Nyrkkeilyn raskaansarjan herruus on panoksena viikonloppuna legendaarisella Madison Square Gardenilla. Puolustava mestari Anthony Joshua saa vastaansa tuntemattoman, mutta ennakkoasetelmien perusteella varteenotettavan haasteen, kun kehään nousee Andy Ruiz. 

Raskaansarjan nyrkkeily on tällä hetkellä vähintäänkin mielenkiintoisessa tilassa. Tarjolla on kolme ylivoimaisesti suurinta nimeä, joiden näkyvyys ihmisten ruuduilla on valtava, mutta kehässä kolmikko ei tunnu kohtaavaan toisiaan, vaikka tätä juuri kansa vaatii. Deontay Wilder hiljattain tuhosi Dominick Breazealen yhdessä erässä ja säilytti WBC-liiton mestaruutensa, nyt on Anthony Joshuan vuoro antaa kansalle panoksia lippaaseen nyrkkeilyväittelyihin. 

Eikä sovi unohtaa Tyson Furyn tulevaa ottelua Tom Schwartzia vastaan, mutta huudot puolesta ja vastaan pyörivät pitkälti vain Joshuan sekä Wilderin ympärillä. 

Viikonloppuna Joshua puolustaa WBA Super-, IBF-, IBO- ja WBO -liittojen mestaruuksia Andy Ruizia vastaan ensimmäistä kertaa Yhdysvalloissa. Vaikka amerikkalainen haastaja saakin kunnian otella kotimaassa, niin "kotietu" on tässä tapauksessa hyvin pieni tekijä. Joshua on ansaitusti äärimmäisen suuri ennakkosuosikki, vaikka osa uskoo pinnan alla kytevään yllätykseen. 

[ C ] Anthony "AJ" Joshua (22-0, 21 KO) vs. Andy "Destroyer" Ruiz (32-1, 21 KO)


Jarrell Millerin korvaajaksi pestatty todella yleisöystävällinen Ruiz astuu mielellään surman suuhun ja siksi onkin täydellinen vastustaja Joshualle. Haastaja tykkää ja pystyy ottamaan iskuja vastaan, jotta pystyy ampumaan omansa takaisin. Liikkuminen ei ole Ruizin vahvimpia puolia, mutta eipä hän liiemmin ole koskaan jalkatyöskentelyyn luottanutkaan. Lähietäisyyksiltä hän kuitenki ampuu yllättävän lujaa, eikä luota pelkästään yksittäisiin iskuihin, vaan käyttää tyylikkäästi ajoittain sarjoja ja on teknisesti hyvällä tasolla. 

Ruiz ei ole kokematon isojen otteluiden äärellä, sillä hän on kertaalleen otellut avoimesta WBO-liiton maailmanmestaruudesta Joseph Parkeria vastaan, mutta hävisi tuomariäänin. Mihin haastajan rahkeet todellisuudessa riittävät Joshuaa vastaan?

Ottelu: Joshua vs. Ruiz

Joshua: Ruiz:
1.04unibet 12.00unibet
1.04nordicbet 10.50nordicbet
1.01rizk 12.50rizk
1.04betsafe 10.50betsafe
1.04betsson 10.50betsson
1.03coolbet 11.00coolbet


Joshua otteli ensimmäisen kerran ammattilaisena vuonna 2013 ja vuosien edetessä herran profiili on noussut räjähdysmäisesti kenties maailman suosituimmaksi nyrkkeilijäksi. Takataskusta löytyy neljä eri mestaruusvyötä, tyrmäysvoitto Wladimir Klitschkosta ja useita otteluita Iso-Britannian suurimmilla stadioneilla, mutta viikonloppuna "AJ" nähdään vihdoin maailmankuululla Madison Square Gardenilla. 

Jos paineita on, niin ne on varmasti hyvin pienet, sillä Ruiz ei tarjoa Joshuan kaltaiselle ajattelevalle voimalyöjälle mitään uutta. Wilderista puhutaan painoluokan pahimpana tyrmääjänä ja ansaitusti, mutta britti on myös voittanut kaikki ottelunsa tyrmäyksellä yhtä lukuun ottamatta. 

Siinä missä Wilder mielellään ampuu laakin suoraan päähän, Joshua tykkää kokeilla taitojaan ja venyttää otteluita myöhempiin eriin ollessaan vahvasti kuskin paikalla. Kun vastustaja on kokenut tarpeeksi systemaattista kuritusta, Joshua antaa vihdoin viimeisen pommin puhua puolestaan. 

Ottelun voittaja: Anthony Joshua erät 7-8


Kerroin: 5.75 (Unibet)

Ruiz tulee pysymään ensimmäiset erät mukana hyvin ja todennäköisesti saa perille muutaman hyvännäköisen osuman. Joshua mittailee ja testailee aikansa, kunnes lopulta lyö isompaa vaihdetta puolessa välissä silmään. Ruiz joutuu auttamatta pulaan raskaansarjan maailmanmestarin voiman edessä myöhemmissä erissä ja tippuu kyydistä. 

ISKE VETO KIINNI UNIBETILLA!