Norjan Marit Björgen ja Ruotsin Johan Olsson löivät muille jauhot suuhun heti avauskilpailussa.

Naisten kilpailu eteni tutussa komennossa. Viime kauden hiihtokuningatar Marit Björgen oli pitelemätön kotiyleisön riemuksi ja otti ylivoimaisen voiton 27,1 sekunnin erolla toiseksi hiihtäneeseen Charlotte Kallaan.

Kolmas sija meni myöskin Norjaan uutta tulemista tekevän Vibeke Skofterudin ansiosta.

Suomalaisittain naisten kilpailu ei juuri iloa tarjonnu, sillä paras sinivalkoinen, Krista Lähteenmäki, oli 11. Eroa kärkeen kertyi 10 kilometrin matkalla reilut minuutti ja 13 sekuntia.

Miehissä mentiin ruotsalaiskomennossa

Miesten 15 kilometrin vapaan hiihtotavan kilpailu oli ruotsalaisnäytöstä. Johan Olsson kiristi 11 kilometrin väliaikapaikalle sellaista kyytiä, etteivät muut pystyneet enää vastaamaan. Olsson lykki 7,5 kilometrin väliaikapaikalta - 3,5 kilometrin matkalla - eroa pahimpiin kilpailijoihinsa yli 20 sekuntia.

Maalissa toisena oli ennakkosuosikki Petter Northug, joka löi Italian Ronald Claran kahdella sekunnin kymmenyksellä. Eroa voittaneeseen Olssonin kertyi huimat 31,2 sekuntia.

Vihjetiimi hyvin perillä

Myös ikioma vihjetiimimme loi näkemyksensä arvaamattomaan maailmancupin avauskilpailuun. Naisissa ei suuria yllättäjiä nähty, joten vihjaamamme kaksarimme (Björgen - Kowalczyk, Kalla) palautti rahat kertoimella 4,53.

Miesten kisasta odotettiin yllätyksellistä ja niinhän siinä myös kävi. Tosin kisan voittanut Olsson oli ennakkorankingissamme kolmas, heti Northugin ja ranskalaisen Maurice Manificat'n jälkeen. Kaksariin tulivat siis nokkimisjärjestyksemme 1. ja 3. vaihtoehto. Olssonia ei päässyt pelaamaan suoraan omalla nimellään, vaan hän kuului laajaan kategoriaan "Muu voittaja". Kaksari Muu voittaja - Northug palautti rahat mehevällä kertoimella 57,09.

Katsotaan josko innostuisimme vihjaamaan kauden mittaan enemmänkin talvilajien voittajavetoja - vaikka ilman lisärahaakin. Kannattaa myös seurata lukijamme ylläpitämää Talviurheilublogia, jossa voitte itse osallistua spekulointiin.