Vuoden isoin UFC on takana päin, mutta ottelut Octagonissa jatkuvat Fight Night-sarjan voimin tulevana viikonloppuna. 

Michael "The Menace" Johnson (18-13) vs. Artem "The Russian Hammer" Lobov (13-14) 

Tulevan viikonlopun UFC Fight Night Moncton voidaan rinnastaa monella tapaa sekavissa tunnelmissa päättyneeseen UFC 229-tapahtumaan. Ensinnäkin Zubaira Tukhugovin piti otella juuri Artem Lobovia vastaan pääottelussa, mutta Tukhugovin urasuunnitelmat UFC:ssä laitettiin jäihin sen jälkeen, kun tämä hyökkäsi Conor McGregorin kimppuun häkissä UFC 229-joukkotappelun tiimellyksessä. 

Lobovilla on myös isossa kuvassa oma roolinsa tämän kaiken keskellä. Venäläinen oli puhunut ohi suunsa Khabib Nurmagomedovista ja myöhemmin UFC:n kevyen sarjan mestari piti maamiehelleen puhuttelun hotellin käytävällä, mikä taas käynnisti suurempaakin suuremman vihanpidon McGregorin ja Nurmagomedovin välillä. Lobov on irlantilaisen joukkuetoveri, sekä läheinen ystävä ja kohteliaasti sanottuna venäläisen taival olisi saattanut olla jo ohitse UFC:ssä ilman McGregorin vaikutusvaltaa, sillä suoritukset häkissä eivät ole olleet häikäiseviä. 

Mutta kaikesta huolimatta Lobov astuu häkkiin viikonloppuna ja odotettavissa on jälleen kerran yksi verinen taisto. "The Russsian Hammer" on parantunut yksinkertaista pystyotteluaan muutaman pykälän verran teknisemmäksi, vaikka mistään puolustuvoittoisesta tyylistä ei todellakaan voi puhua. Lobovilla on pystyottelussa yksinkertaistettuna kaksi vaihdetta: eteenpäin ja turpaan tai eteenpäin ja otetaan turpaan.

Alla on kahden ottelun tappioputki ja molemmat koitokset ovat kaatuneet joko kehnoon pystypuolustukseen tai heikkoon alasvientipuolustukseen. 

Tukhugovin tilalle astui viime tingassa Michael Johnson. Amerikkalainen onnistui palaamaan takaisin voiton kantaan Andre Filiä vastaan elokuussa ja katkaisi kolmen ottelun tappioputken. "The Menace" on kävelevä esimerkki ottelijasta, joka on niin sanotusti hot or cold. Johnson pystyy hyvänä päivänä peittoamaan Dustin Poirierin tai Edson Barbozan kaltaisia ottelijoita, mutta heikoimmillaan päätyy harmillisiin tappioputkiin. 

Johnsonilla on voimaa aiheuttaa vakavaa tuhoa ja hänen nyrkkeily on todistetusti hyvänä päivänä terävää, sekä tarkkaa. Johnsonille vaaralliset iskuvaihdot keskellä häkkiä eivät ole ongelma ja hän mielellään lähtee seilaamaan vaarallisille vesille itsevarmoin ottein. Alasvientejä on turha odottaa yhtä tai kahta enempää, sillä Johnson luottaa mielummin tiputtavaan pystyotteluun lähes sokeasti. 

Johnson vs. Lobov-pelivihje 

Lobov on tunnettu äärimmäisen kestävästä leuasta ja hän hävinnyt urallaan vain kerran tyrmäyksellä, mutta tappioita on yksitoista tuomariäänin. Lobov pystyy leukansa takia vastaanottamaan vaarallisen paljon iskuja päähän ja sinnittelee poikkeuksetta aina loppuun saakka oli kyseessä sitten kuinka iso selkäsauna. Vaarallinen tyyli, joka tietää väistämättä tietysti viihdyttäviä otteluita, mutta nähtäväksi jää millaista hintaa venäläinen lopulta maksaa. 

Johnsonilta löytyvät kaikki tarvittavat aseet Lobovin kukistamiseksi. Hyvä kokonaisvaltainen ottelutyyli, voimaa ja tarkkaa nyrkkeilyä. Amerikkalainen tulee viemään suurimman osan iskuvaihdoista nimiinsä ja häviää korkeintaan erän, jos sitäkään. Veikkaus on Johnson tuomariäänillä ja tätä voi lähteä kokeilemaan esimerkiksi Betsafella kertoimella 1.90.

Pelivihje: Johnson voittaa tuomariäänillä (wins by decision)
Kerroin: 1.90 (Betsafe*)

Iske Betsafella betsi kiinni tästä!

#2 Volkan "No Time" Oezdemir (15-2) vs. #10 Anthony "Lionheart" Smith (30-13) 

Viikonlopun pääottelussa kaksi nopean toiminnan miestä kohtaavat toisensa Octagonissa. Volkan Oezdemirin nopein tyrmäysvoitto on viisitoista sekuntia ja Anthony Smith on nopeimmillaan sammuttanut valot vastustajalta 22 sekunnissa. Molemmilta löytyy vailla epäilystä kuivaa ruutia käsistä ja jaloista.

Smith kylväsi tuhoa keskisarjassa neljällä voitolla, joista kolme tuli keskeytyksellä iskuin. "Lionheart" kärsi lopulta tyrmäystappion Thiago Santosia vastaan ja päätti siirtyä 93-kiloisiin. Konkarit Rashad Evans ja Shogun Rua eivät selvinneet avausserästä pidemmälle Smithiä vastaan, joka tyrmäsi entiset mestarit alle kahdessa minuutissa. 

Kymmeneksi 93-kiloisissa sijoitettu Smith tykkää aloittaa ottelut ampumalla lujaa ja läheltä. 30-vuotias käyttää tehokkaasti lähietäisyydeltä kyynärpäitä ja polvi-iskuja, lisäksi oikeat ja vasemmat suorat osuvat voimalla tarkasti. Amerikkalaisen tyyli on villi ja siksi huolimattomat iskuvaihdot ovat koituneet välillä kohtaloksi. Suurimmat heikkoudet kuitenkin piilevät matossa ja painipuolustuksessa, mutta Oezdemiria vastaan moisista lienee turha huolehtia.

Smithiltä löytyy useampi iso päänahka uhrilistaltaan, mutta faktana muistettakoon, että Shogunin, Evansin ja Hector Lombardin kaltaiset ottelijat ovat jo parhaimmat päivänsä nähneet. Oezdemir tulee olemaan Smithin uran tasokkain vastus, sillä kyseessä on entinen ykköshaastaja 93-kiloisissa. 

Toiseksi sijoitettu Oezdemir raivasi tiensä mestaruusotteluun kolmen ottelun voittoputkella, mutta Daniel Cormier osoittautui liian kovaksi haasteeksi sveitsiläiselle. Uran ensimmäinen UFC-tappio ei kuitenkaan alentanut Oezdemirin osakkeita isossa kuvassa. Kyseessä on yksi 93-kiloisten kovakätisimpiä tyrmääjiä. 

Oezdemir on Smithin tavoin eteenpäin hyökkäävä härkä lähietäisyydeltä ja suorat, sekä koukut tekevät tehtävänsä nopeasti. "No time" on myös todistanut olevansa vaarallinen uhka myös perääntyessään taaksepäin, mikäli saa tarpeeksi tarkan iskun leukaperiin tai ohimoon. Entinen ykköshaastaja on myös otellut ammattilaisena potkunyrkkeilyn parissa, joten työkalut eivät rajoitu pelkästään lyönteihin. 

Oezdemir vs. Smith-pelivihje

Kun katsoo Smithin otteita ja voittoja, niin eittämättä jälki on tehokasta, mutta tilastollinen ikävä fakta on myös tämän kolmetoista tappiota, joista kahdeksan on tullu tyrmäyksellä iskuin. Volkanin tasoista iskijää vastaan tämä yksinkertaisesti antaa kahdeksan eri syytä huoleen. 

Toki molempien raivoisat tyylit mahdollistavat lähes tulkoon minkä tahansa tyrmäystuloksen, sillä kaikesta huolimatta häkissä kaksi kovilla ampuvaa tiputtajaa. Oezdemir on kuitenkin kotonaan häkissä kaikkia iskijöitä vastaan, jotka eivät tuo mukanaan vakavaa matto-ottelemisen uhkaa ja Smith sopii tähän muottiin. 

Kyseessä on viiden erän ottelu ja häkissä on tyrmäysvoittoja 28 kappaleen edestä, joten täyteen aikaan tuskin edetään ja kyseistä vetoa napata kiinni, jos kaksikosta ei suosikkia löydä. Virallinen veikkaus on Oezdemir ensimmäisessä tai toisessa erässä tyrmäyksellä.

Pelivihje: Oezdemir voittaa tyrmäyksellä (wins by KO/TKO)
Kerroin: 1.70 (Betsafe*)

Iske Betsafella betsi kiinni tästä!