivahti Pekka Tuokkola on pitänyt joukkueen mukana peleissä. Tänäänkin voidaan odottaa vähämaalista ottelua. IFK on materiaaliltaan parempi, mutta kotietu tasoittaa lähtökohdat ja ottelusta on luvassa ympäripyöreä. Kerroinvertailussa Kalpalle on annettu liikaa arvostusta ja vierasvoitto 3,20 Bet365 kelpaa peleihin.

Lukko – Kärpät:Kärpät on kolme ottelun voittoputken ansiosta noussut sarjassa sijalle neljä, kun taas Lukko on vajonnut jo 12. sijalle. Lukko on edellisestä seitsemästä ottelusta voittanut ja hävinnyt joka toisen: tason vieminen ottelusta toiseen on vaikeaa. Ailahtelevalla ryhmällä on ehkä jopa hieman yllättäen ongelmia tehojen kanssa. Joukkue puolustaa viisaasti omaa aluetta, mutta tehot ovat täysin Petteri Nummelin varassa. Kärpät alkaa saada miehiä takaisin sairastuvalta ja joukkue on menossa vahvasti eteenpäin. Jussi Rynnäs on maalilla aivan liigan eliittiä ja konkareiden tähdittämä ykköskenttä alkaa pikkuhiljaa saada pelistä kiinni. Totuus on kuitenkin, että joukkue kaipaa kipeästi Juha-Matti Aaltosta sekä Ben Maxwellia takaisin kokoonpanoon – ei vanhoista herroista ykköskentän pyörittäjiksi ole koko kautta. Molempien pelaajien tilanne on vielä avoin, mutta todennäköisesti ainakin Aaltonen nähdään tänään jäällä. Lähtökohdat ovat hyvin tasaiset ja jälleen vähämaaliset. Lukon kotietu tasoittaa Kärppien lievän materiaalisen edun. Nostetaan vähämaalisuus mielessä esiin alle 5,5 maalista tarjottu 1,52 Nordicbet.

Ässät – HPK:Ässät on sarjassa toiseksi viimeinen. Joukkueen kaava on selvä: voitetaan kotona, hävitään vieraissa. Se ei riitä tasaisessa SM-liigassa kuin alakastiin. HPK on sarjassa kuudentena, mutta nyt kolmen ottelun tappioputkessa. Missä on Joonas Vihko? Kovan statuksen paluumuuttajan tuli olla se mies, joka täydentää Ville Viitaluoman ja tekee ykköskentällisestä yhden sarjan parhaista. Vihko ei ole tunnettu pelaajana, joka nousee parrasvaloihin. Pikemminkin mies tekee muista parempia, mutta nyt mies on kuitenkin ollut täysin pimennossa, eikä lainkaan oma itsensä. Ässät ovat todella vahvoja kotonaan ja lähtevät otteluun suosikkina. Kumpaankaan joukkueeseen ei kuitenkaan juuri nyt löydy luottoa ja jätetään kohde pelaamatta.

Pelimuoto:

Kohde:

Merkki:

Kerroin:

1X2

Jokerit – JYP

1

2,00 Nordicbet

1X2

Kalpa - HIFK

2

3,20Bet365

Yli/alle 5,5 maalia

Lukko – Kärpät

Alle

1,52 Nordicbet