Tiiviiksi pakattu vapaaottelukesä saa jatkoa tulevana viikonloppuna UFC:n merkeissä. Urheilumediajätti ESPN:n nimellä varustettu tapahtuma pitää sisällään kaksi mainittavaa kohtaamista, joista toinen tarjoaa pitkään toivottua ratkaisua välisarjan ykköshaastajuuden etsintään. 

UFC:n 77-kiloisten mestari Kamaru Usman on toistaiseksi vielä ilman tanssiparia. Hiljattain uuden tyrmäysennätyksen asettanut Jorge Masvidal on saanut paljon tuulta purjeisiin, mutta ykköshaastajuus menee silti Colby Covingtonille, mikäli hän selvittää tiensä Robbie Lawlerin läpi. 

Mielenkiintoisen välisarjan ottelun lisäksi tapahtumassa nähdään kahden kevytsarjan konkarin välinen kamppailu, kun Clay Guida ja Jim Miller lämmittelevät yleisöä illan esipääottelussa. 

Clay Guida (35-18) vs. Jim Miller (30-13) 


Tuntuu melkoisen käsittämättömältä, että vuonna 2006 UFC-uransa aloittanut Clay Guida on edelleen läsnä vuonna 2019. 37-vuotias ikiliikkuja on matkan varrella kokenut roimasti voittoja, mutta kolikon kääntöpuoli tulee ilmi tappioista, jotka varjostavat sitä seikkaa, että "Carpenter" ei ole koskaan otellut mestaruudesta. Hän on kuitenkin silti pysynyt fanien suosikkina ja luotettavana viihdeottelijana. 

Toukokuussa Guida kohtasi ensimmäisen kerran parhaat päivänsä nähneen B.J Pennin, joka kukistui kaikin tuomariäänin. Painostavana ja aktiivisesti liikkuvana ottelijana tunnettu Guida näytti tahdikasta pystyottelua ja sekoitti tuttuun tyyliin sekaan hieman painiakin. Guida näytti ottelussa tuoreelta, mutta painavampi fakta on se, että vastassa ollut Penn oli vain varjo itsestään. Suoritusta ei siis kannata pitää merkittävänä mittatikkuna, vaikka Guida palasi voiton kantaan. 

Ottelu: Guida vs. Miller

Guida: Miller:
2.40unibet 1.53unibet
2.40nordicbet 1.56nordicbet
2.45betsafe 1.58betsafe
2.40leovegas 1.53leovegas
2.35rizk 1.52rizk
2.45expekt 1.55expekt

Jim Miller pitää vyöllään myös merkittävän määrän esiintymisiä UFC:ssä. Octagonissa vuodesta 2008 asti otellut Miller on tullut faneille tutuksi lukemattomista jännittävistä otteluista, joissa riskejä otetaan sen uhalla, että kaadutaan saappaat jalassa. Miller myös palasi takaisin tyylikkäästi voiton tielle huhtikuussa kuristamalla Jason Gonzalezin avauserässä. 

Arsenaali koostuu keskitason viihdyttävästä pystyottelusta sekä taitavasta mattotyöskentelystä. Räjähtävistä lukotuksista ja kuristuksista tunnettu Miller aloittaa miltei poikkeuksetta räväkästi ja yrittää pitää kaasun pohjassa loppuun asti, oltiin sitten matossa tai pystyssä. 

Ottelun voittaja: Jim Miller lopetuksella

Kerroin: 3.00 (Betsafe

Clay Guida ja Jim Miller pyrkivät varmasti tarjoamaan kenties illan viihdyttävintä ottelua, jossa ei vältytä sykähdyttäviltä tilanteilta. Ottelussa on kuitenkin myös suuri mahdollisuus nopeaan lopetukseen, johon Miller pyrkii eittämättä kuristuksen turvin. Guida on urallaan hävinnyt luovutuksella yhdeksän kertaa ja kymmenes lienee edessä viikonloppuna. 

Laita veto sisään Betsafella

Colby Covington (14-1) vs. Robbie Lawler (28-13) 


Kulmakarvoja nostattanut Ben Askrenin kuristusvoitto jätti varmasti karvaan tappion maun Robbie Lawlerin suuhun, mutta häijy iskijä pääsee viikonloppuna takaisin tositoimiin. Voitto tekisi ehdottomasti terää, sillä 37-vuotias konkari on valitettavassa kahden ottelun tappioputkessa. Ura tuskin on vaakalaudalla, mutta kyseessä voi olla viimeinen mahdollisuus vaikuttaa kärkikahinoissa välisarjassa. 

Lawlerista selviää olennainen katsomalla neljää viimeisintä ottelua, kolme tappiota matto-ottelijoita vastaan ja yksi voitto Donald Cerronesta. Läpi uransa kehnosti matossa suorittanut Lawler on tuskin oppinut uusia kikkoja tulevaan mittelöön, mutta pystyssä verenhimoinen lyöjä tietää taitonsa todella hyvin. Lawler on tekninen ja tarpeen tullen aggressiivinen potkunyrkkeilijä, joka ei missään nimessä kaihda ristiinlyömistä. Leuka on toki kokenut kovia, mutta puhtaissa pystytaistoissa hänellä on aina mahdollisuus voittoon. 

Ottelu: Covington vs. Lawler

Covington: Lawler:
1.42unibet 2.85unibet
1.42nordicbet 2.85nordicbet
1.46bethard 2.80bethard
1.42betsson 2.85betsson
1.43betsafe 2.90betsafe
1.40rizk 2.70rizk

Yli vuoden tauon jälkeen pääsemme vihdoin näkemään Colby Covingtonin häkissä ja panosta ottelussa on välisarjan ykköshaastajuuden verran. Odotettavissa on siis tasokas ja kenties jopa tavallista taktisempi ottelu Covingtonin puolesta. Painija saapuu otteluun kuuden ottelun voittoputkessa, joista neljä viimeisintä on tullut kaikin tuomariäänin. 

Covingtonin päämäärä otteluissa on Habib Nurmagomedovin tavoin täydellinen hallinta matossa. Amerikkalaisen alasvienti ei ole kovin räjähtävä, eikä häneltä tavata nähdä isoja heittoja, mutta ketjupainin avulla hän kuluttaa vastustajansa loppuun. Eri positioista taotaan ja pehmennetään vastustajaa nyrkein ja polvin aina erän loppuun saakka. Kuten Nurmagomedovin kanssa, myös Covingtonin alta on erittäin vaikea päästä pois ja hän pystyy hallitsemaan taitaviakin matto-ottelijoita täyden viiden erän verran. 

Ottelun voittaja: Colby Covington tuomariäänin


Kerroin: 2.20 (Betsafe

Lawlerin mahdollisuudet matto-ottelijoita vastaan ovat aina vähintäänkin epäilyttävät. Tässä tapauksessa vastaan asettuu yksi painoluokan parhaimmista painijoista, joten odotettavissa on, että "Ruthless" viettää suurimman osan tai pahimmassa tapauksessa koko ottelun matossa Covingtonin painimankelissa. Jos tilaisuutta ilmenee kuristusotteelle, niin Covingtonin saattaa iskeä pihdit kiinni, mutta perinteinen viiden erän suoritus on todennäköisempi. 

Iske betsit Betsafella