Jyväskylässä nähtiin väitteiden mukaa epäsoveliasta käytöstä kotijoukkueen maskotilta. 

JYPin maskotti "Urho Myrsky" aiheutti monien eri väitteiden mukaan närkästystä vieraskannattajien keskuudessa käytöksellään viime lauantaina. 

Usean lähteen mukaan maskotti näytti Jukureiden kannattajille keskisormea, sekä takamusta vieraskatsomoon. Lisäksi maskotti väitetysti näytti keskisormea lapsille ja vei karkkiämpärin pois vieraskannattajien lasten edestä tarpeettoman aggressiivisesti. 

Palaute on ilmeisesti ollut sen verran äänekästä, että seuran oli pakko reagoida ja julkaista väitteistä tiedote. JYP on pahoillaan "aiheutuneesta hämmingistä."

- Myrsky on viihdyttämässä ottelutapahtumissa ja on siinä äärimmäisen pidetty. Kenellekään ei saisi tulla mielipahaa, nyt jollain sellainen on. Jonkinlainen väärinymmärrys asiassa on pakko ollut tapahtua. En ole saanut mitään vahvistusta huonolle käyttäytymiselle lisätutkimustemme jälkeenkään. Se ei tarkoita, että kaikki olisi mennyt hienosti. Jotain siellä on varmaan sattunut, mutta sitä me ei olla saatu selville yksiselitteisesti, että mitä, totesi seuran toimitusjohtaja Aku Vallenius tiedotteessa. 

Tiedotteen mukaan maskotti jatkaa työroolissaan jatkossa. 

- Olemme käyneet Myrskyn kanssa kehityskeskustelun, jossa peli on purettu läpi "vaihto vaihdolta". Myrsky jatkaa viihdyttämistä jälleen maajoukkuetauon jälkeen, Vallenius jatkoi. 

Seura ei kuitenkaan varsinaisesti kiistä tapahtunutta ja on pahoillaan. Virallinen vahvistus väitteisiin kuitenkin uupuu yhä. JYP haluaa silti paikkailla tilannetta. 

- JYP pahoittelee tilannetta ja tarjoaa Sarvisclubille mahdollisuuden saapua seuraavaan peliin 11.1.2019 fanimatkalle alennettuun hintaa. Myrsky tarjoaa paikalle saapuville Sarvisclubilaisille hodarin sovinnoksi hallilla. Myrsky on lapsirakas ja vilpittömästi pahoillaan aiheutuneesta hämmingistä, summaa Vallenius. 

Jääkiekkosivusto Jatkoajan keskustelupalstalla eräs paikalla ollut Jukureiden kannattaja jakoi oman version näkemästään. 

- Pienet Jukurifanit kun rupesi ottamaan karkkia, niin tämä maskotti veti ämpärin pois ja tarjosi keskisormea tilalle. Sitten siitä lähtiessään vielä näpäytti uudet keskarit koko katsomolle ja taputteli kaupantekijäisiksi persettään siinä alatasanteella. Toisessa erässä kävi moikkaamassa perseellään, kuvaili käyttäjänimi "Tuusa."

Keskisuomalaisen mukaan Vallenius totesi, että seuralla on isompia murheita mielessä. 

- Meillä on nyt seurassa vähän isompiakin ongelmia kuin Urho Myrsky.