Raskaansarjan nyrkkeily jatkuu viikonloppuna Las Vegasissa, kun entinen maailmanmestari Tyson Fury ottelee toistamiseen Yhdysvalloissa ja kohtaa saksalaisen Tom Schwartzin.

Anthony Joshuan eteen lyötiin täydellinen altavastaaja, josta ei pitänyt koitua harmia saatikka varteenotettavaa vastusta, mutta todellisuus oli britin kannalta karulla tavalla toinen. Andy Ruiz Jr nousi kehään, riisti vyöt itselleen, eikä jättänyt epäilyksiä omasta suorituksestaan. Tom Schwarz on monella tapaa samanlaisen tilanteen edessä, sillä luonnollisesti Tyson Fury on massiivinen ennakkosuosikki kaksikon kohtaamisessa ja saksalainen on etsimällä etsitty sopiva vastustaja entiselle raskaansarjan mestarille. 

Riittävätkö haastajan rahkeet käsittämättömään yllätykseen, kuten nähtiin tovi sitten New Yorkissa, vai meneekö tämä näytelmä alkuperäisen käsikirjoituksen mukaan? 

Tyson "The Gypsy King" Fury (27-0-1, 19 KO) vs. Tom Schwarz (24-0, 16 KO) 


Jos Furyn viikonlopun ottelu ei vielä hetki sitten herättänyt kiinnostusta, on ottelun ympärille syntynyt väistämättä kysymyksiä mahdollisesta uudesta yllätyksestä Ruizin voiton myötä. 

Onnistuneen paluun huipulle tehnyt Fury tiputettiin tylysti kanveesiin Deontay Wilderin toimesta viime joulukuussa, mutta "Gypsy King" kuin ihmeen kaupalle nousi ylös ja taisteli ottelun loppuun asti. Tasapisteisiin päättynyt mittelö näytti molemmista ottelijoista parhaimmat puolet ja loi täydellisen pohjan uusintaottelulle, joka käydään ensi vuoden puolella. 

Sitä ennen on Furyn selvitettävä Tom Schwarz. 

Tuntemattomalla saksalaisella näyttäisi olevan sitä kuuluisaa tiikerin silmää. Hänen isoin ase on selkeästi oikea takakäsi, joka on melkoinen heijari ja kontaktien sattuessa tiputtaa tehokkaasti. Pituutta 24-vuotiaalla on kolme senttiä vajaat kaksi metriä, joten kyse on kookkaasta ja nuoresta nyrkkeilijästä, joka omaa voimaa. 

Suurimmat heikkoudet ovat kuitenkin näkyviä. Schwarzin jalkatyöskentely kehässä on hyvin suoraviivaista ja pään liikehdintä myös heikkoa. Panokset siis lepäävät miehen rautaisassa takakädessä. 

Ottelu: Fury vs. Schwarz

Fury: Schwarz:
1.02unibet 15.00unibet
1.01nordicbet 15.00nordicbet
1.01unibet 15.00betsafe
1.01rizk 12.50rizk
1.02coolbet 12.00coolbet
1.01betsson 15.00nordicbet


Kertoimet toki kertovat karua tarua saksalaisen mahdollisuuksista. Fury on tämän hetken raskassarjalaisista eittämättä paras nyrkkeilemään teknisellä tasolla yhdistettynä todella tasokkaaseen liikkumiseen. Painoluokan kovin tyrmääjä ei saanut brittiä pois päiviltä, joten kyseessä on myös todella kestävä ottelija. Iso osa nyrkkeilyä seuraavista pitää Furyä maailman parhaimpana yli 100-kiloisissa. Pitkässä ottelussa tuskin kukaan pystyy viemään tarpeeksi pisteitä puolelleen tätä vastaan.   

Ottelun voittaja: Tyson Fury pistevoitto


Kerroin: 2.70 (Unibet)

Furyn tyylin tietäen luvassa ei ole yllätyksiä. Schwarz lyö kovaa ja hakee tyrmäystä, mutta Fury on nyrkkeilijänä maailman parhaimpia, kun taas saksalainen ottelee tähtiottelijaa vastaan ensimmäistä kertaa Euroopan rajojen ulkopuolella Yhdysvalloissa. Paineet ovat liiat kovat ja taidot liian vähäiset. 

SIIRRY TÄSTÄ UNIBETILLE