Ennen toukokuista Rose Namajunasin ja Jessica Andraden tähdittämää Brasilian tapahtumaa, UFC lyö pystyy vielä kaksi pienemmän skaalan iltamaa, joista ensimmäinen käydään tulevana viikonloppuna Floridassa. 

Kriitikoilla on tapana osoittaa syyttäviä sormia UFC:n suuntaan sillä verukkeella, että tuotteen ympärillä pyörii inflaation riski. Eikä UFC:n ylitarjontaa sovi kiistää, onhan meillä kirjaimellisesti käsillämme tapahtuma melkein joka viikonloppu. Kyseisten ottelukorttien kokonaisarvo on vähäinen, mutta ydin piileekin siinä, että levitetään kolmen kirjaimen voimin vapaaottelun monopolin ilosanomaa mahdollisimman paljon. 

Niin tai näin, tulevana viikonloppuna tähtimittari ei yllä missään nimessä punaiselle, mutta muutamat nimet toki antavat aihetta katsomiselle, esimerkiksi vaikkapa seuraavana aamuna ajantapon merkeissä. Nostamme tässä ennakossa tapetille esipääottelun ja luonnollisesti myös pääottelun. Panokset eivät otteluissa ole mitenkään järisyttävän korkealla, mutta voittajille on silti luvassa hyviä asioita monessa eri mielessä. 


Greg Hardy (3-1) vs. Dmitrii Smoliakov (9-2) 


UFC tykkää kangistua samoihin kaavoihin puskemalle kannattajille jotain sellaista, joka heitä ei todellisuudessa kiinnosta pätkääkään. Showpainija CM Punk herätti keskustelua toki ja yleisö kiinnostui vetovoimaisesta hahmosta hetkeksi, mutta tilanteen todellinen laita paljastui lopulta häkissä. Phil "CM Punk" Brooks ei vapaaottelijana kuulu lähellekään UFC:tä ja tästä todisteena ovat kaksi selkeätä häviötä. 

Greg Hardy aloitti vapaaottelun vuonna 2016 ja entinen NFL-pelaaja pääsi lopulta UFC:hen viihdyttävien tyrmäyksien takia, vaikka toki taustalla painoi hänen skandaalinkäryinen tausta jenkkifutaajana.

Tilillä on kolme ottelua amatöörinä ja neljä ammattilaisena. Ensimmäinen ottelu UFC:n kirkkaiden valojen alla päättyi laittomaan polvi-iskuun, jonka seurauksena Hardy diskattiin. Amerikkalainen on tullut tutuksi pelkästään nopeista avauserien tyrmäyksistä, joissa niin kutsutut heijarit tekevät suurimman työn. Hän ei ole missään nimessä uhka matossa ja bensakin tuuppaa otteista loppumaan vaarallisen viihdyttävän avauserän jälkeen. 

Hardylle tarjotaan tietynlaista suupalaa, kun vastustajaksi viikonloppuna asettuu 36-vuotias omalla tavallaan kokenut venäläinen Dmitrii Smoliakov. Moninverroin monipuolisempi Smoliakov raivasi tiensä UFC:hen Euroopan kautta vuonna 2016, mutta sai lähtöpassit kahden hävityn ottelun jälkeen. Yksi voitettu ottelu organisaation ulkopuolella ja Smoliakov pääsee nyt jälleen Octagoniin kahden vuoden tauon jälkeen. 

Venäläinen on voimakas iskijä pystyssä, mutta näyttäisi soveltavan tekemiseensä mielellään tehokasta mattotyöskentelyä. Saldosta löytyy neljä voittoa tyrmäyksellä ja viisi voittoa erilaisilla kuristuksilla ja lukoilla. 

Hardy vs. Smoliakov -pelivihje

Koko ottelun tarkoitus on syöttää Hardylle tyrmättävissä oleva vastustaja, joka suostuu vaarallisiin kahakoihin missä tahansa häkkiä. Smoliakov sopii kuvaukseen, mutta venäläisen avaimet voitossa lepäävät matossa ja mikäli käyttää järkeä, niin hän hoitaa työnsä painilla, eikä riskialttiilla viskelyllä. 

Pelivihje: Smoliakov [suora voitto]
Kerroin: 3.35 [Betsson] 

Iske Betssonilla betsi kiinni tästä!


#4 Ronaldo "Jacare" Souza (26-6) vs. #10 Jack Hermansson (19-4) 


Ronaldo Souza tähtäilee edelleen uransa ensimmäistä UFC-mestaruusottelua. Brasilialainen taituri on otellut Octagonissa vuodesta 2013 asti, mutta kertaakaan eteen ei ole ilmaantunut mahdollisuutta otella keskisarjan kultaisesta vyöstä. Tulevan viikonlopun tapahtumassa alkuperäiseksi vastustajaksi piti asettua Yoel Romero, mutta loukkaantumisen myötä korvaaja on sen sijaan Jack Hermansson, joka joutuu kieltämättä todella kovaan testiin. 

Vuosien varrella Souza on tullut tutuksi todella vaarallisena matto-ottelijana, joka periaatteessa pystyy tekemään tahtonsa mukaan mitä vain matossa, jopa kärkiottelijoiden kanssa. Huolellinen pystyottelun viilaus on myös aiheuttanut sen, että "Jacare" on nykykisin matto-ottelemisen ohella myös äärimmäisen tehokas ja monipuolinen pystyottelija. 

Hermansson saa elämänsä tilaisuuden yllättää kärkiviisikon ottelijan, mutta taakka lienee loppujen lopuksi aivan liian iso. Ruotsalainen on keskitason pystyottelija, joka on petrannut paljon matto-ottelemisessa ja on tällä hetkellä kolmen ottelun voittoputkessa. 

Souza vs. Hermansson -pelivihje

Mitä sitä jaarittelemaan, Hermansson on viime hetken korvaaja. Ruotsalainen on astumassa täysin uuteen maailmaan Souzan kanssa ja brasilialaisella ei pitäisi olla minkäänlaisia ongelmia uuden vastustajansa neutralisoinnissa. Tämä ottelu päättyy eittämättä ennen täyttä aikaa ensimmäisessä tai toisessa erässä Souzan luovutusvoittoon. 

Pelivihje: Souza keskeytyksellä [wins inside distance]
Kerroin: 1.60 [Betsson]
 

Iske Betssonilla betsi kiinni tästä!