UFC:n keskisarja on viikonloppuna pääosassa Las Vegasissa. Taitava Israel Adesanya puolustaa titteliä pelättyä haastajaa vastaan, kun toiseen nurkkaukseen astelee Yoel Romero. 

Uudet tähdet ovat aina haluttua tavaraa UFC:n kokoisessa koneistossa ja Israel Adesanya on tällä hetkellä hurjassa nousussa. Keskisarjan mestari on tunnettu nimi lajin kannattajien keskuudessa, sillä viihdyttävän luonteen lisäksi hänen ottelutyyli vetää puoleensa poikkeuksetta katsojia.

Tappioton Adesanya on jo kohdannut kourallisen erittäin varteenotettavia nimiä, kuten Anderson Silva, Kelvin Gastelum ja Robert Whittaker, mutta yksi selkeä etappi on vielä käymättä läpi. Viikonloppuna mestari saa tehtäväksi selvitä haasteesta nimeltä Yoel Romero

[ C ] Israel "Stylebender" Adesanya (18-0) vs. #3 Yoel "Soldier of God" Romero (13-4)


Perinteisiin kaavoihin nojaten ei tietenkään ole loogista, että Yoel Romero nähdään mestaruusottelussa viikonloppuna. Kuubalainen on hävinnyt kaksi viimeistä ottelua tuomariäänin ja virallisesti hän ei ole sijoituksissa ykköshaastaja. Kilpaurheilu ja kamppailu-urheilu eivät kuitenkaan aina kulje käsikkäin samaa polkua. 

Adesanyan ja Romeron väliset erimielisyydet ovat olleet julkista tavaraa sosiaalisessa mediassa, sillä molemmat ovat uhkailleet toisiaan jo pidemmän aikaa videoiden välityksillä. UFC näki tässä oivan sauman ja kuinkas ollakaan - Romero on ykköshaastaja keskisarjan mestaruudelle. Kuvio on paperilla katsottuna todellakin erikoinen, sillä Romero on hävinnyt neljästä edellisestä kamppailuista kolme. 

Tappioista huolimatta ei sovi aliarvioida viikonlopun haastajaa. Vaarallisimmillaan Romero on räjähtävin ottelija koko painiluokassa ja kykenee lyhyessä ajassa aiheuttamaan merkittävää tuhoa. Romeron ottelut tuntuvat aina olevan melkoisia taistoja, sillä kuubalainen harvemmin vetäytyy iskujenvaihdosta. Merkittävä asia Romeron tyylissä on myös tämän ymmärrys lopulta löytää vastustajan heikkoudet ja täten lopettaa ottelu kolmannessa erässä. Lähes kaikki kuubalaisen keskeytysvoitot ovat tulleet kolmannessa erässä. 

Haastajan arsenaali on tehokas sekoitus kultaisilla meriiteillä varustettua olympiapainia sekä tiputtavaa pystyottelua. Yllätykselliset hyppypolvet, pomminvarmat takakädet tai esimerkiksi painava jabi yhdistettynä monipuolisiin potkuihin ovat Romeron perusaseita. 

Ikää miehellä on jo 42 vuotta, mutta toistaiseksi tämä ei ole näkynyt otteissa, eikä fysiikassa ainakaan ilmiselvästi. Tietynlainen ongelma on Romeron iskupuolustus. Hänellä on tapana jäädä ottelun ensimmäisissä erissä alakynteen pisteissä ja vastaanottaa paljon osumia. Kolikon kääntöpuoli on kuitenkin se, että hän ei ole koskaan ole joutunut tyrmätyksi UFC:ssä. 

Ottelu: Adesanya vs. Romero

Adesanya: Romero:
1.36unibet 3.25unibet
1.37nordicbet 3.20nordicbet
1.37betsafe 3.20betsafe
1.33rizk 3.00rizk
1.35expekt 3.15expekt
1.36leovegas 3.25leovegas

Mestari Adesanya todisti suvereenit taitonsa ja yhdisti keskisarjan mestaruudet tyrmäämällä Robert Whittakerin toisessa erässä viime lokakuussa. Samalla hän katkaisi myös Whittakerin maineikkaan yhdeksän ottelun voittoputken. Ottelu oli merkittävä monella tapaa. Keskisarja sai vihdoin yhden selkeän mestarin ja Adesanya todisti olevansa supertähti muiden joukossa 84-kiloisissa. 

Adesanya on jo pitkään kerännyt vertauksia Anderson Silvaan, mutta totuus on se, että nykyinen mestari on omalla tavallaan omaa luokkaansa, vaikka yhtäläisyyksiä kieltämättä on. Mestari on taustaltaan potkunyrkkeilijä, mutta soveltaa tavallista värikkäämpiä tekniikoita ja väläyttää ajoittain upeilla osumilla, joista käy ilmi Adesanyan omaperäisyys ottelijana. 

Mestarilta käy taidokkaasti vastaiskut sekä omat tarkat aloitukset pystyottelussa. Gastelumia vastaan hän todisti myös kovuutensa hurjassa taistossa ja Whittakerin kanssa saimme loistavan näytteen Adesanyan tekniikasta. 

Ottelun voittaja: Israel Adesanya lopetuksella


Kerroin: 2.55 (Betsafe

Romeron iskupuolutus ja pystyottelu joutuvat koetukselle Adesanyan kanssa. Haastaja pystyy parhaiten dominoimaan painin avulla, mutta myöhemmissä erissä väsyneempi Romero tuskin pystyy hallitsemaan maton kautta. Ottelussa nähdään eittämättä jännittäviä hetkiä läpi alkuerien, mutta tasaväkisyys poistuu loppua kohden ja Adesanya nappaa tililleen keskeytysvoiton mestaruuserissä. 

ISKE BETSIT BETSAFELLA