UFC palaa viikonloppuna takaisin Ruotsiin ja suomalaiset saavat toden teolla aihetta kannatuksella, kun Makwan Amirkhani nähdään häkissä yli vuoden tauon jälkeen. 

Suomen lippu tuntuu olevan harvinainen näky Octagonissa näinä päivinä, mutta Leijonien maailmanmestaruuden huumassa tuntuu miltei täydellisen osuvalta, että Makwan Amirkhani palaa häkkiin tulevana lauantaina. Tukholman illan pääottelussa nähdään myös mielenkiintoinen mittelö, jossa 93-kiloisten entiset ykköshaastajat Alexander Gustafsson ja Anthony Smith kruunaavat illan viihdyttävällä taistolla. 

Makwan "Mr Finland" Amirkhani (14-3) vs. Chris Fishgold (18-2-1) 


Amirkhani selvisi säikähdyksellä edellisessä ottelussa ja voitti Jason Knightin tiukasti hajaäänituomiolla viime vuoden toukokuussa. Makwan osoitti rohkeaa pystyottelua ja tuttua vahvaa matto-ottelemista, vaikka ajoittain joutui itsekin pinteeseen pystyssä ja matossa. Vuoden tauon aikana "Mr Finland" on omien sanojensa mukaan petrannut erityisesti pystyotteluaan entistä parempaan kuosiin ja tämä tietysti lupailee hyviä Tukholman paluuotteluun. 

Amirkhanin kohdalla pystyottelussa voi tapahtua mitä vain, mutta mattoon mentäessä on katsojilla lupa hengähtää. Turkulainen on onnistunut UFC:ssä pitämään pintansa matto-ottelemisessa ja pystyy vääntämään tiukkoja taistoja otteluiden loppuun asti. 

Ottelu: Amirkhani vs. Fishgold

Amirkhani: Fishgold:
2.05unibet

1.75unibet

1.98unibet 1.83nordicbet
2.00Betsafe 1.85betsafe
1.95Leovegas 1.85Leovegas
2.16coolbet 1.73coolbet
2.00Bethard 1.86Bethard

Fishgold saapuu otteluun aavistuksen verran ennakkosuosikkina. Taustalla on 13 voittoa luovutuksella ja 2 voittoa tyrmäyksellä, joten härkämäinen ottelija osaa ehdottomasti haistaa veren. UFC:ssä tosin liverpoolilaisella on kasassa toistaiseksi vain yksi voitti ja yksi häviö. Edellisen ottelun Fishgold voitti ominaiseen tyyliin takakuristuksella. 

Herran pystyottelu on vähintäänkin villia iskemistä, kunnes lopulta saa tuntuvan otteen vastustajista ja vie mattoon. Härkämäisen tyylin takia Fishgold jättää itsensä pystyssä välillä liian avoimeksi ja maksoi tästä tyrmäystappion verran hintaa UFC-debyytissään. Matossa englantilainen on vahva ja aggressiivinen, joten varteenotettavasta vastustajasta on ehdottomasti kyse. 

Ottelun voittaja: Makwan Amirkhani
 

Boostattu kerroin: 2.60 (Betsafe)

Amirkhani on kovaan ääneen vannonut lopettavansa uran ammattilaisvapaaottelun parissa, mikäli Chris Fishgold poistuu häkistä voiton kera. Itsevarmuus on ainakin tapissa ja hyvä niin. Amirkhaninilta löytyy rahkeet käyttää hyväkseen Fishgoldin riskialtista pystyottelemista, jonka takia liverpoolilainen on jo kertaalleen joutunut tyrmätyksi UFC:ssä. Voimme olettaa, että kaksikon mattotaistot tarjoavat jännittäviä vääntöjä puolin ja toisin, mutta yllätyksiä ei pitäisi olla luvassa Amirkhanille.

Ottelussa voi siis käyttää Betsafen korotettua 2.60 -kerrointa, jonka voi lunastaa esimerkiksi alla olevan linkin kautta. 

Ota korotettu kerroin kiinni Betsafella!


Alexander "The Mauler" Gustafsson (18-5) vs. Anthony "Lionheart" Smith (31-14)


Anthony Smith koki tuntuvan viiden erän tappion Jon Jonesin käsissä maaliskuussa ja silloinen ykköshaastaja ei käytännössä saanut paljoakaan aikaiseksi Jonesia vastaan. Leijonasydän ei kuitenkaan voivotellut ihmeempiä ja palaa takaisin isojen valojen alle tulevan viikonlopun lauantaina. 

Tällä kertaa Smithillä lienee paremmat mahdollisuudet käyttää vahvuuksiaan hyväksi, kun vastassa ei ole kautta aikojen dominoivin UFC-mestari. Amerikkalainen on tunnettu aktiivisesta ja ajoittain uhkarohkeasta pystyottelusta, jossa hyökätään monipuolisten iskujen avulla. Todellisen viimeistelijän elkein otteleva Smith tietää iskeä otollisissa paikoissa esimerkiksi kuristuksilla tai tiputtavilla iskuilla pystyssä. Ehdottomasti viihdyttävä ja tehokas ottelija, vaikka Jonesia vastaan häkissä otteli täysin eri Smith. 

Ottelu: Gustafsson vs. Smith

Gustafsson: Smith:
1.33unibet 3.35unibet
1.39nordicbet 3.00nordicbet
1.40betsafe 3.05betsafe
1.33leovegas 3.35leovegas
1.38coolbet 3.16coolbet
1.34bethard 3.35bethard

Illan suursankari Alexander Gustafsson on eittämättä Smithin kohtalotoveri. Ruotsalainen on kohdannut Jonesin kahdesti ja kärsinyt molemmilla kerroilla karvaan pettymyksen. Viime joulukuinen kohtaaminen päättyi keskeytystappioon iskuilla, vaikka moni odotti ensimmäiseen otteluun vedoten tasaväkisempää kamppailua. 

Gustafsson saapuu vailla epäilyksiä paineiden kera Tukholman häkkiin, sillä kotiyleisö odottaa sankariltaan vain ja ainoastaan voittoa tappiollisen mestaruusottelun jäljiltä. "Mauler" on otellut uransa aikana Tukholmassa viidesti ja ison yleisön edessä kärsinyt vain yhden tyrmäystappion Anthony Johnsonia vastaan, joten kotikaupunki on Gustafssonille suosiollinen paikka otella. 

Moninkertainen ykköshaastaja lähtee hyvillä aseilla otteluun. Gustafssonin vahvuudet ovat teknisessä nyrkkeilyssä, minkä takia esimerkiksi Jones joutui pinteeseen, lisäksi ruotsalainen sekoittaa hyvin alasvientejä ja mattotyöskentelyä tekemiseensä.

Ottelun voittaja: Alexander Gustafsson KO/TKO
 

Kerroin: 2.12 (Betsafe)

Gustafsson pystyy olemaan brutaalin tarkka pystyottelunsa kanssa kotikentällä, kuten nähtiin Glover Texeiraa vastaan. Ruotsalainen ei ole yhden erän tyrmäyskone, mutta ottaa eriä haltuunsa systemaattisella pystyottelulla, jossa vastustajat jäävät tuota pikaa rytmistä jälkeen. Smith ei kuitenkaan nöyristele Gustafssonin edessä ja vastaa tuleen tulella, tosin lopulta joutuu yllätetyksi.

ISKE VETO KIINNI BETSAFELLA!