Pääsemme seuraamaan taas Counter-Striken huippuotteluita, kun Saksassa pelataan 2. - 7. heinäkuuta ESL One Cologne -turnaus. Turnauksessa on mukana 16 huippujoukkuetta ja palkintopottina on huimat 300,000 dollaria.

Colognessa Lanxess -areenalla tapahtuu taas heinäkuun alusta, kun huippujoukkueet kohtaavat toisensa.

Turnauksessa on mukana maailmansijoituksen joukkueet 1-7, 9-10 ja 12-15. Ainoat joukkueet mitkä puuttuvat välistä on kahdeksas G2 -joukkue ja yhdestoista North. Loput kolme mukaan lähtevistä joukkuesta kuuluvat myös 31 parhaan joukkoon.

ESL One Cologneen mukaan lähtevällä Liquidilla on myös mahdollisuus voittaa miljoonan dollarin Intel Grand Slam -palkinto. Intel Grand Slam -palkinnon pääsee voittamaan se joukkue, joka voittaa neljä ESL tai DreamHack Masters -turnausta 10 turnauksen ajanjaksossa.

Liquid on tässä vaiheessa voittanut jo kolme turnausta, joten mikäli joukkue pääsee nostamaan ESL One Colognen pokaalin, voittavat he myös samalla Intel Grand Slamin. Tähän mennessä Astralis on ensimmäinen joukkue, joka on voittanut Intel Grand Slamin.

Turnauksen formaatti, rakenne ja aikataulu

Turnauksen ensimmäiset pelit pelataan paras yhdestä kartasta, mutta heti ensimmäisen kierroksen jälkeen loput ottelut ovat paras kolmesta kartasta. Formaatti toimii todella hyvin faneille, sillä seurattavaa riittää. Finaali pelataan myös paras viidestä kartasta.

Turnaus on double-elimination kaavalla, eli kilpailusta tippuu pois vasta kahden häviön jälkeen runkosarjassa. Runkosarjaottelut pelataan 2. - 4. heinäkuuta ja kärjessä olevat joukkueet etenevät suoraan välieriin. Toiseksi ja kolmanneksi runkosarjassa tulleet joukkueet etenevät taas puolivälieriin. Pudotuspelit pelataan 5. - 7. heinäkuuta.

Perjantai 5. heinäkuuta
-->16:00 puolivälierät

Lauantai 6. heinäkuuta
-->16:00 välierät

Sunnuntai 7. heinäkuuta
-->17:00 finaali

ESL One Cologne -voittajaveto - parhaat kertoimet:

Turnauksen voittaja

Paras kerroin Peliyhtiö
Astralis 3.50 rizk
Liquid 3.75 bet365
Natus Vincere 10.00 Leovegas
Vitality 10.00 unibet
NRG 11.00 Leovegas
ENCE 11.50 rizk
mousesports 13.00 bet365
FaZe 17.00 bet365
MIBR 21.00 Leovegas
FURIA 26.00 bet365
NiP 34.00 rizk
fnatic 34.00 bet365
Renegades 51.00 unibet
BIG 67.00 rizk
Heroic 101.00 Leovegas
MVP PK 501.00 bet365

Mukana olevat huippujoukkueet

Colognen yksi parhaimmista puolista on mukaan lähtevät joukkueet. Saamme todella hyvää seurattavaa, kun maailman parhaimmisto taistelee pokaalista. Myös suomalainen ENCE on mukana turnauksessa. 

Joukkue: HLTV-rank: (24.06.2019) Pelaajat: Valmentaja:
Liquid #1 nitr0, NAF, EliGE, Stewie2K, Twistzz adreN
Astralis #2 Xyp9x, dupreeh, gla1ve, device, Magisk zonic
ENCE #3 Aerial, Aleksib, allu, sergej, xseveN Twista
Vitality #4 NBK, RpK, apEX, ALEX, ZywOo XTQZZZ
NRG #5 stanislaw, tarik, Brehze, Ethan, CeRq ImAPet
FaZe #6 NEO, olofmeister, GuardiaN, NiKo, rain YNk
FURIA #7 arT, yuurih, VINI, KSCERATO, ableJ guerri
MIBR #9 FalleN, fer, coldzera, TACO, LUCAS1 zews
fnatic #10 Xizt, JW, twist, KRIMZ, Brollan Jumpy
mousesports #12 karrigan, chrisj, woxic, frozen, ropz Rejin
Natus Vincere #13 s1mple, Zeus, Boombl4, electronic, flamie kane
NiP #14 f0rest, GeT_RiGhT, Lekr0, REZ, Plopski pita
Renegades #15 jks, AZR, Gratisfaction, jkaem, Liazz kassad
Heroic #17 friberg, blameF, NaToSaphiX, stavn, es3tag peacemaker
BIG #30 gob b, tabseN, tiziaN, XANTARES, denis kakafu/LEGIJA
MVP PK #31 zeff, XigN, HSK, xeta, stax termi/Argency

Ennakkosuosikkina turnaukseen lähtevät selvästi Liquid ja Astralis. Liquid on pelannut viime aikoina todella hyvin ja onkin maailman paras tiimi tällä hetkellä. Entinen maailman paras joukkue Astralis ei ole ollut tikissä viime aikoina, mutta kyse on kuitenkin joukkueesta, joka piti ykkössijaa 406 päivää.

Mahdollisista yllättäjistä haluamme mainita viime aikoina hyvää tulosta tehneen brasilialaisjoukkueen FURIAn. ECS -liigan finaaliotteluun päässyt FURIA yllätti kaikki voittamalla legendaarisen Astraliksen ja saaden usealta ammattilaispelaajalta kehuja. Mikäli brasilialaiset jatkavat samaa peliä tässä turnauksessa, on joukkueella mahdollisuus päästä todella pitkälle.

Toisena mahdollisena yllättäjänä voimme mainita mousesportsin. Mousesports muutti kokoonpanoaan muutama kuukausi sitten hommatessaan uuden pelaajakolmikon Özgür "woxic" Ekerin, Finn "karrigan" Andersenin ja David "frozen" Čerňanskýn. Joukkueen ottelut ovat menneet hyvin viime aikoina ja tiimi eteni esimerkiksi ESL Pro Liigan semifinaaliin.

Selvästä altavastaajan roolista turnaukseen lähtee aasialainen MVP PK. Joukkue on pärjännyt todella hyvin aasiassa viime aikoina, mutta emme usko kuitenkaan voittoputken jatkuvan Colognessa.

Turnaukseen lähtevä brasilialaisjoukkue MIBR kerkesi tehdä myös pelaajanvaihdoksen toisen joukkueen kanssa ennen turnausta. João ”felps” Vasconcellos siirtyi MIBRin riveistä Luminosityyn ja hänen tilalleen otettiin Lucas ”LUCAS1” Teles. MIBRin pelaaja Marcelo ”coldzera” David kritisoi myös aikaisemmin HLTV.orgille felpsin pelityylistä ja aikaisin kuolemisesta kierroksilla. Tällä hetkellä pelaajat ovat lainassa kummallakin joukkueella, eli mitään pysyvää ei ole vielä kuitenkaan tehty.

ESL One Colognen juontajat ja analyytikot

Huipputurnaukseen on tulossa myös huippu talentit. Alex "Machine" Richardson on tämän vuoden turnauksessa juontajana ja hänen mukana analyytikkona ovat Chad "SPUNJ" Burchill, Duncan "Thorin" Shields, Jacob "Pimp" Winneche ja Jason "moses" O'Toole.

Näyttämöllä tapahtumaa juontamassa on OJ Borg ja hänen kaverinaan haastatteluita ottamassa on Tres "stunna" Saranthus. Otteluita juontamassa on tutut Henry "HenryG" Greer, Matthew "Sadokist" Trivett ja Anders Blume. 

Turnauksen otteluita pääset seuraamaan helposti Twitch.tv -suoratoistopalvelusta ESLn omalta kanavalta.

Matseja pääsee myös katsomaan suomenkielisellä selostuksella puolivälieristä eteenpäin Yle Areenan kautta.