Vapaaottelun tasokkain raskassarja on esillä viikonloppuna Minnesotassa, kun UFC lyö tiskiin kovan luokan taiston, jossa Francis Ngannou ja Junior Dos Santos käyvät kamppailua ykköshaastajuudesta. 

Kun puhutaan mielenkiintoisista ja eritoten merkittävistä mittelöistä, niin tulevan viikonlopun pääottelu ei olisi voinut sattua parempaan aikaan. Raskassarja tuntuu tarjoavan paljon revansseja, mutta tällä kertaa näemme tuoreen kohtaamisen. Molemmat ottelijoista ovat mainitsemisen veroisessa tyrmäysputkessä ja kaiken lisäksi pitävät perättäisiä paikkoja sijoituksissa heti Miocicin jälkeen. Voittajalle jaossa on suora pääsylippu mestaruusotteluun mitä todennäköisemmin jäätävän tyrmäysvoiton kautta. 

#2 Francis Ngannou (13-3) vs. #3 Junior Dos Santos (21-5) 


Vapaaottelussa ja kamppailu-urheilussa vanhan sanonnan mukaan styles make fights ja kyseinen lausahdus sopii Francis Ngannoun sekä Junior Dos Santosin väliseen otteluun täydellisesti. Molempien tyylit eivät liiemmin jätä kysymyksiä leijumaan ilmaan, sillä vastakkain asettuvat kenties kaksi painoluokan kovinta tyrmääjää. 

Edellisvuosi oli Ngannoulle haastava, kun tilille tarttui kaksi perättäistä tappiota, joista toisen tarjosi tuolloinen mestari Miocic. Eittämättä suurempi yllätys oli tuomariäänitappio Derrick Lewisille ja epäilykset Ngannoun potentiaalista kasvoivat. Kamerunilainen kuitenkin keräsi itsensä ja palasi voiton kantaan tyrmäämällä Curtis Blaydesin sekä Cain Velasquezin

Ottelu: Ngannou vs. Dos Santos

Ngannou: Dos Santos:
1.40unibet 3.00unibet
1.39nordicbet 3.00nordicbet
1.40betsafe 3.05betsafe
1.35rizk 2.90rizk
1.38expekt 3.05expekt
1.40leovegas 3.00leovegas


Luonnollisesti Ngannou saapuu suurten odotuksien kera viikonlopun otteluun. Kovakätinen tyrmääjä ei ole vieläkään todistanut olevansa täysien erien ottelija, mutta kaksi avauserän tyrmäysvoittoa vahvistivat kuitenkin Ngannoun olevan painoluokan vaarallisin aloittaja. Yksi isku häneltä riittää lopettamaan vastustajan illan, varsinkin jos kyseessä on paljon maileja nähnyt konkari. 

Ja siihen kategoriaan Dos Santos ehdottomasti kuuluu, vaikka ikää on "vasta" 35-vuotta. Raskassarjan entinen mestari on Ngannoun tavoin niittänyt vuosien aikana mainetta tyrmääjänä. Välillä on nähty alakoukkuja ja ajoittain puolestaan tyylikkäitä takakierrepotkuja, mutta taidot lepäävät pääasiassa nyrkkeilyssä. 

Dos Santos on käynyt läpi kaksi kuuluisan brutaalia taistoa Velasquezia vastaan ja kärsinyt merkittäviä tyrmäystappioita, mutta toivoa on vielä viidennestä mestaruusottelusta. Brasilialaisella on alla näyttävä kolmen ottelun voittoputki, joista kaksi viimeisintä on tullut toisen erän tyrmäyksellä. Jos koskaan "Ciganolla" on vielä oiva näytönpaikka kärkikastin ottelijana, se paikka on tulevana viikonloppuna. 

Ottelun voittaja: Francis Ngannou voittaa lopettamalla


Kerroin: 2.40 (Betsafe)

Dos Santos on kertoimien valossa altavastaaja, mutta todellisuudessa ottelu on asetelmien valossa 50/50. Raskassarjassa yksi isku riittää muuttamaan kaiken ja näiden kahden lyöntivoima lupaa poikkeuksetta tyrmäystä. Mutta kerta tästä kolikonheitosta täytyy puolensa valita, niin enemmistö kallistuu väistämättä Ngannoun tyrmäysvoitolle. Ottelu tuskin kestää erää tai kahta pidemmälle ja jokaisella iskulla on varmasti tarkoituksensa. 

ISKE BETSIT BETSAFELLA