Vuoden isoin ja puhutuin ottelu käydään viikonloppuna, kun Jorge Masvidal ja Nate Diaz astuvat samaan häkkiin Madison Square Gardenilla. Kaikkineensa toimintaa ja jännitystä lupaava ottelu kertoo meille lopulta sen, kumpi tästä kaksikosta on UFC:n todellinen kovanaama. Seuraavassa Urheiluveikkaus paneutuu otteluun analyysin voimin. 

Yksikään matsi ei ole tänä vuonna saanut yhtä paljon huomiota mediassa ja fanien keskuudessa, kuin Jorge Masvidal vastaan Nate Diaz. Molemmat kamppailijat ovat äärimmäisiä suursuosikkeja vapaaottelua seuraavien fanien silmissä, eikä suotta, sillä ottelutyylit, asenteet ja yleiset habitukset vetävät puoleensa yhä enemmän ja enemmän silmäpareja. 

Tämä kohtaaminen on luotu nimenomaan faneja varten ja siksi ottelu auttamatta houkuttelee massat ruutujen äärelle. Vuoden puhutuin pääottelu tarjoaa luonnollisesti paljon erilaisia mielenkiintoisia vaihtoehtoja myös vedonlyönnin saralla ja seuraavaksi perkaamme viikonlopun timanttisimman taiston ennakon ja pelivihjeen avulla. 

Jorge "Gamebred" Masvidal (34-12) vs. Nate Diaz (20-11) 


Masvidalin pitkä ura on vihdoin saavuttanu uuden tason, joka selkeästi näkyy herran otteissa. Jos ennen itseluottamus ei välttämättä ollut halutulla tasolla ja sitä myötä suoritukset kärsivät, on vanhempi ja kokeneempi Masvidal vaarallinen iskijä. "Gamebred" todisti kovuutensa Darren Tilliä vastaan Lontoossa ja tyrmäsi yleisön suosikin täysin kylmäksi toisessa erässä viime maaliskuussa. 

Uhmakas partasuu saapui isojen odotuksien kera heinäkuussa häkkiin Ben Askrenia vastaan. Moni odotti, että painija näyttäisi Masvidalille kaapin paikan, mutta sen sijaan saimme kokea jotain täysin muuta. Masvidal tyrmäsi vastustajansa alle 10 sekunnissa hyppypolvella ja samalla nosti itsensä UFC:n tähtien joukkoon välittömästi. 

Edellä mainitut voitot ovat loistavia esimerkkejä Masvidalin tyrmäysvoimasta, joka on räjähtävää ja aina läsnä. Tililtä löytyy 15 voittoa iskuilla ja 47 ottelun aikana Masvidal on pysäytetty iskuilla vain kerran. Loistavan pystyottelun ohella Masvidal on myös vuosien aikana viilannut mattotaidot hyvälle tasolle. Tililtä löytyy erikoinen määrä hajaäänitappioita, mutta mainittavaa on se, että Masvidal on onnistunut pitämään pintansa kovimpia nimiä vastaan matossa loppuun saakka. 

Kyseessä on ehdottomasti aliarvioitu matto-ottelija, joka on jo valmiiksi tunnustettu vaarallinen tyrmääjä. 

Ottelu: Masvidal vs. Diaz

Masvidal: Diaz:
1.63unibet 2.30unibet
1.61nordicbet 2.31nordicbet
1.63betsafe 2.33betsafe
1.63leovegas 2.30leovegas
1.58coolbet 2.45coolbet

 
Diaz teki onnistuneen paluun parrasvaloihin mittavan pitkän tauon jälkeen elokuussa ja peittosi Anthony Pettiksen rutiinilla kolmen erän päätteeksi tuomariäänin. Ottelu tarjosi ehtaa Diazia. Tämä painosti iskuilla sekä samalla myös söi vastustajan kovia pommeja, jotta itse pääsi antamaan takaisin. 

Ristilyöminen on Diazille tuttua puuhaa, mutta tekninen nyrkkeilijä osaa tarpeen tullen myös soveltaa maltillisempaa lähestymistapaa. Avainsana on kuitenkin jatkuva painostus ja monipuolinen otteleminen. Diazin taidot matossa ovat tietenkin mainitsemisen arvoiset ja siinä missä pystyssä uupuu tyrmäysvoimaa, on Diaz matossa vaarallinen viimeistelijä. 

Olemme useampaan kertaan päässee todistamaan Diazin kovan kestävyyden ja kunnon, jotka riittävät kolmen sekä viiden erän otteluihin. Diaz on Masvidalin tavoin kokenut vain yhden tappion iskuilla. 

Ottelun voittaja: Jorge Masvidal KO/TKO

Kerroin: 3.42 (Betsafe)

Diaz tulee pysymään tyylilleen uskollisena ja hyökkää eteenpäin. Pettis pääsi useasti tarjoamaan hyviä osumia ja mikäli Masvidal pääsee yhtä hyville tonteille, niin "Gamebredillä" on erittäin hyvät mahdollisuudet hankkia Diazista komea päänahka tyrmäyksellä. Ottelu tullaan käymään enimmäkseen pystyssä ja vihje puoltaa selkeästi kovempaa tyrmääjää eli Masvidalia. 

ISKE BETSIT BETSAFELLA