Suomalaisten CS:GO-fanien muutaman viikon mittainen odotus palkitaan vihdoin viikonloppuna, kun suomen ykkösjoukkue ENCE jatkaa ulkomaan turnauspelejään lyhyen tauon jälkeen Blast Pro Series -turnaussarjassa Espanjan Madridissa. ENCE saa Espanjassa vastaansa maailman huippujoukkueita, sillä se kohtaa turnauksessa Astraliksen, Cloud9:n, Ninjas in Pyjamasin, Natus Vinceren sekä paikallisjoukkueen, joka on espanjalainen Movistar Riders tai portugalilainen Giants.

ENCEn seuraava turnaus on Blast Pro Series Madrid

BLAST Pro Series Madrid 2019 on turnaussarjan tämän vuoden kolmas turnaus. Ensimmäinen käytiin maaliskuussa Brasilian Sao Paulossa ja voittopokaalin sekä 125 000 USD suuruiset palkintorahat lähtivät Etelä-Amerikasta tanskalaisen Astraliksen mukaan. Suomalainen ENCE oli mukana Brasilian turnauksessa, mutta jäi tiukasti finaalin ulkopuolelle jäätyään runkosarjan viimeisessä ottelussa tasapeliin yhdysvaltalaisen Team Liquidin kanssa. Joukkueet päätyivät tasapisteisiin sarjataulukossa, mutta Team Liquid eteni Astraliksen vastustajaksi finaaliin paremman ”maalieron” turvin.

Runkosarjassa ENCE hävisi niukasti 14-16 turnauksen voittaneelle Astralikselle, joten suomalaisten reissua Etelä-Amerikkaan voidaan pitää hyvällä syyllä onnistuneena. Yksi tai kaksi erää enemmän olisi taannut suomalaisjoukkueen finaalipaikan, joten tämä kertoo juuri siitä miten tasaista CS:GO-huipulla tällä hetkellä on parhaiden joukkueiden välillä.

Edellinen Blast Pro Series -turnaus käytiin huhtikuun alussa Miamissa ja siellä turnauksen voittoa puolustanut Astralis romahti täysin ja jäi lopulta turnauksen neljänneksi. Miamissa maailman parhaaksi rankattu tanskalaisjoukkue jäi viidenneksi voitettuaan vain Cloud9:n ja Na`Vin. Maailman ykkösjoukkue hävisi äärimmäisen niukasti Team Liquidille (14–16), mutta sai kunnon selkäsaunan FaZe Clanilta (5–16) ja brasialialaiselta MIBRiltä (2–16). Miamin turnaus oli ensimmäinen helmikuun 2018 jälkeen, kun Astralis jää neljän parhaan joukkueen ulkopuolelle. 

Astraliksen pahemmanpuoleisen sulamisen seurauksena ”kotikentällä” pelanneen Team Liquidin odotettiin vievän suurimmat palkintorahat, mutta lopulta turnausvoittajaksi nousi eurooppalainen FaZe Clan, joka kaatoi Team Liquidin finaalissa suoraan kahdessa kartassa lukemin 16 -6 (mirage) ja 16-12 (dust2).

Palaako Astralis vallankahvaan Espanjassa?

Lähtökohdat Madridin turnaukseen ovat varsin selvät, sillä kolme joukkuetta erottuu selvästi laadultaan muista ja olisi pikkuyllätys jos yksikään kolmesta jäljelle jäävästä haastajajoukkueesta pystyisi kiilaamaan itsensä kärkikolmikkoon.

Astralis on viime vuosien menestynein CS:GO-joukkue

Suurimpana suosikkina turnaukseen lähtee tottakai itseoikeutetusti edellisessä Blast Pro Series -turnauksessa Miamissa pahasti kompuroinut Astralis, joka on varmasti ärsytetty äärimmilleen edellisen turnauksen karvailla tappioilla.

Astralis on ollut jo pitkään maailman paras CS:GO-joukkue ja sen menestyskulku lajin absoluuttisella huipulla on ollut niin vakuuttavaa, että nykyvireessään organisaatiolle voidaan pitää pettymyksenä kaikkea muuta kuin voittoa kaikista turnauksista joihin se osallistuu. Toki mikään joukkue ei ole ikuisesti voittamaton, kuten edellisessä turnauksessa osoitettiin, mutta Astralis on perustasoltaan niin äärimmilleen jokaista yksityiskohtaa myöten viritetty moottori, että se tuskin kompuroi kahta kertaa putkeen. Jos Astralis kompuroi myös tässä turnauksessa, niin voidaan hyvällä syyllä alkaa puhua pienestä kriisistä joukkueen sisällä ja organisaatio alkaa varmasti tutkia tarkemmin mikä pelissä mättää.

Astraliksen vanavedessä ykköshaastajina tulevat ukrainalainen Natus Vincere sekä suomalaisen ENCE Esports. 

Natus Vincere - joukkue maailman parhaan CS:GO-pelaajan varassa.

NaVi on päässyt maistamaan jo yhtä turnausvoittoa tänä vuonna, kun se voitti Shanghaissa järjestetyn StarSeries & i-League CS:GO Season 7 -turnauksen ja kuittasi 250 000 US dollaria. NaVi pudotti puolivälierissä  ENCEn 2-1 voitolla, välierissä australialaisen Renegadesin 2-1 voitolla ja lopulta kaatoi finaalissa ruotsalaisen fnaticin selvin 3-0 lukemin. NaVi on tällä hetkellä Astraliksen ja Team Liquidin vanavedessä HLTV.orgin maailman CS:GO-rankingissa sijalla kolme.

NaVi on yksi maailman parhaista CS:GO-joukkueista

NaVi on hyvin pitkälti tähtipelaajansa Oleksandr "s1mple" Kostyliev mukana nouseva ja kaatuva joukkue, joten ukrainalaisten sopii toivoa, että viime vuoden parhaaksi CS:GO-pelaajaksi palkittu s1mple on iskussa myös Espanjassa. Parhaimmillaan tämä 21-vuotias ukrainalainen on täysin mielenvikaisen hyvä pelaaja ja hän pystyy voittamaan kierroksia joukkueelleen vaikka yksin. Ukrainalainen on etenkin kiikarikivääri AWP:n kanssa ajoittain täysin ylivoimainen, joten häntä kannattaa ehdottomasti seurata suurennuslasilla myös tässä turnauksessa.

Tähtipelaaja s1mplen jälkeen NaVi’n tärkein yksittäinen pelaaja on venäläinen Denis "electronic" Sharipov, joka pystyy myös huimiin yksilösuorituksiin. Jos näiden kahden pelaajan peli ei kulje, niin NaVi’n menestystä on turha odottaa.

NaVi on Astraliksen vanavedessä turnauksen toiseksi todennäköisin voittaja jos tähtipelaajat s1mple ja electronic suorittavat normaaliin tapaan korkealla tasolla.

ENCE - onko Madridin turnaus EZ4ENCE vai takkuileeko peli tauon jäljiltä?

Suomalaisen CS:GO-skenen kirkkaimpana tähtenä viimeisen parin vuoden ajan kimmeltänyt ENCE Esports kohahdutti koko skeneä seuraavaa kansaa maaliskuussa Puolan Katowicessa järjestetyssä IEM Major -turnauksessa, jossa se eteni aina finaaliin asti. Matkalla se pudotti juuri yllä mainitun Natus Vinceren sekä Team Liquidin, joten finaalipaikka oli ansaittu. ENCE:n tuhkimotarina ei lopulta kantanut aivan maaliin asti, sillä Astralis oli lopulta finaalissa selvästi parempi lukemin 2-0. Hopeasta huolimatta ENCE osoitti, että se kuuluu maailman huipulle ja sen jälkeen joukkue on ansaitusti saanut kutsuja toinen toistaan nimekkäämpiin turnauksiin taistelemaan satojen tuhansien eurojen suuruisista palkintorahoista.

ENCEn turnauskalenteri kesälle 2019 on täyttynyt mukavasti

IEM Katowicen jälkeen ENCE on pelannut juuri aiemmin mainitussa Brasilian Sao Paulossa järjestetyssä Blast Pro Series -turnauksessa, josta tuloksena oli aiemmin mainittu kolmas sija runkosarjassa sekä voitto paikallisesta MIBR:sta turnauksen StandOff-näytösottelusta. Seuraava ENCEn turnaus oli Shanghain StarSeries & i-League CS:GO Season 7 missä joukkue jäi puoliväleriin häviten juuri NaVi’lle.

ENCEllä on potentiaaliltaan mahdollisuus kaataa vaikka kaikki turnauksessa mukana olevat joukkueet, mutta tauko ja hieman ailahtelevat esitykset kotimaisessa Telia Esports-liigassa eivät ole vakuuttaneet meitä ja aivan kirkkain menestys tässä turnauksessa olisi pienoinen yllätys. ENCE on kuitenkin perustasoltaan niin laadukas kokonaisuus, että sen pitäisi yltää turnauksen pronssipaikalle ja Stand Off showmatchiin perussuorituksella.

ENCEn turnauskalenteri on täyttynyt kovaa tahtia kesälle 2019 ja voit katsoa ENCEn turnauskalenterin kokonaisuudessaan ENCEn turnauskalenteri kesälle 2019 selvillä -uutisestamme.

BLAST Pro Series 2019 Madrid, CS:GO - voittajaveto kertoimet:

Blast Pro Series, Sao Paulo Winner

Paras kerroin Peliyhtiö
Astralis 1,60 unibet
Natus Vincere 4,60 Nordicbet
ENCE 6,50 Bet365
NiP 15,00 Bet365
Cloud9 29,00 Bet365
Movistar Riders 51,00 rizk
Giants 67,00 Bet365

Haastajaosastolla vain yksi potentiaalinen yllätysnimi.

Kolmen aiemman mainitun lisäksi turnauksessa nähdään ruotsalainen Ninjas in Pyjamas, yhdysvaltalainen Cloud9 sekä joko espanjalainen Movistar Riders tai portugalilainen Giants. Näitä kahta viimeksi mainittua ei olla CS:GO-huipputurnauksissa aiemmin nähty, joten olisi ihme, mikäli toinen näistä turnaukseen mukaan pääsevistä joukkueista pystyisi ottamaan voittoja viidestä laatujoukkueesta, jotka turnaukseen ovat tulleet kutsun kautta. Kummankin joukkueen yltäminen edes viiden parhaan joukkoon tässä kuuden joukkueen turnauksessa olisi pienoinen ihme.

Myös Cloud9:n peli ei ole ottanut kulkeakseen aikoihin, joten yhdysvaltalaisjoukkueen menestys turnauksessa olisi ehdottomasti yllätys. Turnauksen mustan hevosen viittaa kantaakin ruotsalainen NiP, joka on yllätysvalmis jos suosikit kompuroivat.

Cloud9 - entinen menestyjä jatkaa sukellustaan.

Madridin Blast Pro Series turnauksessa jaetaan palkintorahaa yhteensä 250 000 USDYhdysvaltalainen Cloud9 oli aiemmin yksi CS:GO-maailman kovista tekijöistä, sillä joukkue voitti vuosina 2016 ja 2017 mm. ESL Pro Leaguen neljännen kauden finaalit, Dreamhack Open Denverin sekä iBUYPOWER Mastersin. Tammikuussa 2018 joukkue järjesti todellisen sensaation, kun se voitti vielä Bostonissa järjestetyn ELEAGUEN Majorit, joista se kuittasi 500 000$, mutta sen jälkeen joukkueen peli on ailahdellut rajusti ja myös kokoonpanossa on nähty muutoksia.

Tällä hetkellä joukkue on tuoreessa HLTV.orgin rankingissa maailmanlistalla sijalla 40, joten joukkue on hyvä esimerkki siitä miten nopeasti muut joukkueet tulevat CS:GO-huipulla rinnalle ja ohi, jos peli ei kulje ja voitot alkavat kiertämään joukkuetta. Cloud9:n menestys tässä turnauksessa olisi yllätys, sillä joukkue ei ole viime aikoina juurikaan menestynyt ja esimerkiksi Miamin Blast Pro Series -turnauksessa joukkue jäi viimeiselle, kuudennelle sijalle.

NiP - Pyjamaninjat ruotsista ovat yllätysvalmiita.

Yksi mahdollisista turnauksen TOP3-joukkueista on ehdottomasti pelin huipulla jo vuosia keikkunut ruotsalaisorganisaatio Ninjas in Pyjamas, joka on väläytellyt viime aikoina osaamistaan. Joukkue pelasi viime viikonloppuna Australian Sydneyssä järjestetyssä IEM Sydney turnauksessa, jossa tie nousi lopulta pystyyn värikkäiden vaiheiden jälkeen ruotsalaista fnaticia vastaan puolivälierissä ja sijoituksesi jäi lopulta sijat 5-6. Joukkue esiintyi turnuksessa kuitenkin edukseen ja pystyi haastamaan aina finaaliin edennyttä fnaticia varsin laadukkaasti. Ennen Sydneyn turnausta Ninjat olivat mukana myös Shanghain turnauksessa, josta tuloksena oli sijat 5-8 ja jäänti puolivälieriin yhdessä ENCEn, Vitalityn ja Northin kanssa.

Ninjas in Pyjamas on ruotsalainen CS:GO-joukkue

Taulukon alemman puoliskon haastajakolmikosta pidämme kuitenkin NiPiä selvästi vaarallisimpana joukkueena ja nappisuorituksella joukkue pystyy kaatamaan sekä ENCEn, että NaVi’n ja kaikki alemman kastin joukkueet ja etenemään Astraliksen kanssa turnauksen finaaliin. Ainoa kysymysmerkki joukkueen ympärillä on Australian matka, joka varmasti saattaa näkyä rasituksena ja aikaeroväsymyksenä joukkueen otteissa. 

Vedonlyöntijätti Rizk tarjoaa NiP:n TOP2-sijoituksesta markkinatoppia 5,50, joka kelpaa 20% arviolla jännityspeliksi turnauksen seuraamiseen. Muissa voittajavedoissa ei toistaiseksi ole pelattavaa, mutta seurataan kertoimien kehittymistä viikon mittaan.

Yksittäiset ottelukohtaiset pelivihjeet tähän CS:GO-turnaukseen pääset tarkistamaan kätevästi päivittäin Vedonlyöntivihjeet -välilehdeltämme. Vihjeitä putkahtelee julki aina, kun uuttaa pelattavaa yksittäisistä otteluista löytyy.

Suosittelemme lunastamaan alla näkyviä vedonlyöntibonuksia esports-vetoihin, joiden avulla pelikassaa saa boostattua ennen vetojen jättämistä sisään.

Pelivihje Blast Pro Series Madrid 2019 -turnaukseen:

 • Pelikohde: BLAST Pro Series Madrid - Top 2 sijoitus: NiP.
 • Kerroin: 5,50 @ Rizk.
 • Todennäköisyysarvio: 20%
 • OA: 1,10.
 • Kerroinraja: 5,00.

Iske veto sisään Rizkillä!

Parhaat vedonlyöntibonukset E-sports -vetoihin:
PELIYHTIÖ VEIKKAUSBONUS LUNASTA BONUS:
rizk 100% bonus 100€ asti
comeon 400% / 40€ tai 300€
betsafe 100% bonus 200€ asti
unibet 100% / 100€ + 10€ ilmaisveto
coolbet 400% / 40€ tai 150€
Nordicbet 100% bonus 100€ asti
leovegas 100% / 50€ + 10€ ilmaisveto
mobilebet 300% / 60€ tai 300€

Turnauksen otteluohjelma (Ajat ovat Suomen aikaa):

Perjantai 10. toukokuuta.

Spanish Qualifier Final - B03

 • 17:15 - Movistar Riders vs. Vodafone Giants.

Kierros 1:ENCEn taival Madridissa alkaa perjantai-iltana klo 21:45 Suomen aikaa

 • 21:45 – Cloud9 vs. Qualifier Winner – BO1
 • 21:45 – ENCE vs. NaVi – BO1 (Mirage)
 • 21:45 – Astralis vs. NiP – BO1 (Dust2)

Kierros 2:

 • 23:15 – NiP vs. ENCE – BO1 (Nuke)
 • 23:15 – Cloud9 vs. NaVi – BO1 (Mirage)
 • 23:15 – Astralis vs. Qualifier Winner – BO1

Lauantai 11. toukokuuta. 

Kierros 3:

 • 16:00 – Astralis vs. NaVi – BO1 (Dust2)
 • 16:00 – Cloud9 vs. ENCE – BO1 (Nuke)
 • 16:00 – NiP vs. Qualifier Winner – BO1

Kierros 4:

 • 17:20 – Astralis vs. ENCE – BO1 (Dust2)
 • 17:20 – Cloud9 vs. NiP – BO1 (Nuke)
 • 17:20 – Qualifier Winner vs. NaVi – BO1

Kierros 5:

 • 18:40 – ENCE vs. Qualifier Winner – BO1
 • 18:40 – Astralis vs. Cloud9 – BO1 (Inferno)
 • 18:40 – NiP vs. NaVi – BO1 (Dust2)

Blast Pro Series Stand Off showmatch:

 • 20:00 - Turnauksen kolmanneksi sijoittunut joukkue pääsee valitsemaan sarjataulukossa itseään alemmaksi sijoittuneista vastustajista yhden vastustajan showmatch-otteluun, jossa pelataan viisi 1vs1 -taistelua. Stand Offin voittajajoukkue saa itselleen 20 000$ ylimääräistä palkintorahaa.

Finaali:

 • 21:00 – BO3: Sarjataulukon 1. ja 2. kohtaavat turnauksen finaalissa, joka pelataan paras kolmesta.

Blast Pro Series Madrid 2019 - näin seuraat pelejä suomeksi.

Elisa Viihteeltä voit seurata CS:GO-turnauksiaSuomalaisten pelaajien kannalta paras tapa seurata turnauksen kulkua ja otteluita on Elisa Viihde -palvelu, jonka Sport-palvelusta näkee kaikki ENCEn ottelut turnauksessa suomeksi selostettuna. Elisa Viihteen lähetystä voit seurata joko netin kautta Elisa viihteen sivuilla, suoraan kaapeli-tv:stäsi jos olet Elisa Viihteen asiakas tai Elisa Viihde Sportin Twitch-kanavalta.

Televisiosi kanavapaikat yms. tiedot löydät kätevästi Elisan sivuilta.

Elisa Viihteellä otteluiden suomenkielisestä selostuksesta vastaavat kotimaisen e-urheilun kovin tutkapari Tomi "toMi" Pitkänen ja Kalle "gaLezki" Kareinen.

Jos haluat katsoa kotimaisen ENCE:n otteluiden lisäksi myös kaikki turnauksen muut huippuottelut, niin suosittelemme ottamaan suoratoistopalvelu Twitch.tv:ssä seurantaan BLASTProSeries ja BLASTProSeries_B tilit, jotka lähettävät koko turnauksen ajan live-lähetystä tapahtumasta ja kaikista turnauksen otteluista kahden feedin voimin englanniksi.

Turnauksen mappipooli.

Vertigo on CS:GO-pelin uusi kartta

Turnauksen mappipoolissa (7 karttaa) joukkueilla on käytössään kuusi hyvin kaikille CS:GO-turnauksia seuraaville katsojille tuttua mappia, mutta tällä kertaa mukana on myös yksi uutuuskenttä, sillä aiemmin keväällä uutisoitiin Vertigon palaamisesta CS:GO-kartalle ja tässä turnauksessa se on nyt ensimmäistä kertaa mukana.

Vertigo korvaa karttapoolissa Cache-kartan, joka puolestaan menee uudelleenrakenteluun Valven toimesta. Osalle CS:GO-joukkueista karttavaihdos oli loistouutinen, de_cachea suosiville tiimeistä, kuten maailmanrankingissa toisena olevalle ja juuri viime viikonloppuna IEM Sydney -turnauksen voittaneelle Team Liquidille, melkoinen takaisku.

Onkin äärimmäisen mielenkiintoista seurata joutuuko Vertigo heti kaikkien joukkueiden bannilistalle vai haluaako joku joukkueista pelata tämän uudelleenrakennetun kentän, josta kaikilla joukkueilla on äärimmäisen vähän kokemusta. ENCEn ingame-leaderina toimiva Aleksib on ainakin harjoitellut Vertigoa samalla, kun hän on striimannut pelilähetyksiä Twitch-palveluun, mutta valitettavasti meillä ei ole tietoa onko ENCE harjoitellut uutuusmappia koko joukkueen voimin. Vertigon paluu suurturnausten mappipooliin on kuitenkin tuore tuulahdus koko CS:GO-kartalle.

BLAST PRO Series 2019 Madrid -turnauksen mappipoolin näet kokonaisuudessaan alta.

 • Dust 2
 • Inferno
 • Nuke
 • Mirage
 • Overpass
 • Train
 • Vertigo

Turnauksen palkintorahat.

Blast Pro Series CS:GO-turnauksessa on jaossa 250 000USD

Turnauksessa on jaossa yhteensä 250 000$ edestä palkintorahaa, joista isoin potti menee tuttuun tapaan turnauksen voittajalle. Turnauksen voittajajoukkue palkitaan yhteensä 125 000$ suuruisilla palkintorahoilla. Turnauksen toiseksi sijoittunut saa 50 000$, kolmanneksi tullut 25 000$ ja neljänneksi sijoittunut 15 000$. 

Sijoille 5 ja 6 päätyneet joukkueet saavat 10 000 ja 5 000$ suuruiset lohdutuspalkinnot.

Lisäksi Stand Off -näytösottelun voittaneelle joukkueelle maksetaan 20 000$ ylimääräinen palkintoraha.

 • 1. 125 000$
 • 2. 50 000$
 • 3. 25 000$
 • 4. 15 000$
 • 5. 10 000$
 • 6. 5 000$

BLAST Pro Series Madrid -turnauksessa mukana olevat joukkueet:

Alta näet kaikki Blast Pro Series, Madrid 2019 -turnaukseen kutsutut joukkueet sekä perustiedot niistä. Turnauksen kuudes osanottaja selviää vasta turnauksen avauspäivänä käytävässä karsintaottelussa, jossa kohtaavat espanjalainen Movistar Riders sekä portugalista kotoisin oleva Giants.

Joukkue: HLTV-rank: (6.5.2019) Pelaajat: Valmentaja:
Astralis (DEN) #1 device, dupreeh, gla1ve, Magisk, Xyp9x Zonic
Natus Vincere (UKR) #3 Edward, Zeus, flamie, s1mple, electronic kane
ENCE (FIN) #5 Aerial, Aleksib, allu, sergej, xseveN Twista
Ninjas in Pyjamas (SWE) #9 f0rest, GeT_RiGhT, dennis, Lekr0, REZ pita
Cloud9 (USA) #40 cajunb, RUSH, autimatic, vice, Golden Rambo
Giants (POR) #99 fox, MUTiRis, rmn, KILLDREAM, ZELIN Alm

Voit katsoa tunnelmia viime vuonna Tanskan Kööpenhaminassa järjestetystä BLAST Pro Series turnauksesta alta näkyvästä aftermovie-elokuvasta.