Counter-Striken fanit pääsevät taas ensi torstaina seuraamaan huippuluokan otteluita, kun ESL One New York 2019 -turnaus starttaa käyntiin. Turnaukseen matkaa yhteensä kahdeksan huippujoukkuetta ympäri maailmaa, johon mukaan kuuluu suomalaisjoukkue ENCE. Pääsemme siis seuraamaan, kuinka ENCE pärjää uudella kokoonpanollaan!

Yhdysvalloissa järjestettävä ESL One New York -turnaus alkaa 26. syyskuuta ja kestää sunnuntaihin 29. syyskuuta asti, joten seurattavaa riittää kyllä. Tapahtumapaikkana toimii Barclays Center Brooklynissä. Turnauksessa maailman parhaimmat joukkueet taistelevat myös huikeasta 200,000 dollarin palkintopotista. 

ESL New Yorkin turnauksessa näemme myös maailman parhaan joukkueen Liquidin ja toiseksi parhaimman Astraliksen. Voimme siis puhua kovan tason turnauksesta, vaikka palkintopotti ei ole kaikista suurin verrattuna muihin tapahtumiin.

Liquidin ja Astraliksen lisäksi turnaukseen osallistuu NRG, ENCE, G2, FaZe, OpTic ja eUnited. Tapahtumaan osallistuvan ENCEn viime turnaus Moskovassa ei mennyt aivan putkeen, joten toivoimme parempaa menestystä tiimille New Yorkissa.

Tanskalainen Astralis -joukkue voitti syyskuun alussa Major -turnauksen ja teki samalla CS-historiaa, joten joukkuetta pidetään selvästi yhtenä ennakkosuosikkina. Astralis on siis ensimmäinen CS-joukkue, joka on voittanut neljä kertaa Majorit ja niistä kolme putkeen.

Turnauksen ennakkosuosikit ja mahdolliset yllättäjät

Ennakkosuosikit ESL One New Yorkin turnaukseen ovat melko selvät aikaisempien tuloksien perusteella. Uskomme siis, että Astralis ja Liquid tulevat pärjäämään turnauksessa todella hyvin. Liquid on pitänyt maailmansijan ensimmäistä paikkaa jo pitkään itsellään, joten voimme odottaa joukkueelta hyviä tuloksia myös tässä turnauksessa.

Toinen ennakkosuosikin asemasta lähtevä joukkue on Astralis, joka teki viime Major -turnaus voitollaan historiaa. Majoreiden voitto oli joukkueelle jo kolmas putkeen, jota kukaan muu joukkue ei ole pystynyt tekemään. Astraliksen pelaajat ovat myös sanoneet, että haluavat napata maailman parhaan joukkueen sijan Liquidilta. Täten voimme siis odottaa suuria tanskalaisilta New Yorkin turnauksessa.

Mahdollisista yllättäjistä on puolestaa hieman vaikeampi ottaa selvää, sillä esimerkiksi ENCE on ainakin tässä vaiheessa mysteeri. Joukkueen aikaisempi BLAST Pro Series Moscow -turnaus ei mennyt toivotusti, mutta tiimi ei myöskään kerennyt harjoitella kisaa varten tarpeeksi. Jos siis ENCE on saanut harjoitusotteluita tarpeeksi alle ennen turnausta, voimme nähdä aivan eri joukkueen pelipalvelimella.

Turnaukseen altavastaajan roolista lähtee selvästä eUnited ja OpTic, jotka eivät ole pärjänneet Tier-1 -turnauksissa hetkeen. Joukkueissa on tottakai paljon potentiaalia laittaa vastaan kovemmille tiimeille, mutta taitotaso ei aivan yllä vielä muiden joukkueiden ylitse.

Turnauksen palkintopotti

ESL One New Yorkin palkintopotti ei ole mistään suurimmasta päästä, sillä tarjolla on yhteensä 200,000 dollaria. Nykypäivänä melkein jokaisessa isommassa turnauksessa on jaossa vähintään 250,000 dollaria, joten palkintopotti on hieman alakanttiin.

Uskomme kuitenkin, että tulevaisuudessa palkintopottien summat tulevat kasvamaan vielä paljon. Counter-Striken turnauksissa on muutenkin tällä hetkellä paljon pienemmät summat jaossa, jos vertaa esimerkiksi Dotaan tai Fortniteen.

ESL One New Yorkin juontajat ja analyytikot

Turnauksen lähetystiimi jakautuu kahteen osaan, jossa toinen tiimi juontaa runkosarjaottelut Colognen studiolta. Toinen lähetystiimi juontaa puolestaan pudotuspelit paikan päältä Barclays Centeristä.

Colognen tiimiin kuuluu James "BanKs" Banks, joka on studiojuonnossa. Analysoimassa otteluita on kolmikko Mathieu "Maniac" Quiquerez, Jacob "Pimp" Winneche ja Duncan "Thorin" Shields. Juontajaparina toimii Anders Blume ja Jason "moses" O'Toole, ketkä ovat todella tunnettuja useista eri CS-turnauksista.

Pudotuspelien studiojuonnosta vastaa Tres "stunna" Saranthus, jonka seurassa analysoimassa matseja ovat Chad "SPUNJ" Burchill ja Jordan "n0thing" Gilbert. Otteluiden juontamisesta vastaavat puolestaan Henry "HenryG" Greer ja Alex "Machine" Richardson.

Turnaukseen on siis saatu todella toimiva kokoonpano niin studioon, kuin juontamoon.

ESL One New York 2019 -voittajaveto - parhaat kertoimet:

Turnauksen voittaja

Paras kerroin Peliyhtiö
Astralis 2.50 Leovegas
Liquid 3.50 bet365
NRG 9.00 Leovegas
ENCE 13.00 bet365
G2 17.00 bet365
OpTic 67.00 bet365
eUnited  101.00 bet365

Uudistettu Cache -kartta julkaistaan turnauksen yhteydessä

Cache -kartta tuli pelattavaksi Counter-Strikeen ennen ESL Onen turnausta vuonna 2014, mutta on ollut jo hetken aikaa pois aktiivisesti mappipoolista.

Cache perustuu Ukrainan Tšernobylin ydinvoimalaan ja on ollut usean pelaajan lempikartta jo pitkään. Karttaan on tehty uudistuksia pitkään ja se on vihdoin valmiina pelattavaksi. Turnauksessa tullaan siis pelaamaan näytösottelu juuri ennen finaalia kyseisessä kartassa, jossa fanit pääsevät vihdoin näkemään mitä muutoksia mappiin on tehty. Mikäli olet myös turnauksessa paikan päällä, pääset testaamaan karttaa ESEAn pelipisteellä ennen muita.

Cache tulee siis varmasti palaamaan aktiiviseen mappipooliin, mutta vielä ei ole varmaa minkä kartan se tulee korvaamaan. Counter-Striken keskustelufoorumeilla ja Twitterissä on ollut paljon puhetta, että se tulisi korvaamaan Miragen. Mirage -karttaan ei ole siis tehty muutoksia todella pitkään aikaan, joten osa pelaajista haluaa mappiin uutta ilmettä. 

Onneksemme esports-otteluita on todella helppo seurata tänä päivänä ja vielä ilmaiseksi. Pääset siis seuraamaan otteluita suomeksi helposti Twitch.tv -suoratoistopalvelun kautta Elisa Viihde Sportin kanavalta. Voit siirtyä tästä linkistä suoraan kanavalle.

Ottelut tullaan lähettämään myös englanniksi Twitch.tv -suoratoistopalvelusta ja pääset kanavalle helposti siirtymällä Twitchiin. Kanava löytyy Counter-Strike: Global Offensive kategorian ensimmäisistä kanavista ottelupäivinä.

(Lähde: HLTV. Kuvalähde: ESL)