Suomalainen CS:GO-joukkue ENCE Esports nousi kuilun partaalta IEM Katowicen Major-turnauksessa Champions Stagelle, johon selviytyi tämän hetken kahdeksan maailman parasta CS:GO-joukkuetta. Huomenna torstaina kello 20:50 Suomen aikaa ENCE on turnauksen ylivoimaisesti kovimman paikan edessä, kun vastaan asettuu viime aikoina huipputasolla pelannut Team Liquid. Paras kolmesta -systeemillä pelattavan ottelun voittaja jatkaa turnauksen neljän parhaan joukkoon, häviäjän turnaus puolestaan päättyy. Kokosimme tähän artikkeliin koko finaaliviikonlopun parhaat mestaruuskertoimet, otteluohjelman, pelaajien tilastoja sekä ottelun lähestysajat suomalaiskatsojille, olkaa hyvät!

Suomalainen ENCE teki suomalaista CS:GO-historiaa viime viikolla etenemällä ensimmäisenä suomalaisorganisaationa kahdeksan parhaan joukkoon Major-turnauksessa. Aiemmin suomalaisista kokoonpanoista Major-turnauksessa on nähty maaliskuussa 2015 3DMax, jonka tie kuitenkin nousi heti turnauksen avauskierroksella pystyyn kolmella tappiolla. Sattumalta turnauskaupunkina oli silloinkin Puolan Katowice

ENCEn urakka Champions Stagen avauskierroksella on kuitenkin lähes pahin mahdollinen, sillä puolivälierässä tulee torstaina kello 20:30 Suomen aikaa vastaan yhdysvaltalaisorganisaatio Team Liquid, joka on tällä hetkellä rankattu maailman toiseksi parhaaksi joukkueeksi tanskalaisen Astraliksen jälkeen. Kaikki finaalivaiheen ottelut pelataan BO3-systeemillä (paras-kolmesta-kartasta). Voitolla etenee jatkoon, tappiolla putoaa eli turnaus päättyy.

Lähtökohdat otteluun.

Team Liquid on ottelussa suursuosikki, sillä se ei ole hävinnyt kolmeen kuukauteen millekään muulle joukkueelle kuin Astralikselle. Team Liquid ei osallistunut lainkaan käynnissä olevan turnauksen Challenger Stagelle vaan joukkue aloitti pelit suoraan 16 parhaan joukkueen vaiheesta (Legends Stage). Siellä se ei kuluttanut turhaan aikaansa vaan otti suoraan kolme voittoa ilman tappioita ja varmisti paikkansa turnauksen kahdeksan parhaan joukosta.

Legend Stagella Team Liquid kaatoi Avangarin sekä NiP:n molemmat puhtaasti 1-0 BO1-otteluissa sekä BO3-ratkaisuottelussa väkivahvan Natus Vinceren 2-0. Se ei menettänyt neljästä pelaamastaan kartasta ainuttakaan vaikka vastassa oli kovia vastustajia, joten se kertonee kaiken Team Liquidin nykykunnosta.

Suomalaisjoukkue ENCE eteni Champions Stagelle raskainta mahdollisinta reittiä. Tammikuussa joukkue voitti Euroopan alueen minor-turnauksen ja varmisti paikkansa Major-turnauksen Challengers Stagelle. Haastajavaiheessa ENCEn peli kulki mukavasti ja joukkue eteni kolmella voitolla ja yhdellä tappiolla 16 parhaan joukkoon. Haastajavaiheessa joukkue kaatoi Team Spiritin 1-0, hävisi Renegadesille 0-2, mutta varmisti jatkopaikkansa kaatamalla Winstriken 2-1.

Legend Stagella pelit käynnistyivät pahimmalla mahdollisella tavalla, kun avauspäivän BO1-otteluissa tuli kuokkaan niin Renegadesilta kuin Hellraisersiltakin. 0-2 tilanteessa joukkue oli tilanteessa, jossa sen piti voittaa kolme BO3-ottelua putkeen selvittääkseen tiensä kahdeksan parhaan joukkoon. Suomalaisen sisun olemassaolo kuitenkin todistettiin jälleen, sillä ENCE oli päättänyt edetä Champions Stagelle ja se kaatoi ratkaisuotteluissa BIG:n 2-1, G2 Esportsin 2-0 sekä kuolemanottelussa AVANGARin puhtaasti 2-0. Joukkueen itseluottamus on siis varmasti tapissaan mahtavan nousun jälkeen, mutta pelkällä itseluottamuksella yhdysvaltalaista Team Liquidia tuskin kaadetaan.

Pystyykö ENCE kaatamaan Team Liquidin?

Jos ottelun ennakkoasetelmia katsellaan täysin objektiivisesta näkökulmasta, niin suomalaisjoukkue ENCEn voitto ei näytä kovinkaan todennäköiseltä vaihtoehdolta. Onneksi kyseessä on kuitenkin paras kolmesta -systeemillä pelattava ottelu ja kyseessä ei ole tilastoihin perustuva robottien taisto vaan jokaisen näytön, näppäimistön ja hiiren takana istuu ihminen, joka on tunnetusti inhimillinen olento ja sortuu virheisiin paineen alla. Tämä avanneekin ottelussa mahdollisuudet myös hyvällä itseluottamuksella operoivalle suomalaisjoukkueelle.

ENCEn voittosaumat lepäävät pitkälti oman karttavoiton varassa. Jos ENCE häviää oman karttavalintansa, niin tuloksena on todennäköisesti 0-2 tappio. ENCE on ollut viime aikoina todella vahva Train-mapissa, mutta Team Liquid on jokaisessa kolmessa Katowicessa pelaamassaan blokannut tämän kartan omalla valintavuorollaan. Onkin hyvin mahdollista ja jopa todennäköistä, että ENCEn oma suosikkikartta blokataan Team Liquidin puolesta. Team Liquid saattaa blokata myös Miragen, joka on toinen ENCEn suosikkimappi, sillä kahdessa BO1-ottelussa Mirage on päätynyt blokattujen karttojen listalle Team Liquidin toimesta. BO3-ottelussa Na’Via vastaan Team Liquid pickasi omaksi kartakseen Dust2:sen, joka ei ole tässä turnauksessa yhtä ottelua (vs G2) lukuunottamatta onnistunut hyvin suomalaisilta. 

ENCE on BO3-otteluissaan bannannut mappipoolista aina ensimmäisenä Cachen, joka ei tunnetusti ole joukkueen suosikkikarttoja. ENCE pääsee joka tapauksessa pelaamaan tässä ottelussa yhden parhaista kentistään, joka on todennäköisesti Train tai Mirage. Uskomme Team Liquidin blokkaavan Trainin/Miragen ja valitsevan Dust2:n, ENCEn blokkaavan Cachen ja valitsevan Trainin/Miragen. Todennäköisesti leftover-kentäksi jäänee Overpass, joka on jäänyt molempien joukkueiden BO3-otteluissa kolmanneksi kartaksi. Team Liquid on vahva Overpass-mapissa, mutta myös ENCE on todistanut pärjäävänsä siinä tässä turnauksessa, joten ENCEllä on omat mahdollisuutensa Team Liquidia vastaan.

Jos ENCE saa pelinsä rullaamaan täydellä teholla, niin Team Liquid on lyötävissä jos heidän tähtipelaajansa sortuvat helppoisiin virheisiin ja ENCE saa ottelussa flow-tilan päälle. Isossa osassa ottelussa ovat AWP-pelaajat ja ENCEn puolelta ”bossista” vastaa Aleksi ”allu” Jalli, joka on parhaimmillaan yksi maailman parhaista AWP-pelaajista. Team Liquidin puolella on puolestaan useampi vahva AWP-osaaja, joista paras on tilastojen valossa Nick 'nitr0' Cannella. Mutta myös joukkueen uusin jäsen Keith 'NAF' Markovic sekä Jake 'Stewie2K' Yip pystyvät tarvittaessa laadukkaaseen AWP-pelamiseen. ENCEn kannalta onkin elintärkeää, että allu ottaa niskalenkin pohjois-amerilaisista AWP-pelaamisessa.

ENCEn joukkueen on onnistuttava ottelussa kokonaisvaltaisesti, mutta tärkeintä on, että ENCEn moottori toimii kaikilla viidellä sylinterillä ja täydellä teholla. Team Liquid on vahva joukkue täynnä taitavia maailmanluoka pelaajia ja se voittanee ottelun puhtaasti 2-0 jos ENCE sortuu helppoihin virheisiin eikä ole alusta asti hereillä. ENCEn kompastuskivenä tässä turnauksessa on ollut BO1-ottelut, joissa joukkue ei ole päässyt flow-tilaan heti alussa ja vastustaja on karannut voittoon. Tällä kertaa vastus on niin kovaa tasoa, että yhtään helppoa rundia ei ole varaa menettää tai suomalaisjoukkuetta odottaa kotimatka. 

Myös pistoolierien merkitys on iso ja myös niissä ENCEllä on runsaasti parannettavaa. Team Liquid on voittanut omissa otteluissaan pistoolieriä selvästi ENCEä hanakammin ja nyt niiden merkitys korostuu entisestään.

Löytyykö otteluun pelattavaa?

Team Liquid on ottelussa ansaitusti iso, noin lähes kolme kertaa neljästä voittava suosikki ja ENCEn mahdollisuudet voittoon ovat noin 27%, jolloin ottelun kerroinrajat menevät seuraavasti: 1,37 - 3,70.

ENCEn kertoimet ovat kohonneet viime päivinä ja markkinatoppi löytyy tällä hetkellä Unibetilta, joka tarjoaa suomalaisjoukkueen voitosta rahat 3,90-kertaisesti takaisin. Otteluun ei ole mitään maistuvia pelikohteita tarjolla, mutta ENCEn voitossa on todennäköisyysarviomme mukaan hieman etua tarjolla ja sitä voi kokeilla pikkupanoksella jännitysbetsinä.

Katowicen CS:GO-suurturnaukseen on tarjolla myös liuta erilaisia ilmaisvetoja, jotka pääset katsomaan kootusti meidän Kampanjat & tarjoukset -välilehdeltä.

Jos haluat puolestaan hyödyntää tämän hetken parhaat vedonlyöntibonukset e-urheiluun, niin siirry Vedonlyöntibonukset -välilehdelle ja lunasta omat bonusrahat sekä muut uuden asiakkaan edut talteen pikimmiten.

Pelisuositus: 

Team Liquid - ENCE Esports: 2.
3,90 @ Unibet.
Todennäköisyys (1-2): 73-27%.
OA: 1,05.
Kerroinraja: 3,70.

Lyö ENCEn voitosta vetoa Unibetilla kertoimella 3,90!

IEM Katowice 2019, CS:GO mestari, voittajaveto:

IEM Katowice 2019 Major Winner

Paras kerroin Peliyhtiö
Astralis 1,65 Leovegas
Team Liquid 4,10 rizk
Natus Vincere 11,00 Bet365
MiBR 15,00 nordicbet
FaZe Clan 19,00 Leovegas
ENCE Esports 41,00 rizk
Ninjas in Pyjamas 41,00 Bet365
Renegades 41,00 Bet365

Voit seurata finaaliviikonloppua suorana Yle Areenasta!

Yle E-urheilu on ollut viime aikoina vahvasti mukana edistämässä suomalaista e-urheilua näyttämällä Yle Areenassa suorina lähetyksiä eri kilpapelien suurtapahtumia. Myös ENCEn CS:GO-joukkueen matkaa Puolan Katowicessa on voinut seurata suorina lähetyksinä Yle Areenasta.

Katowicen Major-turnauksen huipentavan finaaliviikonlopun kaikki ottelut on katsottavissa suorina lähetyksinä Yle Areenasta. Myös turnauksen finaalin kooste on nähtävissä sunnuntai-iltana 3. maaliskuuta kello 23:30 alkaen Yle TV2:ssa.

Yle E-urheilun lähetyksissä ottelut selostavat suomeksi Teemu "wabbit" Hiilinen, Juha"aNGeldusT" Kurppa ja Kalle "gaLezki" Kareinen. Tunnelmia paikan päältä Katowicesta välittää puolestaan Otto Rönkä.

Finaaliviikonlopun otteluohjelma kokonaisuudessaan:

Torstai 28.2. (Yle Areena)

  • 17.00 Natus Vincere – FaZe Clan, BO3
  • 20.50 Team Liquid – ENCE, BO3

Perjantai 1.3. (Yle Areena)

  • 17.00 MIBR – Renegades, BO3
  • 20.50 Astralis – Ninjas in Pyjamas, BO3

Lauantai 2.3. (Yle Areena)

  • 17.00 välierä 1, BO3
  • 20.50 välierä 2, BO3

Sunnuntai 3.3. (Yle Areena)

  • 20.00 loppuottelu, BO3
  • 23.30 kooste loppuottelusta, Yle TV2

Joukkueiden kokoonpanot ja pelaajakohtaiset tilastot turnauksessa tähän asti:

Team Liquid
Player: Maps: K/D diff: K/D: Rating (2.0):
nitr0 4 +21 1,33 1,25
Twistzz 4 +23 1,38 1,22
NAF 4 +11 1,16 1,14
EliGe 4 +4 1,05 1,10
Stewie2k 4 0 1,00 1,09
ENCE Esports
Player: Maps: K/D diff: K/D: Rating (2.0):
allu 9 +13 1,08 1,08
Aleksib 9 +5 1,03 1,07
xseveN 9 +0 1,00 1,06
Aerial 9 +2 1,01 1,02
sergej 9 -20 0,88 0,96