UEFA Super Cupissa nähdään viime vuoden tapaan espanjalaiskaksikko. Ottelu on taas yksi osoitus härkämaan seurajoukkuiden viime vuosien eurodominoinnista. Mestarien Liigan ja Eurooppa Liigan voittajien välisen Super Cupin tarpeellisuudesta on kiistelty jalkapallopiireissä. Sitä on pidetty toissijaisena tapahtuma, mutta toisaalta se tarjoilee jalkapallon ystäville yleensä varsin viihdyttävää katseltavaa.

Ottelutapahtuma: Barcelona - SevillaAika & pvm: 11.8.2015 klo 21:45Pelipaikka: Boris Paichadze Dinamo Arena, Tbilisi, GeorgiaTV- lähetys suomessa: Viasat Sport Finland, Viaplay, YLE TV2, Yle Areena

Sevillan toiveet hurmoksen löytämisessä  

Sevilla on Eurooppa Liigan kestomenestyjä ja asteleekin Super Cupiin jo neljättä kertaa 2000- luvulla. Sen ainut voitto on vuodelta 2006 . Tuolloin vastassa oli tänäänkin viheriöllä nähtävä Barcelona. Pelaajisto on vaihtunut tuosta ajasta, mutta sensaatiomainen 3-0 voitto muistetaan vielä hyvin seurassa ja antaa uskoa nykyisellekin joukkueelle.

Sevilla nähtiin viimeksi Super Cupissa viime vuonna. Tuolloin toinen espanjalaisjätti Real Madrid osoittautui liian kovaksi. 2-0 ottelusta tarttui kuitenkin  mukaan läjäkaupalla Super Cup- kokemusta ja tänä vuonna uskoisin sen olevan valmiimpi otteluun.

Kesän liikenne Sevillassa on kuitenkin ollut vilkasta. Eurooppa Liigan finaalin jälkeen se on joutunut luopumaan kymmenestä pelaajasta, joista kolme oli avauskokoonpanon miehiä. Se joutuu lähtemään otteluun ilman kahdella viime kaudella 46 maalia viimeistellyttä Carlos Baccaa. 30 miljoonalla eurolla Milaniin siirtyneen Baccan korvaajaksi odotetaan nousevan Dortmundista lainatun Ciro Immobilen ja ranskan maajoukkueen portteja kolistelevan Kevin Gameiron.

Unai Emery pyrkii löytämään tehomiehen Carlos Baccan tilalle

Barcelona saa olla varuillaan myös kovalla rahalla ostetun Yevhen Konoplyankan kanssa. Dnipron riveissä vakuuttanut ukrainalainen laitamies huomattiin Sevillan leirissä viimeistään Eurooppa Liigan finaalissa. Se joutui käymään kivikovan tarjouskilvan Atleticon kanssa, mutta sai lopulta haluamansa.

Sairastuvalla Sevillan tilanne on hyvä. Ainut kysymysmerkki on toppari Adil Ramin tilanne. 

Unai Emeryn paljon muuttunut Sevilla on mielenkiintoista nähdä ensimmäistä kertaa todellisen haasteen edessä. Materiaaliltaan se on valovuosi Barcaa perässä, mutta toiveet menestymiseen löytyy henkiseltä puolelta. Mikäli se onnistuu löytämään sopivan hurmoksen päälle niin Barcelonakin on lyötävissä tältä yllätyksiin kykenevältä joukkueelta.

Barcan tähtäimessä viides Super Cup

Barcelona pyrkii seurahistoriansa viidenteen Super Cup- voittoon. Voitolla se nousisi tasoihin Milanin kanssa voittojen määrässä.

Luis Enrique joutuu lähtemään otteluun ilman Neymaria. Korvaajaksi nousee vahvasti Manchester United- huhuihin liitetty Pedro. Kolmikko Messi, Suarez, Pedro pitävät Sevillan linjan kiireisenä ilman Neymariakin.

Puolustuspäässä sairastuvalla on Jordi Alba ja brassipakki Douglas.

Pienistä poissaoloista huolimatta Barcelonan kokoonpano on Sevillaa vastaan niin ylivoimainen, että se ansaitsee jättimäisen suosikkiasemansa otteluun. Puolueeton kenttä ja kesätauko tuovat kuitenkin oman mausteensa otteluun. Mikäli Barca on hivenenkin kesäterässä niin arvoituksellinen Sevilla pystyy tuottamaan ongelmia Mestarien Liigan voittajalle.

Vedonlyönti ja kertoimet

Barcelona suuri suosikki. 1X2- kertoimet ovat kenties liikaa Barcan puolella. Tasapeli ja tasoitusvedot Sevillalle sisältävät hienoista ylikerrointa. Tapahtumana Super Cup sytyttää enemmän Sevillan kaltaista joukkuetta kuin rutinoitunutta Barcelonaa.

Barcelona - Sevilla kerroinvertailu 1X2:

Vedonlyöntiyhtiö 1 X 2
24hBet 1.30 5.25 8.50
Bet365 1.33 5.50 8.50
Betsafe 1.31 5.45 9.25
Betsson 1.31 5.45 9.25
Betway 1.33 5.00 9.00
ComeOn 1.29 5.58 8.98
Guts 1.30 5.25 8.50
Nordicbet 1.31 5.45 9.25
Unibet 1.33 5.50 9.00
Veikkaushuone 1.30 5.25 8.50

Kertoimet päivitetty 14:00

Pelisuositukset

Ottelusta saattaa muodostua yllättävän tasainen ja pelaan pääkohteena Sevillaa kahden maalin tasoituksella, joka kestää maalin tappionkin. ( Alle valittu parhaat kertoimet kohteisiin. www.bet365.com)

Pelaamme: 1. puoliaika: tasapeli

Pelaa kohde kertoimella 2.88

Pelaamme: Sevilla (+2)

Pelaa kohde kertoimella 1.83

-SV