Uskomaton NFL-yö tiedossa! Heti 49ers-Seahawks -kamppailun jälkeen saadaan lisää nannaa, kun Saints ja Panthers kamppailevat divisioonan kärkisijasta!

New Orleans Saints (9-3) – Carolina Panthers (9-3)

Sunnuntai-maanantai välinen yö 03:30

Mercedes-Benz Superdome – New Orleans, Lousiana

Nelonen Pro 1 & Ruutu

Lähtökohdat otteluun:

Molemmat joukkueet ovat voittaneet 12 ottelusta yhdeksän. Tasavoitoissa yön ottelu on siis äärimmäisen tärkeä NFC-etelälohkon voiton kannalta. Saints hävisi viime viikolla nöyryyttävästi Seahawksille vieraissa 34-7. Maanantaiottelun lisäksi Saintsin lentokonevian vuoksi, lähtö viivästyi seuraavaan päivään ja joukkue pääsi pitkän lennon jälkeen kotiin vasta tiistai-iltana. Kotijoukkue tulee näin otteluun vähemmällä levolla. Panthers tulee otteluun peräti kahdeksan ottelun voittoputkessa ja joukkueen itseluottamus on noussut aivan huippuunsa, kun matkalla on kaatunut niin Patriots kuin 49ers.

Ottelun kulmakivet:

Panthers on päästänyt vähiten – jopa vähemmän kuin Seahawks - pisteitä sarjassa. Sen puolustuksen linja on mylvinyt koko kauden.Saints törmäsi viime viikolla Seahawks-muuriin, eikä Saints-hyökkäys tule pääsemään yhtään sen helpommalla. Vaikka Seahawksin puolustus on loistava, teki myös Saints ottelussa paljon typeriä virheitä. Joukkue muun muassa pudotti paljon kuusi kertaa...Tänään kotijoukkue ei voi kuin parantaa peliään. Pelinrakentaja Drew Brees on ollut loistava, joten toivotaan, että mies palaa tänään ennalleen. Paljon kiteytyy siihen, kuinka Panthers-puolustus saa pidettyä laitahyökkääjä Jimmy Grahamin aisoissa. Graham on ylivoimaisesti joukkueensa tärkein ase, eikä Panthersin takapuolustus ole yhtä vahva kuin etulinja.

Panthers-hyökkäys tulee etenemään paljon maan kautta. Kulminaatiopisteeksi nousee, miten Saints pysäyttää rynnäkön? Jos Carolina pystyy pitämään paljon palloa, jää Breesin yritykset luonnollisesti vähemmälle. Panthers-pelinrakentaja Cam Newtonin peli ei ole kaunista, mutta näin kovan puolustuksen omaavalle vierasjoukkueelle, se on tehokkain tapa toimia. Newton juoksee paljon myös itse pallon kanssa, joka antaa hieman variaatioita vieraiden peliin.

Arvio & pelivihje:

Panthers on pelannut äärimmäisen vähämaalisia otteluita, eikä sama yllättäisi tänään. Joukkueet ovat menossa eri suuntiin; Saintsilla on hienoinen suvantovaihe menossa, kun taas Panthers pelaa kenties paremmin kuin ikinä. Saints nauttii kuitenkin vahvasta kotiedusta, se on äärimmäisen paha kaadettava Mercedes-Benz Superdomella ja lähtee otteluun suosikkina. Marginaalit ovat pienet, eikä kertoimien puolesta otteluun löydy mitään erikoista, mutta uskon Saintsin tulevan otteluun kaamealla rytinällä vaisun Seattlen esityksen jälkeen: Saints 1,62 Bet365.

Pelimarkkinoiden pääkohteet:

Pelimuoto:

Saints

Panthers

12

1,62 Bet365

2,50 William Hill Expekt

Saints -3

1,88 Nordicbet

2,00 Sportingbet

Yli/alle 46,5

Yli: 1,93 Sportingbet William Hill

Alle: 1,95 Bet365

Mystisen Jefu-miehen valinta parhaaksi pelikohteeksi: Saints 1,62 bet365