Suomen suurin esports-tapahtuma Arctic Invitational järjestettiin viime lauantaina, jonne paikalle ilmestyi tuhansia e-urheilun ystäviä. Tapahtuman vetonaulana toimi 100,000 euron Counter-Strike -turnaus, joka päätyi brasilialaisen FURIAn voittoon.

Arctic Invitationalin esports-tapahtumaan odotettiin 10,000 ihmisen kävijämäärää, mikä jäi kuitenkin saavuttamatta melko suuresti. Tarkkoja lukemia kävijämäärästä ei ole vielä julkistettu, mutta odotettu määrä liikkuu noin 4000-5000 ihmisessä. 

Counter-Strike -turnaus oli myös onnistunut suurilta osin, mutta negatiivista palautetta oli järjestäjille myös annettu. Turnauksen finaaliottelu oli ollut noin kaksi tuntia myöhässä, mikä on ehkä hieman liikaa. Myös valoefekteistä oli tullut palautetta, sillä ne olivat ottaneet pahasti silmään katsojilla.

Tapahtuma oli kuitenkin ensimmäinen luokkaansa Suomessa, joten se on ymmärrettävää. Vielä ei ole tullut virallista julkistusta siitä, että tulemmeko ensi vuonna näkemään tapahtuman uudestaan. 

Arctic Invitationalin Counter-Strike -turnaus

Tapahtuman vetonaulana oli selvästi CS-turnaus, johon osallistui neljä eri huippujoukkuetta ympäri maailmaa. Kisassa oli mukana myös suomalaisjoukkue SJ Gaming, joka pääsi karsintojen kautta mukaan tapahtumaan.

Turnauksen semifinaalissa kohtasivat FURIA ja Cloud9, sekä CR4ZY ja SJ Gaming. FURIA nappasi yhdysvaltalaisesta Cloud9 -joukkueesta voiton suoraan 2-0 -lukemin, kun taas CR4ZYn ja SJ Gamingin välillä nähtiin tiukempi taistelu.

SJ Gaming oli vain kahden kierroksen päässä finaalista, mutta hävisi lopulta ottelun 2-1 -lukemin.

Finaalissa kohtasivat siis FURIA ja CR4ZY, joka oli odotettavissa jo ennen turnauksen alkua. Finaaliottelu oli kuitenkin melko yksipuolinen, FURIAn ottaessa voiton matsista 2-0 -karttalukemin. Brasilialaiset nappasivat näin voiton ensimmäisestä Arctic Invitational -turnauksesta, sekä 60,000 euroa. Suomalaisjoukkue SJ Gaming kuittasi itselleen 10,000 euron palkintopotin jaetulta 3.-4. sijalta.