Suomalainen CS:GO-ylpeys ENCE raivasi tiensä ESL Pro Leaguen 12. kauden pudotuspeleihin voittamalla lohkovaiheen seitsemästä ottelustaan neljä. Kolmesta tappiosta huolimatta ENCE oli lohkonsa kahdeksasta joukkueesta kolmas ja jatkaa tiistaina 29. syyskuuta pelejään ESL Pro Leaguen pudotuspeleissä. Ensimmäisellä pudotuspelikierroksella vastaan tulee kivikova Complexity, joka on ollut viime aikoina vahvassa vedossa.

CS:GO-huippusarjan ESL Pro Leaguen 12. kauden pudotuspelijoukkueet selvisivät lauantaina, kun vuorossa oli lohkovaiheen päätöskierros, jossa kaikki joukkueet pelasivat samaan aikaan lohkovaiheen viimeisen ottelunsa, jotta mahdollisiin taktikointeihin tulevan pudotuspelivastustajan suhteen ei ollut mahdollisuutta yhdelläkään joukkueella.

Pudotuspeleissä nähdään suomalaisväriä, kun sinivalkoinen CS:GO-lippulaiva ENCE onnistui raivaamaan tiensä pudotuspeleihin voittamalla lohkovaiheen seitsemästä ottelustaan neljä. Valitettavasti muuta suomalaisedustusta ei pudotuspelivaiheessa nähdä, sillä Aleksi ”Aleksib” Virolaisen johtama OG putosi päätöskierroksen tappiolla pois neljän parhana joukosta. Myös Jesse ”zehN” Linjalan edustama GODSENT jäi A-lohkon jumboksi ja jäi pudotuspelien ulkopuolelle.

Kummastakin lohkosta meni jatkoon neljä parasta joukkuetta ja pudotuspelien avauskierroksella A-lohkon voittaja kohtaa B-lohkon neljänneksi sijoittuneen joukkueen ja niin edespäin. Pudotuspelit starttaavat tiistaina 29. syyskuuta kello 15:00, kun A-lohkon voittanut NaVi kohtaa B-lohkon nelosen, Mousesportsin.

ENCE-fanit sen sijaan saavat nauttia kotimaisesta CS:GO-herkusta tiistaina 29. syyskuuta kello 18:30 alkaen, kun A-lohkon kolmanneksi sijoittunut ENCE kohtaa B-lohkon kakkosen, Complexityn. 

PARHAAT BONUKSET E-URHEILUUN!
PELIYHTIÖ VEIKKAUSBONUS LUNASTA BONUS:
unibet 100% / 100€ + 10€ ilmaisveto
betsafe 100% bonus 200€ asti
expekt 100€ ilmaisveto
rizk 100% bonus 100€ asti
leovegas 100% / 50€ + 10€ ilmaisveto

Tiistain kolmas pudotuspeliottelu käydään kello 22:00, kun BIG ja Spirit mittaavat paremmuuttaan. Pudotuspelien ensimmäisen kierroksen viimeinen ottelu käydään 30. syyskuuta kello 18:30, kun B-lohkon voittanut Astralis kohtaa tanskalaisten välisessä ottelussa viime aikoina hyvässä vireessä olleen, mutta A-lohkon neljänneksi jääneen Heroic’n. Pudotuspelit pelataan kaksiosaisella ottelukaaviolla, jossa pelit päättyvät kahteen tappioon.

Ensimmäisen pudotuspelikierroksen voittajat etenevät Upper Bracketin semifinaaleihin ja jos ENCE voittaa oman ottelunsa, se kohtaa semifinaaleissa voittajan ottelusta NaVi - Mousesports. Joukkueet vetävät henkeä tämän viikon, mutta seuraavalla viikolla on luvassa CS:GO:n täyteinen viikko, sillä pudotuspelit alkavat tiistaina ja koko ESL Pro Leaguen 12. kauden voittaja on luvassa sunnuntai-iltana 4. lokakuuta, kun BO5-finaali on ratkaistu.

Voit katsoa ESL Pro Leaguen 12. kauden pudotuspelien otteluohjelman kokonaisuudessaan HLTV.orgin turnaussivulta.

ENCE vahvisti osallistumisensa myös Elisan Invitational CS:GO-turnaukseen!

Kotimainen teleoperaattorijätti Elisa järjestää lokakuun lopulla suuren CS:GO-turnauksen, johon myös suomen ykkösjoukkue ENCE on vahvistanut osallistumisensa. Elisa Invitational, a BLAST Premier Qualifier -turnaus pelataan kahdeksan joukkueen voimin lokakuun lopussa, 26.-28.10. Turnauksen voittaja nappaa Pohjoismaiden mestari -tittelin ja sen lisäksi turnausvoittajaa odottaa paikka kansainvälisessä huipputurnauksessa, Blast Showdownissa.

Suomalaisen ENCEN lisäksi muita vahvistettuja osallistujia ovat tanskalaiset Heroic ja Mad Lions, norjalainen Apeks sekä Jesse ”zehN” Linjalan edustama, ruotsalaistaustainen GODSENT. Kaksi joukkuetta tulee saamaan vielä kutsun turnaukseen, mutta viimeinen vahvistettava osallistuja on varmuudella suomalaisjoukkue, sillä Elisa on päättänyt kutsua turnaukseen uuden suomen mestarin, joka selviää tulevana viikonloppuna. CS:GO:n Suomen mestaruudesta kisaavat tulevana viikonloppuna Sawo Esports, HAVU Gaming, SJ Gaming, SJK eSports, KOVA Esports, hREDS, hirveatilanne sekä FCottoNd.

Elisan järjestämä CS:GO-turnaus on osa BLAST-turnaussarjan kokonaisuutta. Turnausvoittajaa odottaa paikka BLAST Showdown -turnauksessa, joka on viimeinen mahdollisuus päästä taistelemaan paikasta sarjan syyskauden finaaliin. Showdownissa on jaossa palkintorahaa yhteensä 150 000 dollaria.

Syyskauden finaaleissa parhaiten menestyneet joukkueet kutsutaan miljoonan dollarin arvoiseen maailman finaaliin, joka pelataan alustavien tietojen mukaan alkuvuodesta 2021. Syyskauden finaaleissa on jaossa 425 000 dollaria ja maailman finaalissa jo mainittu miljoona dollaria, joten Elisan järjestämästä turnauksesta on mahdollisuus raivata tietä todella rahakkaille pelikentille.

Elisan järjestämä turnaus on jatkoa keväällä järjestetylle BLAST-karsinnalle. Elisa Invitational on tällä kertaa jaettu kahden turnauspäivän sijaan kolmelle turnauspäivälle, jotta aikataulu saataisiin varmasti pitämään. Maanantain lohkovaiheen ottelut pelataan kello 13:00 - 20:30 ja tiistain lohkovaiheen ottelut kello 12:00 - 00:00. Turnauksen välierät ja finaali pelataan keskiviikkona 28. lokakuuta kello 12:00 - 23:00.

Turnauksen lohkovaihe pelataan nk. GSL-formaatilla, jossa kaksi voittoa takaa jatkopaikan ja kaksi tappiota putoamista turnauksesta. Molemmista neljän lohkon joukkueesta etenee jatkoon kaksi parasta joukkuetta. Pudotuspelivaiheessa yksi tappio tietää putoamista turnauksesta.

Elisa Invitationalin otteluita voi seurata suorana ja ilmaiseksi Elisa Viihde Sportilta sekä Elisan Twitch-kanavalta.