Sunnuntain ja maanantain välisenä yönä elokuvamaailman kerma kerääntyy jälleen Dolby Theatre -teatteriin Los Angelesiin juhlistamaan Oscar-gaalaa. Urheiluveikkaus on mukana jännityksessä ja olemme kasanneet Oscar-ennakon kaikkien vedonlyöjien iloksi. Katso alta kaikki parhaat vedonlyöntivihjeet ja kertoimet! 

Paras elokuva

Parhaan elokuvan Oscar-palkintoParhaan elokuvan kategoria on tänä vuonna yllättävän mielenkiintoinen. Taistelulähetit - 1917 on ollut vahvoilla alkukauden palkintogaaloissa, mutta totaalista ylivaltaa ei silti ole havaittavissa. Lisäksi on huomautettava, että viime vuosina sotaelokuvat eivät ole olleet Oscar-raadin mieleen. Leffat, kuten American Sniper, Bridge of Spies, Imitation Game sekä Hackshaw Ridge ovat kaikki olleet ehdolla, mutta jääneet hieman taiteellisempien elokuvien jalkoihin.

Ehdolla on yhdeksän laadukasta elokuvaa, mutta voimme varmuudella sulkea pois jo muutaman kandidaatin. Joaquin Phoenixin loistavasti roolisuorituksesta huolimatta Joker ei tule nousemaan vuoden parhaaksi elokuvaksi. Liian kovassa seurassa ovat valitettavasti myös feministinen Pikku Naisia, Ford v Ferrari sekä Jojo Rabbit. 

Netflix onnistui tänä vuonna saamaan peräti kaksi ehdokasta lukuisiin eri kategorioihin, mutta suosiostaan huolimatta Marriage Story sekä The Irishman jäävät tällä kertaa ilman pystiä.

Kilpailu käydään tänä vuonna kolmen kovan välillä: Taistelulähetit - 1917, Once Upon a Time in Hollywood sekä Parasite. Hienoisessa etulyöntiasemassa on 1917, mutta kertoimien puolesta suosittelemme kokeilemaan eteläkorealainen Parasite. Akatemia ei ole vielä koskaan valinnut parhaaksi elokuvaksi ulkomaista leffaa, mutta äskettäinen SAG Awards-voitto lupaa hyvä Parasitelle. 

Ehdokkaat:
Ford V Ferrari
The Irishman
Jojo Rabbit
Joker
Pikku Naisia
Marriage Story
Taistelulähetit - 1917
Once Upon a Time in Hollywood
Parasite

Voittaja - Parhaan elokuvan Oscar

Paras kerroin Peliyhtiö
1917 1,50 unibet
Parasite 4,00 guts
Once Upon a Time in Hollywood 9,00 Leovegas
Joker 11,50 guts
The Irishman 81,00 Leovegas
Jojo Rabbit 100,00 Nodicbet
Marriage Story 101,00 unibet
Little Women 201,00 LeoVegas
Ford vs Ferrari 251,00 LeoVegas

Paras miespääosa

Kaikki ehdolla olevien miesten roolisuoritukset ovat saaneet osakseen suitsutusta, mutta ylivoimainen voittajaehdokas on silti Joaquin Phoenix. Phoenixin sydäntäsärkevä tulkinta sarjakuvamaailman tunnetuimmista pahiksesta on tuonut miehelle jo Golden Globe-, SAG Awards- sekä BAFTA -palkinnot ja tahti jatkuu samana myös Oscareissa. Kyseessä on jo Joaquin Phoenixin neljäs Oscar-ehdokkuus ja Jokerin rooli tulee viimein tuomaan pystin kotiin.

Urheiluveikkaus suosittelee jättämään tämän kategorian kokonaan väliin, sillä kertoimet Phoenixille ovat naurettavan pienet. Jos kuitenkin haluat välttämättä pelata mustaa hevosta, suosittelemme iskemään betsin sisään Netflix-elokuva Marriage Storystä ehdokkuuden napannutta Adam Driveria.

Ehdokkaat:
Antonio Banderas (Kärsimys ja Kunnia)
Leonardo DiCaprio (Once Upon a Time in Hollywood)
Adam Driver (Marriage Story)
Joaquin Phoneix (Joker)
Jonathan Pryce (Kaksi Paavia)

Paras naispääosa

Naispääosan kategoriassa tilanne on suhteellisen samanlainen kuin miesten vastaavassa. Bridget Jones -leffoista tunnettu Renée Zellweger häikäisi Judy Garlandin roolissa elokuvassa Judy ja on kirjaimellisesti putsannut palkintopöydän Oscareita edeltävissä gaaloissa. Emme usko, että Renéelle löytyy tänä vuonna tarpeeksi kovaa vastusta, joten suosittelemme skippaamaan tämän kohteen totaalisesti. 

Ehdokkaat:
Cynthia Erivo (Harriet)
Scarlett Johansson (Marriage Story)
Saorise Ronan (Pikku Naisia)
Charlize Theron (Bombshell)
Renée Zellweger (Judy)

Paras ohjaaja

Parhaan ohjauksen OscarParhaan ohjaajan -kategoriassa taistelu käy kuumana.  Vaikka ehdolla on kaksi alan jättiläisiä (Quentin Tarantino sekä Martin Scorsese), pitää ennakkosuosikin viittaa tänä vuonna Sam Mendes, joka nappasi itselleen jo Golden Globen sekä BAFTAn. 

Me lähdemme kuitenkin kallistumaan Boon Joon-hon puolelle, sillä ohjaaja on koko palkintokauden saanut suitsutusta ja erityistä kehua Parasiten uskomattomista yksityiskohdista. Historiallisesti katsottuna täytyy myös nostaa esille se, että akatemia on viime aikoina jakanut parhaan elokuvan ja parhaan ohjaajan palkinnot eri leffoille. 

Esimerkiksi viime vuonna parhaaksi ohjaajaksi valittiin Alfonso Cuaron taiteellisesta, ulkomaankielisestä Romasta, kun taas parhaan elokuvan tittelin nappasi historiallinen, perinteisempi Green Book. Tilanne kuulostaa hyvin samanlaiselta, kun tänä vuonna ja uskomme sekä Parasiten että 1917 nappaavan pystin talteen.

Mendesin kertoimet tässä kategoriassa eivät ole pelaamisen arvoiset, joten Urheiluveikkauksen vinkki on laittaa rahat Bong Joon-hon voitolle

Ehdokkaat:
Martin Scorsese (The Irishman)
Todd Phillips (Joker)
Sam Mendes (Taistelulähetit - 1917)
Quentin Tarantino (Once Upon a Time in Hollywood)
Bong Joon-ho (Parasite)

Bong Joon-ho - paras ohjaaja: 7,50 kertoimella Betssonilla

Urheiluveikkaus ei usko, että kaksi suurinta palkintoa menevät samalle elokuvalle ja Bong Joon-ho on saanut paljon positiivista huomiota Parasite -elokuvasta. Lähdemme hakemaan pienoista yllätystä kovalla kertoimella.

ASETA VETO BETSSONILLA!

Paras naissivuosa/miessivuosa/kuvaus

Näitä kategorioita ei missään nimessä kannata pelata, sillä ennakkosuosikit ovat erittäin selkeät ja kertoimet todella alhaiset. Laura Dernin roolisuoritus piinkovana lakimiehenä Marriage Storyssa ansaitsee ehdottomasti palkinnon kovassakin seurassa. Stunttimiehenä Once Upon a Time in Hollywoodissa loistanut Brad Pitt on napannut tänä talvena kaikki palkinnot, jotka eivät ole olleet naulattu kiinni ja myös Oscariin on kirjoitettu miehen nimi.

Ehkä koko illan varmin palkinto jaetaan kuvauksesta. Teknisesti upea 1917, joka luo kuvitelman yhdestä pitkästä otosta, on takuuvarma voittaja. Tämän tietävät myös vedonlyöntifirmat, jotka ovat laittaneet kertoimet aivan pohjamutiin. Skippaa ehdottomasti tämä kategoria ja keskity tuottoisampiin!

Paras sovitettu käsikirjoitus

Tänä vuonna parhaan sovitetun käsikirjoituksen palkinnosta kilpailevat todella tasaisesti lukuiset eri ehdokkaat. On siis lähes mahdotonta sanoa etukäteen, kuka vie kirkkaimman palkinnon - mikä tekee vedonlyönnistä erittäin hauskaa.

Jojo Rabbit pokkasi samaisen kategorian BAFTA-palkinnon muutama viikko sitten ja on sen jälkeen noussut hienoiseen etumatkaan. Kuitenkin Greta Gerwigin lähestyminen Pikku Naisia -klassikkoon on saanut suitsutusta kriitikoilta - kuten on myös muutoin pienemmälle huomiolle jäänyt Irishman. 

Kuka tahansa näistä kolmesta voi siis olla voittaja ja pelaajien kannattaakin tässä tapauksessa ehdottomasti jahdata kertoimia!

Ehdokkaat:
The Irishman
Jojo Rabbit
Joker
Little Women
The Two Popes

Voittaja - Paras sovitettu käsikirjoitus

Paras kerroin Peliyhtiö
Jojo Rabbit 1,57 unibet
Little Women 2,75 nordicbet
The Irishman 11,00 Unibet

Paras kappale

Urheiluveikkaus lähtee hieman eri linjalle vedonlyöjien kanssa. Ennakkosuosikki parhaan kappaleen -kateogoriassa on Elton Johnin (I’m gonna) love me again, mutta toimituksemme mielestä kyseessä ei ole edes kyseisen elokuvan paras kappale. Viime vuosina akatemia on suosinut erilaisempia kappaleita ja uskomme, että tänä vuonna vahvoilla on Harriet -elokuvassa soinut Stand Up, jonka tulkitsee upeasti Cynthia Erivo. 

Kyseessä on pienoinen haku, mutta kertoimien puolesta suosittelemme kokeilemaan Stand Up -kappaletta.

“I Can’t Let You Throw Yourself Away” (Toy Story 4)
“I’m Standing With You” (Breakthrough)
“Into the Unknown” (Frozen II)
“(I’m gonna) love me again,” (Rocketman)
“Stand Up” (Harriet)

Voittaja - Paras kappale

Paras kerroin Peliyhtiö
Stand Up 7,00 Betsson
7,00 nordicbet
5,50 Unibet

Muut veikkaukset

Paras animaatioelokuva: Klaus
Paras kansainvälinen elokuva: Parasite
Paras alkuperäinen käsikirjoitus: Parasite