Suomalaisen Counter-Striken lippulaiva ENCE palaa tänään noin kahden kuukauden mittaiselta kesälomalta, kun joukkue pelaa syyskauden ensimmäisen ottelunsa huippusarja ESL Pro Leaguessa. Vastus on heti alkuun lähes kovin mahdollinen, sillä ensimmäisessä ottelussa vastaan tulee viime viikonloppuna ELS One Köln -turnauksen onlinessa voittanut tanskalainen Heroic.

ENCE on ollut viimeisen vuoden koko suomalaisen CS:GO-skenen ylivoimainen puheenaihe ja kaikki juontaa juurensa noin vuoden taakse, kun joukkue antoi kenkää silloiselle pelinsisäiselle johtajalleen, fanien rakastamalle Aleksi ”Aleksib” Virolaiselle. Sen jälkeen joukkue on vahvistunut Miikka ”suNny” Kempillä sekä Elias ”jamppi” Olkkosella, mutta peliesitykset ovat muutamia valonpilkahduksia lukuunottamatta olleet vaisuja.

Joukkueesta on poistunut Sami "xseveN" Laasanen, joka siirtyi suomalaisen HAVU Gamingin CS:GO-rosteriin tähtistatuksella. Elias "jamppi" Olkkosen VAC-banneista johtuen hän ei voi kuitenkaan edustaa ENCEä Major-turnauksiin liittyvissä tapahtumissa, joten Laasanen pelaa ENCEn mukana tulevaisuudessa vielä "lainasopimuksella" Valven Major-tapahtumiin liittyvissä otteluissa ja tapahtumissa.

Nyt ENCEn CS:GO-joukkue on kuitenkin saanut vetää kunnolla henkeä kesän ajan ja keväällä puheenaiheena olleet nettikiusaukset sekä loppuunpalamiset on varmasti unohdettu suomalaisjoukkueen keskuudessa ja suomalaisen CS:GO:n ehdoton ykkösnimi saa keskittyä rauhassa pelaamiseen.

ENCE ei ole toistaiseksi vahvistanut syksyn kilpailukalenteriinsa muita turnauksia tai sarjoja kuin ESL Pro Leaguen 12. kauden, mutta odotettavissa on, että joukkue vahvistaa lähiviikkoina syksyn otteluohjelmansa ja pelikalenterin kokonaisuudessaan.

ESL Pro Leaguessa ENCEn lisäksi myös muuta suomalaisväriä.

Counter-Striken huippusarja ESL Pro Leaguen 12. kausi alkoi 1. syyskuuta ja mukana on yhteensä 16 joukkuetta, jotka on jaettu kahteen eri lohkoon. Suomalaisia on edustettuna yhteensä kolmessa eri joukkuessa ja suomalaisen CS:GO-fanin kannalta hienoa on se, että kaikki kolme ”suomalaisjoukkuetta” on arvottu samaan, A-lohkoon. 

ENCEn lisäksi suomalaista osaamista nähdään GODSENTissä (Jesse ”zehN” Linjala) sekä OG:ssa, jonka pelinsisäisenä johtajana toimii ex-ENCE Aleksi ”Aleksib” Virolainen.

Kyseessä on ESL Pro Leaguen Euroopan liiga, jossa 450 000 dollariin palkintopotista kisaa yhteensä 16 joukkuetta. Liigassa ovat mukana mm. Tämän hetken HLTV:n maailmanlistan ykkönen Team Vitality, tanskalainen Astralis, euroopan lipun alla pelaava FaZe Clan sekä monia muita huippujoukkueita Euroopasta.

Voit katsoa liigan lohkojaon sekä ENCEN lohkovaiheen otteluohjelman kokonaisuudessaan artikkelin lopusta.

Turnaus alkaa lohkovaiheella, joka pelataan läpi 1.-19. syyskuuta välisenä aikana. Lohkovaiheen ottelut pelataan tiistaista sunnuntaihin päivittäin Suomen aikaa kello 15:00, 18:30 sekä 22:00. ESL Pro Leaguen finaali käydään sunnuntaina 4. lokakuuta.

Pudotuspelit mitellään kaksivaiheisella pudotuspelikaaviolla, jossa kaikki joukkueet aloittavat playoffit ottelukaavion yläosiosta, josta putoaa alempaan kaavioon mikäli häviää ottelun. Tappio lower bracketissa eli alemmassa osiossa tietää pelien päättymistä liigassa.

Voit katsoa ESL Pro Leaguen tarkemmat tiedot sekä täydellisen otteluohjelman kokonaisuudessaan HLTV:n sivuilta.

Otteluita pystyy seuraamaan suorana ja suomeksi selostettuna Telia Esports Series Twitch-kanavalta, jonne pääset tästä klikkaamalla.

Parhaat vedonlyöntibonukset E-urheiluun:

Peliyhtiö:

Vedonlyöntibonus: Hyödynnä bonus!
comeon 400%/40€ tai jopa 300€
- Talleta 10€, pelaa 50€
- Talleta 300€ ja pelaa 600€
mobilebet 300%/60€ tai jopa 300€
- Talleta 20€, pelaa 80€
- Talleta 300€, pelaa 600€
betsafe 100%/200€
- Talleta 200€, pelaa 400€
nordicbet Yhteensä 170€
- Talleta 100€, pelaa 200€

ENCE päivitti ulkoasuaan uuden kauden kynnyksellä - pelipaidassa uusi logo

Jos on ENCEn rosteri kokenut uudistuksia viimeisen vuoden aikana, niin uutta ilmettä on myös saanut joukkueen logo, joka koki päivityksen elokuun loppupuolella. Logon vaihdos on ensimmäinen sitten ENCEn perustamisen, joka tapahtui vuonna 2013.

Uusi logo ei poikkea merkittävästi vanhasta, mutta sitä on yksinkertaistettu ja modernisoitu. Uusi logo onkin selvästi nykyaikaisempi kuin vanha. Joukkueen markkinointipäällikkönä toimiva Joona Leppänen kertoo Ilta-Sanomat Esportsin haastattelussa, että uutta ilmettä ja logoa on suunniteltu jo pidemmän aikaa.

– Visuaalisuuteen haluttiin vahvat vastavärit ja myös samalla yksinkertaistaa väripalettia vanhaan verrattuna. Sama henki toistuu myös uudessa ENCEn logofontissa sekä mukaan tulevassa ”logoneliössä”, Leppänen kertoo IS Esportsin haastattelussa.

ENCE aikoo päivittää myös fanituotteensa uudelle aikakaudelle ja syksyn mittaan ENCEn verkkokauppaan onkin tulossa uusia tuotteita sekä vanhoja kestosuosikkeja uudella logolla höystettynä.

Nähtäväksi jää antaako uusi logo ENCElle uutta virtaa myös pelikentillä, mutta suomalaisen esports-genren kannalta se on tottakai toivomuksissa.

ESL Pro League Season 12 lohkojako:

Lohko A:

Lohko B:
BIG Team Vitality
G2 Esports Complexity
Natus Vincere FaZe Clan
Heroic fnatic
OG Astralis
ENCE Mousesports
GODSENT Spirit
AGO NiP


ENCEn otteluohjelma ESL Pro Leaguessa:

  • 2. syyskuuta kello 15:00 Heroic - ENCE
  • 4. syyskuuta kello 15:00 NaVi - ENCE
  • 8. syyskuuta kello 15:00 ENCE - GODSENT
  • 10. syyskuuta kello 22:00 G2 - ENCE
  • 13. syyskuuta kello 22:00 ENCE - AGO
  • 16. syyskuuta kello 18:30 OG - ENCE
  • 19. syyskuuta kello 15:00 BIG - ENCE