Lukko dominoi maanantaina avauserään täysin. Sen olisi pitänyt tehdä paikoistaan neljä maalia, mutta joukkue onnistui vain kerran. Joukkue sai myös heti toisen erän alkuun salama-alun, kun Petteri Nummelin iski ylivoimalla laatan sisään. Mitä teki Lukko? Nukahti täysin seuraavassa vaihdossa ja Tappara iski kavennuksen. Pari minuuttia tästä, typerä jäähy ja Tappara tasoihin 2-2.

Kolmannessa erässä Lukko löysi taas itsensä, hallitsi kenttätapahtumia, mutta ei saanut loistavistakaan paikoista niitattua pikkumustaa verkkoon. Näin ollen mentiin jatkoerään, jossa iski kirves. Lukon karmea virhe, Ville Niemisen oivallinen syöttö ja Josh Greenin rauhallinen viimeistely toivat Tapparalle kolmannen kiinnityksen finaalipaikkaan.

Nummelinin paluu nosti Lukko-ylivoiman aivan uudelle tasolle. Kokenut pelaaja on kuitenkin edelleen kävelevä katastrofi omassa päässä. Nummelin ei pärjää kovuudessa, ei pärjää liikkeessä, eikä edes kompensoi mitään peliälyllään. Päinvastoin, mies näyttää olevan täysin pihalla koko maailmasta. Mies on menettänyt lopullisesti itseluottamuksensa puolustuspäässä pelatessaan.

Tappara ei olisi kenties ansainnut voittoa maanantain esityksellä, mutta vielä vähemmän sitä ansaitsi Lukko, joka puoliväkisin tyrkytti kirvesrinnoille voiton. Nyt tilanne on täysin Tapparan hallinnassa. Maanantain tappio luultavasti söi kaiken sen itseluottamuksen, mitä raumalaisryhmässä jäljellä oli. Raumalaiset usko alkaa väkisin olemaan koetuksella.

Isännät tuskin sortuu klassiseen katkaisupelin vaikeuteen. Lähtökohtaisesti luvassa on taas vähämaalinen kamppailu, mutta jos Lukon puolustus herpaantuu aikaisessa vaiheessa, saattaa maalimäärä repsahtaa. Laadukkaammat kirvesrinnat ovat koti- ja mentaaliedun puolesta selviä suosikkeja ja ansaitsevan tänään pelin.

Elmoorin peli-idea:

1x2: Tappara 1,80 Betsson

Muut peli-ideat:

Tappara -1,5 2,45 Betsson

Kierroksen suosituimmat pelivalinnat:

Pelimuoto:

Tappara

X

Lukko

1X2

1,80 Betsson

4,17 ComeOn

4,10 Bet365

Moneyline

1,46 Betsson

 

2,85 NordicbetUnibet

Yli/alle 4,5 maalia

Yli: 2,10 Betsson

 

Alle: 1,85 William Hill