Ankkurit on ilahduttanut pari vuotta Matti Iivarisen nerokkaalla sisäpelaamisella. Nyt joukkueeseen tulee vielä taustatukea, kun suomenmestari Aki Orava täydentää miehistöä. Orava tuo joukkueeseen johtajuutta ja juuri sitä ammattimaisuutta, mitä seura kaipaa.

Ulkopeli:

Aki Orava on isossa roolissa, sillä kunnolliset ulkopelaajat loppuvat nopeasti. Lukkari Janne Kivipellosta on odoteltu tähtistatuksen pelimiestä, mutta aivoitukset eivät vielä kulje oikealla tasolla. Fysiikkapuolella Kivipellon kehittymistä rassasi ikävä mykoplasmabakteeri.

Etukentästä Alajärvellä on mahdollisuus luoda todella vahva Oravan ja kokeneen Jouni Oja-Lipastin voimin. Voi kuitenkin olla, että jossain vaiheessa kautta Orava siirretään linjaan, jossa hätä on suurin.

Juha-Matti Matilainen on konkreettisesti ainoa Ankkureiden linjapelaajista, joka on antanut näyttönsä pääsarjatasolla. Muuten tie tulee olemaan kivinen, sillä epävarma linja antaa varmasti ilmaisia juoksuja räpylästä.

Sisäpeli:

Pelinjohtaja Matti Iivarisen tylyys tekee paljon. Iivarinen uskaltaa tehdä viuhkan varressa sellaisia ratkaisuja, mikä ei kenelläkään muulla kävisi mielessäkään. Silti, materiaali on auttamattoman kapea. Kaikki on paluumuuttajien, Juha-Matti Matilainen ja Aki Orava, varassa. Vaihtolyöjiä ei Matilaisen jälkeen ole.

Etenijöitä on tasan yksi: Taneli Hautala on äärimmäisen aggressiivinen kärkimies ja valmis nousemaan Superpesiksen vaatimalle tasolle. Jokeripaidassa Hautalalle tukea antaa Juha-Matti Jaatinen, jonka ura on kuitenkin menossa pahasti alaspäin.

Kotiutusosastolla Oravaa komppaa jokeripaidassa lyövä Ismo Ankkuri. Ankkuri oli muutenkin kuin nimensä puolesta loistohankinta Alajärvelle. Lyöjäjokerissa on sitä johtajuutta ja kokemusta, jota Ankkurit tarvitsevat .Monipuolinen pelimies saattaa lyödä Alajärvellä elämänsä tehot.

Mahdollinen avaus:1. Taneli Hautala 3v2. Juha-Matti Matilainen 2v3. Kari Kellokoski s4. Aki Orava 2p5. Janne Kivipelto L6. Viljo Sillanpää 3k7. Nestori Yli-Sissala 3p8. Jouni Oja-Lipasti 1v9. Jukka Tuomisto 2k10. Juha-Matti Jaatinen11. Jere Saukko12. Ismo Ankkuri

Pelinjohtaja: Matti Iivarinen

Arvio:

On selvästi vahvempi kuin Kankaanpää, mutta se ei ole paljon sanottu. Iivarinen on niin vanha kettu, että joku iso seura taas kesän aikana kaatuu, mutta tasaisesti ei tule pisteitä. Todella vuoristoratamainen kausi edessä.

Kirjoittaja on nähnyt 18 vuotta pesäpalloa niin pelaajan, valmentajan kuin seurajohtajan silmin. Nykyinen vedonlyönnin ammattilainen toimii virallisesti vedonlyöntikentän uuden kasvon TurtleBet.comin pesisvihjaajana. TurtleBetin käynnistyminen kuitenkin hieman viivästyi, joten onnistuimme houkuttelemaan amma-miehen Turtlen sijaan tekemään meille upean kausiennakon. Lue myös Pesis-papan muut ennakot: 

Sotkamon Jymy - Kultajuna yskähtelee? Vimpelin Veto - Mestaruus palaa SaarikentälleJoensuun Maila - Rautaa rajaltaHyvinkään Tahko - Musta Hevonen? Jyväskylän Kiri - Perinteikkään seuran synkkä lähihistoria kääntymässä? Kankaanpään Maila - Superpesis-paikka on koetuksellaJymyJussit - Kokoa on (ja uhoa), mutta ei silti menestystä Pattijoen Urheilijat - Raahessa tiedetään miten menestytäänKouvolan Pallonlyöjät - Materiaali on kapea, mutta miehet sitkeitä Koskenkorvan Urheilijat - Viinapitäjässä hymyt hyytyyKiteen Pallo - Joko nyt Kitee?