Vapaaottelun ystäville on luvassa toiminnantäytteinen UFC viikonloppuna. Tarjolla on peräti kaksi mestaruusottelua ja yksi todella merkittävä kevyen sarjan kärkikamppailu. 

UFC:n karavaani jatkaa kulkuaan Ruotsista takaisin Yhdysvaltojen maaperälle Chicagoon ja tarjolla on ennakkoasetelmien perusteella viihdyttävä kortti. Pääottelussa nähdään kärpässarjan mestari Henry Cejudo ja kääpiösarjan ykköseksi sijoitettu Marlon Moraes, jotka kamppailevat avoimesta kääpiösarjan mestaruudesta. 

Esipääottelussa naisten kärpässarjan mestari Valentina Schevschenko puolustaa vyötään ensimmäistä kertaa ja vastaan asettuu painoluokan ykköseksi rankattu Jessica Eye

Ennen mestaruusotteluita luvassa on kuitenkin äärimmäisen tasokas kohtaaminen, kun Tony Ferguson ja Donald Cerrone käyvät taistoon.

#2 Tony Ferguson (24-3) vs. #4 Donald Cerrone (36-11)

Donald Cerrone on käytännössä käynyt läpi kaiken mahdollisen UFC:ssä. Useampia voittoputkia, kuuluisia voittoja, raskaita tappioputkia, painoluokan vaihdoksia ja pitkä liuta merkittäviä suorituksia - vain mestaruus puuttuu. "Cowboy" on otellut vain kerran vyöstä Rafael Dos Anjosia vastaan ja ottelu päättyi avauserän keskeytystappioon iskuilla. Mittelö käytiin vuonna 2015 ja sittemmin "Cowboy" on otellut käsittämättömät 21 kertaa. 

Viikonloppuna Cerronella on taas mahdollisuus nousta ykköshaastajaksi mestaruuskahinoihin. Tänä vuonna jo kahdesti otellut konkari saapuu otteluun kolmen ottelun voittoputkessa. Kokeneen ottelijan otteet ovat edelleen samaa vanhaa tuttua. Tekninen ja todella hyvä pysty, jossa suurimmassa osassa on monipuolinen potkunyrkkeily. Cerrone on myös aina ollut erittäin vaarallinen matossa ja tililtä löytyy peräti 17 voittoa luovutuksella. 

Suurimmat heikkoudet ovat myös tiedossa. Cerrone on yllätetty monesti iskuilla, jos saa ajoitettua tarpeeksi isoja osumia oikeaan paikkaan. Hänellä on myös tapana jäädä jälkeen viiden erän mittelöissä, vaikka tosin tuorein voitto Al Iaquintasta oli pitkästä aikaa kokonaisvaltainen viiden erän suoritus tuomariäänin. 

Ottelu: Ferguson vs. Cerrone

Ferguson: Cerrone:
1.67unibet 2.20unibet
1.66nordicbet 2.22nordicbet
1.66betsson 2.22betsson
1.68betsafe 2.24betsafe
1.62rizk 2.15rizk
1.66bethard 2.25bethard

Eittämättä koko UFC:n suurin kovan onnen ottelija Tony Ferguson palaa jälleen kerran loukkaantumisen tiimoilta häkkiin. Painoluokan entinen väliaikainen mestari on hävinnyt viimeksi vuonna 2013 ja omaa yhden vakuuttavimmista voittoputkista tänä päivänä. Taustalta toki löytyy roppakaupalla pieleen menneitä otteluita ja loukkaantumisia, mutta Ferguson saapuu mittelöön silti suurena ennakkosuosikkina. 

Edellisessä ottelussa Ferguson niittasi verisen Anthony Pettiksen kanveesiin teknisen tyrmäyksen voimin ja osoitti tuttua sitkeyttä vaativassa taistossa. "El Cucuyin" saldoa tarvitsee katsoa vain kerran, jotta ymmärtää miehen tason häkissä. Yhdentoista ottelun mittainen voittoputki pitää sisällään viiden erän taistoja, luovutusvoittoja ja muutamia tyrmäysvoittoja. Rytmiin päästessään Fergusonista tulee lähes konemaisen tarkka pystyottelija, joka ei kaihda lähietäisyyden kahinoita. Hän myös kykenee yllättämään kuristuksilla pystyssä tai matossa, joka myös tuo oman mausteensa hänen tyyliinsä. 

Ottelun voittaja: Tony Ferguson KO/TKO

Kerroin: 4.00 (Betsafe)

Cerronen heikkoudet ovat tulleet esiin liian monesti, etteikö Ferguson niitä tajuaisi hyödyntää. "Cowboy"  on tunnetusti hidas aloittaja ja Ferguson tulee käyttämään tätä hyväkseen pystyottelussa. Asetelmat lupaavat viihdyttävää pystytaistoa, jonka Cerrone valitettavasti tulee häviämään tyrmäyksellä kenties jo avauserässä, mutta viimeistään toisessa. 

ISKE VETO KIINNI BETSAFELLA!

[ C ] Valentina Schevchenko (16-3) vs. #1 Jessica Eye (14-6) 


Naisten kärpässarjan mestari Valentina Schevchenko on moniulotteinen ottelija, jolla on laaja tausta pystyottelemisesta. Taekwondo ja potkunyrkkeily ovat Schevchenkon leipälajeja, eikä kenenkään sovi vähätellä hänen mattotaitoja, sillä kyseessä on kokonaisvaltaisesta ottelijasta. Siirryttyään takaisin kärpässarjaan, Schevchenko on näyttänyt voittamattomalta, sillä haastajien taso on ollut yksinkertaisesti liian alhainen. 

Hänen ottelutyylinsä on varovainen ja laskelmoila. Kirgisialainen luottaa tarkkoihin vastaiskuihin, mutta oikean paikan tullen räjähtää yhdistelmien tai tehokkaiden takakierrepotkujen avulla. Luodin nopeudella toimiva Schevchenko pystyy viemään kilpakumppaneitaan vaivattomasti mattoon ja on alati vaarallinen lukkojen sekä kuristuksien takia. 

Jessica Eyen kohdalla oli jo aihetta huoleen, kun kontolleen tippui peräti neljän ottelun tappioputki. Eye siirtyi takaisin kärpässarjaan ja on tällä hetkellä voittanut kolme ottelua putkeen sekä ansainnut paikkansa ykköshaastajana. Siirron myötä Eyen otteet kokivat kertaheitolla parannuksen. Lyönneissä on enemmän ruutia ja tehokkaampi paini on tuonut tuloksia. Taidot ovat kokonaisvaltaisesti hyvällä tasolla, mutta todennäköisyydet voittoon ovat silti vähissä Schevchenkoa vastaan. 

Ottelu: Schevchenko vs. Eye

Schevchenko: Eye:
1.09unibet 8.00unibet
1.06nordicbet 9.15nordicbet
1.08coolbet 8.00coolbet
1.07betsafe 9.25betsafe
1.04rizk 8.50rizk
1.07expekt 10.00expekt
1.09leovegas 8.00leovegas

Ottelun voittaja: Valentina Schevchenko tuomariäänin


Kerroin: 5.55 (Nordicbet)

Kaikki minkä Jessica Eye taitaa, Valentina Schevchenko taitaa paremmin. Oli kyseessä pystyottelu tai matossa painiminen, Eye ei pysty tarjoamaan varteenotettavaa vastustaja kirgisialaiselle. Luvassa on teknistä ja ajattelevaa ottelemista, jossa kuskin paikalla on yksinään Schevchenko, joka ei ota turhia riskejä, vaan mielummin pilkkoo ja takoo eriä itselleen systemaattisesti. 

ISKE VETO KIINNI NORDICBETILLÄ!


[ C ] Henry Cejudo (14-2) vs. #1 Marlon Moraes (22-5-1) 


Henry Cejudolla on mahdollisuus kahmia itselleen toinen mestaruus vyölle. Kääpiösarjan entinen mestari T.J Dillashaw narahti suoritusta parantavista aineista ja täten painoluokan vyöllä ei ole toistaiseksi omistajaa. Cejudo tyrmäsi Dillashawn alle minuutissa ja "The Messengerillä" on edessään tilaisuus hieroa lisää suolaa vastustajansa haavoihin viemällä tämän vyö. 

Kyse ei todellakaan ole helposta haasteesta. Marlon Moraes on WSOF:n entinen kääpiösarjan mestari ja ei koskaan hävinnyt vyötä. UFC:ssä brasilialainen kärsi tappion debyytissään Raphael Assuncaon käsissä, mutta ampaisi takaisin voiton kantaan ja kruunasi neljän ottelun voittoputken kostamalla tappionsa Assuncaolle uusinnassa giljotiinilla. Moraes on häikäilemätön viimeistelijä, jonka voittoputki pitää sisällään kirjaimellisesti vain kovia nimiä. John Dodson, Aljamain Sterling, Jimmie Rivera ja viimeisimpänä Assuncao - Moraes oli pitkään parhaimpia UFC:n ulkopuolisia ottelijoita ja lyhyessä ajassa hänestä on tullut promootion kääpiösarjan kärkinimi. 

Moraes hyökkää välittömästi päälle ja kovaa. Tästä todisteena ovat edelliset kolme ottelua, jotka hän on voittanut avauserässä keskeytyksellä, joko luovutuksella tai tyrmäyksellä. Moraes on koko kääpiösarjan vaarallisin ensimmäisten erien ottelija, sillä hän pystyy viimeistelemään otteluita salamannopeasti monipuolisesti. Jos hän pääsee kenen tahansa puolustuksesta läpi, loppuu ottelu nopeasti.

Ottelu: Cejudo vs. Moraes

Cejudo: Moraes:
2.10unibet 1.75unibet
2.04nordicbet 1.78nordicbet
2.06betsafe 1.80betsafe
2.04betsson 1.78betsson
2.10coolbet 1.77coolbet
2.10leovegas 1.75leovegas


Cejudo saapuu itsekin vahvassa myötätuulessa ottelua kohti. Takana on kaksi tasokasta suoritusta entisiä mestareita vastaan ja neljän ottelun voittoputken aikana kärpässarjan mestarista on kuoriutunut lajinsa parhaimpia ottelijoita. Amerikkalainen on kuitenkin kertoimien valossa altavastaaja, mutta ei kannata antaa tämän hämätä. 

Olympiapainin kultamitalisti on soveltanut taitojaan loistavasti UFC:ssä ja hän on eittämättä parhaimpia painijoita alempien painoluokkien ottelijoista. Monen yllätykseksi Cejudo on kunnostautunut myös pystyottelussa ja miltei puolet voitoista koostuvat tyrmäyksistä. 

Kaksikon kohtaaminen tarjoaa muutamia isoja kysymyksiä. Ensinnäkin, pystyykö Cejudo pitämään pintansa Moraesin raivoisaa hyökkäystä vastaan? Saako Cejudo alasvientinsä perille vahvaa puolustajaa vastaan, sillä Moraes tietää miten vältytään painimankelilta. Brasilialaisen painipuolustus on erittäin hyvä ja tämä onnistuu yllättämään tasoja vaihtavia ja hyökkääviä vastustajia tiputtavalla iskulla. 

Ottelun voittaja: Henry Cejudo


Kerroin: 2.10 (Unibet)

Moraesin tyrmäysvoitto herkuttelee varmasti monia, eikä suotta. Jos Cejudo on koskaan vaarassa joutua tyrmätyksi ensimmäisessä erässä, se on tässä ottelussa eittämättä. Luotamme kuitenkin siihen, että sinnikäs olympiamitalisti kuitenkin pitää pintansa avauserissä ja ottaa painilla ottelun haltuunsa vakuuttavin keinoin toisesta erästä eteenpäin ja lopulta Moraesin puhti loppuu. 

SIIRRY TÄSTÄ UNIBETILLE