Vähintään yhden pisteen sarjapaikan varmistamiseen tarvitseva Sunderland matkaa Emiratesille Arsenalin vieraaksi. Arsenalillekin riittää käytännössä (ei teoriassa) ottelusta yksi piste varmistamaan paikka Mestarien Liigan lohkovaiheeseen. Edellyttäen, että Manchester United ei murskaa totaalisesti Hullia päätöskierroksella. Voitolla suora UCL- paikka varmistuu.

Ottelutapahtuma: Arsenal - Sunderland
Aika & pvm: 20.5.2015 klo 21:45
Pelipaikka: Emirates Stadium, Lontoo
TV- lähetys suomessa: MTV SPORT 1

Muodostuuko ottelusta todella taktinen vääntö?

Mutkikas tilanne saattaa määritellä hyvin vahvasti ottelun kulkua. Jos ottelussa edetään pitkään maalittomana, Arsenal ei mitä todennäköisemmin lähde hakemaan voittomaalia kovinkaan suurella riskillä. Gunners ei missään tapauksessa halua hävitä. Tasapeli olisi sille ihan kelpo tulos, koska sen maaliero on 7 maalia parempi kuin niskassa henkittävällä Unitedilla. Mahdollinen tappio aiheuttaisi Arsenalille thrillerimäisen päätöskierroksen, kun lontoolaisten vieraaksi saapuu täysin paineitta pelaava, huippuvireinen West Bromwich Albion. WBA antoi maanantaina näytteen vaarallisuudestaan tallomalla mestari Chelsean nurmen pintaan numeroin 3-0.

Sunderlandilla on otteluun vain yksi taktiikka. Se lähtee puolustamaan ja iskee nopeita harppuunahyökkäyksiä kohti David Ospinan vartioimaa maalia. Sunderlandin maaliero on tällä hetkellä huonompi kuin kolme pistettä sitä jäljessä olevalla Hullilla joka kohtaa päätöskierroksella Manchester Unitedin. Tänään suuri tappio ja tippumisen vaara on todellinen. Se vaatii, että Hull järjestää sunnuntaina jättiyllätyksen, Newcastle voittaa tai pelaa tasapelin West Hamin kanssa ja Sunderland jää pisteittä Chelsean vieraana Stamford Bridgellä.

Tippumistaistossa oman lusikkansa soppaan upottaa Newcastle. Järkyttävässä syöksykierteessä loppukauden kulkenut Magpies on ainoastaan yhden pisteen Sunderlandia jäljessä, mutta maaliero on toistaiseksi vielä 5 maalia Sunderlandin eduksi. Tästä syystä onkin mielenkiintoista nähdä kuinka suurella paineella/riskillä Sunderland lähtee jahtaamaan tasoitusmaalia mahdollisessa tappiotilanteessa vai haluaako se pitää tappion mahdollisimman vähänumeroisena. 2-3 maalinkin häviö tänään olisi sille katastrofi, kun päätöskierroksella vastassa on Chelsea.

Sekavaa, eikö totta? Fakta on kuitenkin se, että tämän illan ottelu on varsinkin putoamiskamppailun kannalta todella merkittävä.

SARJATAULUKKO ENNEN OTTELUA:

Arsenalin puolustus ollut rautaa

Sunderlandin urakasta ei voi povata millään tavalla helppoa. Arsenal on voittanut 17 viimeisestä pelistään peräti 13. Viimeisessä viidessä kotiottelussaan se on hävinnyt ainoastaan kerran (Swansea 0-1) ja näissä se on päästänyt ainoastaan kaksi maalia. Päästettyjä maaleja sillä on tällä kaudella koko Valioliigan kolmanneksi vähiten Chelsean ja Southamptonin jälkeen.

Tappiollisen Swansea- ottelun jälkeen se haki Old Traffordilta arvokkaan vieraspisteen (1-1). Tuo ottelu pelattiin sunnuntaina 20.5 joten palautumisaika jää hyvin lyhyeksi. Sunderland pelasi viimeksi lauantaina joten sillä on ollut vuorokausi enemmän aikaa parannella haavojaan. Toisaalta, Arsenalin reservi on Sunderlandin vastaavaa laadukkaampi ja antaa mahdollisuuden kierrättää pelaajia riskittömämmin.

Kysymysmerkkejä nousee ilmaan Swansea- ottelun tehottomuudesta. Gary Monkin bussitaktiikka osoittautui ylitsepääsemättömäksi esteeksi Arsenalin tähtikaartille. Punavalkoisille kirjattiin ottelussa 24 maalintekoyritystä, mutta yksikään ei päätynyt tilastoihin maalin muodossa. Sunderlandissa on takuuvarmasti katsottu videolta Swansean puolustustaktiikkaa ja se tulee hyödyntämään tänään tuosta pelistä opittuja Arsenalin hyökkäyspelin heikkouksia.

{module Artikkelimainokset}

Sunderlandilla tyly historia Arsenalin kanssa

Sunderlandin viiden viimeisen pelin saldo on kelvollinen. Yksi tappio, kaksi tasapeliä ja kaksi voittoa. Viimeksi se nähtiin tositoimissa lauantaina, kun Leicester kävi vierailulla Stadium of Lightilla. Tasaisissa tunnelmissa edennyt peli päättyi lopulta maalittomaan. Ottelusta ei kehkeytynyt varsinaista klassikkoa Valioliigan aikakirjoihin sillä peli pyöri pääasiallisesti keskialueella. Tilastojakin tutkimalla selviää, että kyseessä ei ollut kovinkaan viihdyttävä jalkapalloilta. Sunderlandin vedot kohti maalia: 3kpl. Leicesterin vedot kohti maalia: 0 kpl.

Dick Advocaatin suojatit eivät lähde tänäänkään viihdyttämään ketään vaan pelaavat ainoastaan yhdestä asiasta, tuloksesta. Ja tässä tapauksessa se tarkoittaa tasapeliä.Joukkueet ovat kohdanneet historian saatossa 22 kertaa. Sunderland on onnistunut voittamaan Arsenalin ainoastaan kerran. Toivoa tarvittavasta pisteestä kuitenkin on. Kuudesta viimeisestä Emiratesilla pelatusta ottelusta kolme on päättynyt maalittomaan tasapeliin.

Vedonlyönti ja kertoimet

Arsenal on jättisuosikki. Tasapelin kertoimet ovat lieviä ylikertoimia. Sunderlandin voitolle ei kannata lyödä rahojaan. Käytännössä tässä pelataan 1X2- pelimuotoa kahdella valinnalla: 1 ja X.

Arsenal - Sunderland kerroinvertailu 1X2:
Vedonlyöntiyhtiö 1 X 2
24hBet 1.28 5.50 11.00
Bet365 1.30 5.75 12.00
Betsafe 1.30 5.35 11.50
Betsson 1.30 5.35 11.50
Betway 1.30 5.50 10.00
ComeOn 1.28 5.85 11.65
Guts 1.26 5.50 11.00
Nordicbet 1.30 5.35 11.50
Unibet 1.30 5.60 11.00
Veikkaushuone 1.28 5.50 11.00
Kertoimet päivitetty klo 20:15

Pelisuositukset
Haastava vedonlyöntikohde mutkikkaan sarjatilanteen takia. Pelin ensimmäinen puoliaika määrittää suunnan. Jätämme suosiolla 1X2- valinnat rauhaan ja panostamme hyvän ylikertoimen takia total under 2,5 maalille ja Sunderlandin alle 0,5 maalille. Sunderland ei tule tekemään maalia.

Pelaamme: Vierasjoukkueen maali: EI Nordicbetille kertoimella 1.82
Under 2,5 maalia Comeon.com kertoimella 2.45

-SV