Ai että, mitä herkkua meille tarjotaan! Viime viikolla emme voineet kuin hämmästellä, kun Seahawks persraiskasi Saintsin kotonaan. Heti perään saadaan toinen todellinen huippukamppailu, kun Seattle matkustaa San Franciscoon 49ersin vieraaksi!

San Francisco 49ers (8-4) – Seattle Seahawks (11-1)

Sunnuntai 8.12.2013 kello 23:25

Candlestick Park – San Francisco, California

Nelonen Pro 2 & Ruutu

Lähtökohdat otteluun:

Seahawks jatkoi aivan uskomatonta kauttaa antamalla viime viikolla Saintsille kairaa takaapäin 34-7. Joukkue on hävinnyt kauden 12 ottelusta tasan yhden: kauden alussa Colts oli parempi 34-28. Myös 49ers on jälleen vahvasti matkalla kohti pudotuspelejä, kun 12 ottelusta on tullut kahdeksan voittoa. Tietty viime kauden loistokkuus on kuitenkin puuttunut ja viidestä edellisestä ottelusta joukkue hävisi sekä Saintsille vieraissa että Panthersille kotonaan. Joukkueet kohtasivat aivan kauden alussa Seattlessa, jolloin Seahawks oli tylysti parempi 29-3.

Seattlelta puuttuu edelleen hyökkäyksestä Percy Harvin. Harvinin tilanne menee koko ajan eteenpäin, mutta on selvää, että kun Seahawksin tilanne sarjassa on näin hyvä, annetaan laitahyökkääjälle kaikki aika kuntoutumiseen.

Ottelun kulmakivet:

Molempien joukkueiden puolustukset ovat timanttia. 49ersin hyökkäys on ajoittain loistanut heikompia puolustuksia vastaan, mutta se ei ole saanut mitään aikaiseksi, kun vastaan on asettunut oikea joukkue. Saintsia vastaan 49ers sai 20 pistettä, kuitenkin häviten. Panthers jätti Colin Kaepernickin johtaman hyökkäyksen yhdeksään pisteeseen, Colts seitsemään ja Seahawks kolmeen. Kaepernick on ollut onnettoman oloinen, kun vastassa on ollut tiukka ryhmä, eikä pelinrakentaja ole voinut luottaa vain keskushyökkääjä Frank Goreen – mielikuvitus puuttuu! Kun Seahawks-puolustus on sillä tasolla, että Saintsin tasoiset hyökkäykset jäävät otteluissa yhteen touchdowniin, on vaikea nähdä Kaepernickin mahdollisuuksia.

Russell Wilson on todella nopea ja se mahdollistaa hänet juoksemaan itse pallon kanssa tarpeen tullen. Todella vahva Marshawn Lynch rynnii aina vahvasti, mutta myös Wilsonin heittopeli on mennyt valtavasti eteenpäin. Wilson osaa ja uskaltaa käyttää niin lyhyitä, kuin pitkiä heittoja sotkeakseen kaavaa. Yllätyksellisyys, monipuolisuus ja aivan maailman luokan tähtipelaajat, tekevät Seahawksin hyökkäyksestä äärimmäisen vaarallisen.

Suurin osa ajasta käytetään tänään kuitenkin maan kautta etenemällä. Molemmat joukkueet kuuluvat sarjan juoksupeliystävällisempiin joukkueisiin. 

Arvio & pelivihje:

Molempien mahtavan puolustamisen johdosta ottelusta voi odottaa vähämaalista. Kotietu tasoittaa lähtökohtia, mutta pidän Seahawksin puolustusta aivan liian suurena kivenä 49ers-hyökkäykselle käännettäväksi. Annan vieraissakin Seahawksille suosikin aseman ja koska kansainvälisillä pelimarkkinoilla ollaan eri mieltä, alkaa nenään valua tilipäivän tuoksu! Tilanne vaikuttaa nyt sen verran herkulliselta, että haetaan vierasvoittoa oikein tasoituksen -3,5 2,80 Bet365 kautta!! Rauhallisemmat ottavat vierasvoiton lapulle kertoimella 2,21 operaattori poistettu.

Pelimarkkinoiden pääkohteet:

Pelimuoto:

49ers

Seahawks

12

1,74 Sportingbet

2,21 operaattori poistettu

49ers +3,5

1,33 Bet365

2,80 Bet365

Yli/alle 41,5

Yli: 1,93 operaattori poistettu

Alle: 1,91 William Hill Sportingbet

Mystisen Jefu-miehen valinta parhaaksi pelikohteeksi: Seahawks -3,5 2,80 bet365