Hiljattain nyrkkeily valloitti palstatilaa kamppailu-urheilun maailmassa ja tällä viikolla on UFC:n vuoro. Joulukuun suurin vapaaottelutapahtuma käydään viikonloppuna Las Vegasissa ja pelissä on peräti kolme eri mestaruutta. 

Hetken hiljaiselon jälkeen UFC palaa takaisin isolle lavalle täyteen pakatulla kortilla, jossa nähdään kokonaiset kolme mestaruusottelua. Pääottelussa välisarjan mestari Kamaru Usman kohtaa entisen väliaikaisen mestarin Colby Covingtonin ottelussa, joka on rakennettu käytännössä henkilökohtaisuuksiin edenneillä solvauksilla. 

Esipääottelussa Max Holloway puolustaa höyhensarjan mestaruutta kivenkovaa Alexander Volkanovskia vastaan ja illan ensimmäisessä mestaruusottelussa kahden painoluokan kuningatar Amanda Nunes asettaa kääpiösarjan vyönsä likoon, kun haastajaksi häkkiin nousee Hollantilainen Germaine De Randamie

[ C ] Amanda "Lioness" Nunes (18-4) vs. #1 Germaine De Randamie (9-3) 


Kertauksen vuoksi on hyvä mainita, että kaksikko on kohdannu aikaisemmin jo vuonna 2013, jolloin Nunes veti selkeästi pidemmän korren avauserän teknisellä tyrmäyksellä. Kuusi vuotta myöhemmin De Randamiella on edessään uusinnan paikka ja saapuu otteluun viiden ottelun voittoputkessa. Nunesille kärsitystä tappiosta on siis otettu opiksi. 

De Randamie on voittoputkensa aikana kaatanut kovia nimiä, kuten Holly Holm, Raquel Pennington ja viimeisimpänä 16 sekunnin tyrmäysvoitto Aspen Laddia vastaan. Hollantilainen edustaa ylpeästi kotimaansa potkunyrkkeilyn perinteitä, mutta sekoittaa mukaan paljon myös thainyrkkeilyä ja on ehdottomasti yksi taitavimpia pystyottelijoita naisten kääpiösarjassa. 

Isoin miinus tulee kehnoista mattotaidoista, mutta tulevassa mestaruusottelussa voi huoletta luottaa siihen, että suurin osa ajasta vietetään pystyssä. 

Ottelu: Nunes vs. De Randamie

Nunes: De Randamie:
1.35unibet 3.25unibet
1.32nordicbet 3.40nordicbet
1.33betsafe 3.45betsafe
1.35leovegas 3.25leovegas
1.33rizk 3.05rizk
1.32betsson 3.40rizk

Kääpiö- ja höyhensarjan mestari Nunes on kiistatta naisten vapaaottelun suurin sekä vaarallisin nimi tällä hetkellä. Brasilialainen on kohdannut kirjaimellisesti kaikki isoimmat ja haastavimmat vastustajat, eikä kenestäkään ole ollut pysäyttäjäksi. Nunesille tyypillistä on tuhota kilpakumppaneita ensimmäisissä erissä, kuten olemme nähneet kahdessa edellisessä ottelussa Holly Holmia ja Cyborgia vastaan. 

Hän on kerännyt hieman kritiikkiä väsyneistä otteista myöhemmissä erissä, mutta "Lioness" on silti sinnittellyt voitosta toiseen. Nunes on peloton painostaja, joka tykkää lähteä missä tahansa tilanteessa nyrkkihippasille. 

Ottelun voittaja: Amanda Nunes TKO/KO ensimmäinen erä


Kerroin: 4.00 (Unibet

Ensimmäinen ottelu toimii tällä kertaa parhaimpana suunnannäyttäjänä. Nunes oli jo tuolloin haastava avauserien ottelija, mutta nyt mestari on eittämättä vaarallisin tuhokone naisten puolella. Ensimmäisesta erästä alkava vaarallinen painostus on lopulta jälleen kerran liikaa hollantilaiselle ja mestari tulee säilyttämään vyönsä. 

ASETA VETO UNIBETILLÄ


[ C ] Max "Blessed" Holloway (21-4) vs. #1 Alexander "The Great" Volkanovski (20-1)


Moni ehti tovin epäillä Volkanovskin mahdollisuuksia ykköhaastajaksi, mutta höyhensarjan todellisesta seuraavasta suuresta uhasta saatiin varmistus viime toukokuussa, kun Jose Aldo joutui Aleksanteri Suuren nöyryyttämäksi. Vahvasti Aldon takana seissyt Rio De Janeiron kotiyleisö pääsi todistamaan viereltä, kun Volkanovski dominoi heidän sankaria täyden kolmen erän ajan ja vieläpä pystyottelussa. 

"The Great" on mittavassa 17 ottelun voittoputkessa ja tullut pääasiassa tutuksi yleisölle vahvana painijana, joka hyödyntää vahvaa mattoiskemistä. Aldoa vastaan näimme kuitenkin uuden kehittyneen puolen Volkanovskista, joka laittoi pystyy vakuuttavan klinikan pysyottelussa useilla vahvoilla potkuilla ja selkeällä hallinnalla. Hän tuo mukanaan häkkiin painoluokan parhaimman sekoituksen painia ja pystyottelua. 

Ottelu: Holloway vs. Volkanovski

Holloway: Volkanovski:
1.60unibet 2.35unibet
1.56nordicbet 2.40nordicbet
1.58betsafe 2.40betsafe
1.60leovegas 2.35leovegas
1.55rizk 2.30rizk
1.56betsson 2.40rizk

Max Holloway näytti kaapin paikan Frankie Edgarille edellisessä ottelussa ja poistui häkistä mestarina viiden erän päätteeksi. Havaijilaisen lyhyt pistäytyminen kevytsarjassa ei tuonut tulosta, mutta höyhensarjassa Holloway on osoittanut olevansa edelleen kuningas, kunnes toisin todistetaan. 

Kolme kertaa menestyksekkäästi vyötä puolustanu havaijilainen hyödyntää loistavasti jalkatyöskentelyä, pitkää jabia sekä tarkkoja sarjoja. Kun isketään isompaa vaihdetta silmään, alkaa Holloway myös lämpenemään volyymiottelijana ja painostaa ahkerammalla tahdilla. Edgaria vastaan "Blessed" osoitti pätevää painipuolustusta ja viiden erän aikana ei tämän kuntokaan tuntunut pettävän missään kohti. 

Ottelun voittaja: Alexander Volkanovski 


Kerroin: 2.40 (Betsafe)

Kertoimien valossa Volkanovski on kieltämättä erittäin houkutteleva. Vahva painija, joka osaa todellakin pitää huolen itsestään pystyssä. Holloway on käynyt läpi rankkoja taistoja ja edessä jälleen kerran yksi lisää. Mikäli Holloway pystyy puolustautumaan haastajan painia vastaan ja selvittää tiensä Volkanovskin painostavasta hyökkäyksestä, niin vyö matkaa takaisin havaijille. Muussa tapauksessa haastajalla on elämänsä paikka aiheuttaa yksi illan isoimmista yllätyksistä. 

ASETA VETO BETSAFELLA

[ C ] Kamaru "The Nigerian Nightmare" Usman (15-1) vs. #2 Colby "Chaos" Covington (15-1)


Paperilla katsottaessa Kamaru Usman ja Colby Covington on hyvin tasaväkinen kamppailu, mutta kun tutkii tarkkaan, niin kaksikon välillä on selkeitä eroja. Viikonlopun pääottelu on toki kerännyt huomiota myös lukuisten solvausten ja henkilökohtaisten eripurien takia, mutta nämä onneksi jäävät ansaitusti itse mestaruustaiston varjoon. 

Haastaja Covington on raivannut tiensä mestaruusotteluun sanan todellisessa merkityksessä. Painimankeliin ovat joutuneet muun muassa Robbie Lawler, Rafael Dos Anjos sekä Demian Maia. Covingtoning pystyottelu on kehittynyt askel askeleelta enemmän ja viimeisimmässä ottelussa Lawleria vastaan "Chaos" todisti tämän upealla viiden erän suorituksella. 

Vahvin osa-alue on tietenkin paini. Covington pitää yllä kovaa tempoa ja hakee kaatoa tai alasvientiä aggressiivisella otteella. Hän ei odottele turhia vaan syöksyy vastustajaan kiinni ja ajaa tämän häkkiä vasten vai suoraan mattoon. Covington pysyy nimelleen uskollisena, sillä hänen tahti häkissä sitomisten ja painin suhteen on kaoottinen. 

Ottelu: Usman vs. Covington

Usman: Covington:
1.55unibet 2.50unibet
1.54nordicbet 2.45nordicbet
1.56betsafe 2.45betsafe
1.55leovegas 2.50leovegas
1.50rizk 2.45rizk
1.54betsson 2.45rizk

Usman ei ole toistaiseksi hävinnyt UFC:ssä ja voitti välisarjassa kultaa viime maaliskuussa. Suurin ero mestarin ja haastajan välillä on rauhallisuus. "Nigerian Nightmare" lähestyy kärsivällisesti jabin kanssa ja ei kiirehdi pystypainissa tai matossa. Usman pitää mielellään vastustajan visusti paketissa samassa asennossa ja samalla hyödyntää mattoiskuja. Usmanin tahti ei ole armoton ja tästä syystä hänellä on aina tarpeeksi virtaa hyödyntää strategiaansa ongelmitta myöhemmissä erissä. 

Kertovin tilasto Usmanin tyylistä ilmenee voitoissa, joista kahdeksan on tullut UFC:ssä tuomariäänin, mukaan lukien kolme viimeisintä, jotka ovat olleet täysin yksipuolisia viiden erän suorituksia. 

Ottelun voittaja: Colby Covington 


Kerroin: 2.50 (Unibet)

Jälleen kerran pätevälle haastajalle on tarjolla hyvää kerrointa. Covington on Usmania aktiivisempi ottelija ja painostaa paljon enemmän myös pystyottelussa. Molempien vahvuudet lepäävät matossa ja mestarilla saattaa olla jopa pieni etu, mutta ei missään nimessä liian suuri. Jos Covington pystyy pitämään painetta päällä pystyssä ja matossa rauhallisempaa mestaria vastaan, niin viikonloppuna kruunataan uusi välisarjan hallitsija. 

ASETA VETO UNIBETILLÄ