Tanskalainen Astralis jatkoi hallintaansa CS:GO -kentillä nappaamalla vuoden ensimmäisestä, Puolan Katowicessa pelatussa Major-turnauksessa voiton. Suomalainen ENCE Esports eteni turnauksessa sensaatiomaisesti aina finaaliin saakka, mutta lopulta tanskalaisjoukkue kaatoi suomalaiset selvin 2-0 lukemin ja turnauksen parhaasta joukkueesta ei lopulta jäänyt epäselvyyttä. Suomalaisjoukkueella on kuitenkin heti tällä viikolla paikka napata revanssi tanskalaisista, kun joukkueet kohtaavat Brasilian Sao Paulossa BLAST Pro Seriesin vuoden ensimmäisessä turnauksessa.

Vuoden ensimmäinen CS:GO-suurturnaus on saatu pelattua pois alta, mutta joukkueet eivät suinkaan pääse kesälomille vaan ohjelmassa on viikonloppu toisensa perään pienempiä turnauksia. Seuraava turnaus pelataan jo tulevana viikonloppuna, 22.-23. Maaliskuuta Brasilian Sao Paulossa, kun ohjelmassa on BLAST Pro Series -kutsuturnaus, johon kutsun sai myös suomalaisjoukkue ENCE Esports. Koska kyseessä on kutsuturnaus, niin mukana on kuusi huippulaadukasta CS:GO-joukkuetta. Kotiedun turvin mukaan valittiin MiBR ja viisi muuta joukkuetta ovat Astralis, FaZe Clan, Team Liquid, NiP sekä suomalainen ENCE.

Astralis vahvisti maaliskuussa asemaansa yhtenä kaikkien aikojen parhaana CS:GO-joukkueena voittamalla syksyn tapaan myös tämän vuoden ensimmäisen Major-turnauksen Puolan Katowicessa. Astralis on siis edelleen muiden joukkueiden silmissä kaikista halutuin päänahka, jonka kaikki haluavat voittaa kuumeisesti. Ei siis missään nimessä ole yllättävää, että Astralis lähtee myös Sao Paulossa pelattavaan kutsuturnaukseen selvänä ennakkosuosikkina. Katowicen turnauksen tapaan kakkossuosikkina turnaukseen lähtee yhdysvaltalainen Team Liquid. Kotietua turnauksessa nauttiva MiBR on turnauksen kolmossuosikki ja vedonlyöntimarkkinan mielestä kolme vähiten todennäköisintä voittajaa ovat FaZe Clan, ENCE sekä Ninjas in Pyjamas.

BLAST Pro Series 2019 Sao Paulo, CS:GO - voittajaveto kertoimet:

Blast Pro Series, Sao Paulo Winner

Paras kerroin Peliyhtiö
Astralis 1,60 unibet
Team Liquid 7,00 Bet365
MiBR 9,00 Bet365
ENCE Esports 11,00 Bet365
FaZe Clan 13,00 Bet365
Ninjas in Pyjamas 26,00 Bet365

Astralis on erittäin todennäköinen finalisti, mutta kenet se saa vastaansa?

Tanskalaisjoukkue Astralis on tällä hetkellä, niin huimassa vireessä, että on vaikea nähdä tanskalaisten jäävän turnauksen finaalin ulkopuolelle. Turnauksessa pelataan viisi kierrosta BO1-otteluita, joissa jokainen joukkue kohtaa jokaisen kertaalleen. Astralis on niin laadukas joukkue pelin jokaisessa kartassa, että yksikin tappio Astralikselle alkusarjassa olisi yllätys.

Joukue hävisi Katowicen majoreilla vain yhden kartan (vs. Renegades) vaikka joukkueessa riehui flunssa-aalto ja tähtipelaaja dupreeh menetti juuri turnauksen alla isänsä. Joukkue siis todellakin todisti olevansa tällä hetkellä maailman selvästi paras CS:GO-joukkue, joten olisi jättiyllätys jos se ei voittaisi tätä turnausta. Kysymys kuuluukin, että kenet tanskalaiset saavat vastaansa turnauksen finaalissa?

Suurin ennakkosuosikki Astraliksen finaalivastustajaksi on Team Liquid, jonka ENCE yllätti Majoreiden puolivälierävaiheessa. Team Liquid on ainoa joukkue, joka on pystynyt haastamaan Astraliksen tosissaan viimeisten kuukausien aikana ja yhdysvaltalaiset ovat tällä hetkellä maailman toiseksi paras CS:GO-joukkue, vaikka Katowicessa se ei onnistunutkaan selviytymään neljän parhaan joukkoon. iBUYPOWER Mastersissa Team Liquid onnistui kaatamaan Astraliksen, joten sillä on kokemusta siitä miten tanskalaisjätti pystytään kaatamaan.

Toinen erittäin potentiaalinen finaalivastustaja Astralikselle on turnauksessa kotietua nauttiva MiBR, joka osoitti Puolan Katowicessa merkkejä heräämisestä. Se kaatoi nousukuntoisen Renegadesin puolivälierässä selvästi 2-0, mutta välierässä se joutui kohtaamaan Astraliksen ja tie nousi lopulta pystyyn 0-2 lukemin.

Tässä turnauksessa se nauttii kuitenkin kotietua ja koska finaalipaikat jaetaan alkusarjan tulosten perusteella, niin se voi hyvinkin raivata tiensä toiseksi suoraksi finalistiksi Astralista vastaan. MiBR on pyrkinyt harjoittelemaan viime aikoina Juna-karttaa, jonka turvin se pyrkii haastamaan tanskalaiset. Suomalaisjoukkue ENCE osoitti Majoreiden finaalissa, että tanskalaiset pystyy haastamaan Train-kartassa jos kaikki onnistuu.

Finaalikaksikko löytyneekin erittäin suurella todennäköisyydellä kolmikosta Astralis, Team Liquid sekä MiBR. FaZe Clan on neljäs potentiaalinen finaalipaikan ottaja, mutta sen peli ei missään nimeessä vakuuttanut Katowicessa, joten joukkuuen yllä leijuu isoja kysymysmerkkejä tämän turnauksen alla. Ruotsalainen NiP ei ole perustasoltaan niin laadukas joukkue, että se pystyisi raivaamaan turnauksessa tiensä finaaliin, joten ruotsalaiset voidaan laskea ulos turnauksen voittotaistelusta.

Parhaat vedonlyöntibonukset E-urheilu -vetoihin:
PELIYHTIÖ VEIKKAUSBONUS LUNASTA BONUS:
rizk 100% bonus 100€ asti
betsafe 100% bonus 200€ asti
unibet 100% / 100€ + 10€ ilmaisveto
Nordicbet 100% bonus 100€ asti
leovegas 100% / 50€ + 10€ ilmaisveto

Onko suomalaisjoukkue ENCEllä mahdollisuuksia?

Suomalaisjoukkue ENCE esitti Katowicessa huimaa venymiskykyä, sillä se oli pudota jatkosta jo turnauksen toisessa vaiheessa, mutta kolme voittoa putkeen selkä seinää vasten -tilanteessa vei suomalaisjoukkueen lopulta kahdeksan parhaan joukkoon.

Yllätysvoitot Team Liquidia ja Natus Vinceretiä vastaan siivittivät suomalaiset aina finaaliin saakka, mutta lopulta ENCE ei pystynyt vastaamaan tanskalaisten osaamiseen vaan finaali meni selvin 2-0 lukemin Astralikselle. 

Suomalaisjoukkueen ongelmana Puolassa olivat juuri BO1-ottelut, joissa se ei pystynyt aloittamaan otteluita tarpeeksi laadukkaasti ja vastustaja karkasi liian aikaisessa vaiheessa isoon johtoon. ENCElle sopii selvästi paremmin BO3-ottelut, jossa se pystyy parantamaan otteitaan ottelun edetessä.

Tässä turnauksessa koko alkusarja pelataan läpi BO1-menetelmällä, joten ENCElle on luvassa kylmää kyytiä jos Puolassa pahasti tökkineet avauskartat eivät ole hioutuneet kuntoon pienen tauon aikana. ENCEn potentiaali on todella korkea, mutta toisaalta pelin tökkiessä turpaan voi tulla ruminkin lukemin. Suomalaisjoukkueella on kaikki mahdollisuudet edetä aina finaaliin saakka, mutta BO1-sarjajärjestelmä ei missään nimessä suosi suomalaisjoukkuetta. Onkin todennäköisempää, että ENCE löytyy sarjataulukon alemmalta puoliskolta, kun alkusarjan viisi ottelua on saatu pelattua.

Turnauksen otteluohjelma:

Perjantai 22. maaliskuuta.

Kierros 1:

 • 00:00 – FaZe Clan vs. NiP – BO1
 • 00:00 – MiBR vs. ENCE – BO1
 • 00:00 – Astralis vs. Team Liquid – BO1

Kierros 2:

 • 01:30 – Astralis vs. ENCE – BO1
 • 01:30 – FaZe Clan vs. MiBR – BO1
 • 01:30 – NiP vs. Team Liquid – BO1

Lauantai 23. maaliskuuta. 

Kierros 3:

 • 18:00 – ENCE vs. NiP – BO1
 • 18:00 – Team Liquid vs. FaZe Clan – BO1
 • 18:00 – Astralis vs. MiBR – BO1

Kierros 4:

 • 19:20 – MiBR vs. Team Liquid – BO1
 • 19:20 – ENCE vs. FaZe Clan – BO1
 • 19:20 – Astralis vs. NiP – BO1

Kierros 5:

 • 20:40 – ENCE vs. Team Liquid – BO1
 • 20:40 – MiBR vs. NiP – BO1
 • 20:40 – Astralis vs. FaZe Clan – BO1

Blast Pro Series Stand Off showmatch:

 • 23:00 - Turnauksen kolmanneksi sijoittunut joukkue valitsee vastustajansa showmatch-otteluun, jossa pelataan viisi 1vs1 -taistelua. Stand Offin voittajajoukkue saa itselleen 20 000$ ylimääräistä palkintorahaa.

Finaali:

 • 00:00 – BO3: Sarjataulukon 1. ja 2. kohtaavat turnauksen finaalissa.

Turnauksen palkintorahat.

Turnauksessa on jaossa yhteensä 230 000$ palkintorahaa, joista isoin siivu menee tottakai turnauksen voittajalle. Turnauksen voittajajoukkue palkitaan yhteensä 125 000$ suuruisella palkinnolla. Turnauksen toiseksi sijoittunut saa 50 000$, kolmanneksi tullut 25 000$ ja neljänneksi sijoittunut 15 000$. 

Sijoille 5 ja 6 päätyneet joukkueet saavat 10 000 ja 5 000$ suuruiset lohdutuspalkinnot. Lisäksi Stand Offin voittaneelle joukkueelle maksetaan 20 000$ ylimääräinen palkintoraha.

 • 1. 125 000$
 • 2. 50 000$
 • 3. 25 000$
 • 4. 15 000$
 • 5. 10 000$
 • 6. 5 000$

Turnauksessa mukana olevat joukkueet:

Alta näet kaikki Blast Pro Series, Sao Paulo 2019 -turnaukseen kutsutut joukkueet sekä perustiedot niistä.

Joukkue: HLTV-rank: Pelaajat: Valmentaja:
Astralis (DEN) #1 device, dupreeh, gla1ve, Magisk, Xyp9x Zonic
Team Liquid (NL/USA) #2 EliGE, NAF, nitr0, Stewie2K, Twistzz Adren
ENCE (FIN) #4 Aerial, Aleksib, allu, sergej, xseveN Twista
FaZe Clan (USA/EU) #5 GuardiaN, AdreN, NiKo, olofmeister, rain YNk
MiBR (BRA) #6 coldzera, FalleN, fer, TACO, felps Zews
Ninjas in Pyjamas (SWE) #8 dennis, f0rest, GeT_RiGhT, Lekr0, REZ pita