Kirjoitimme viime viikolla uutisissamme Liigan uudesta kurinpitokomiteasta, joka tiukentaa otteitaan kaukalossa lisääntyneeseen väkivaltaan. Uusi kausihan alkoi viime viikolla ja kurinpitokomitealla on ollut jo täydessä tohinassa, sillä keissejä on ollut jo kolme, ja niistä ehkäpä pahin on ollut Porin Ässissä pelaava Matti Lambergin tapaus, jossa tämä laitahyökkääjä sai 13 ottelun pelikiellon.

Sanansa mittaisia miehiä

Kurinpidosta vastaava delegaatio varoitti liigan alkuun kaikkia pelaajia, että alkavalla kaudella rangaistuksia tullaan koventamaan sekä pidentämään, ja kaikki tapaukset tulevat kulkemaan tämän viisihenkisen neuvoston kautta. Tämän neuvoston jäsenillä on vahva tausta jääkiekossa, sillä sieltä löytyy niin entisiä SM-liigan tuomareita, pelaajia, kuten myös lääkäreitä ja lakimiehiä. Kaikista vakavimpia rikkeitä ovat päähän kohdistuneet taklaukset, ja uuden käytännön mukaan mikäli taklauksen ensimmäinen kontakti vakavuudesta tai kestosta riippumatta osuu päähän, tullaan se laskemaan päähän kohdistuneeksi taklaukseksi. Jos siis ensimmäinen kontakti osuu päähän, taklaava pelaaja voi olla suomeksi sanottuna kusessa.

Rangaistuksissa otetaan huomioon pelaajan aikaisemmat rangaistukset kolmelta edeltävältä kaudelta, joten sikailuja jatkavat pelaajat saavat tuntea sen nahoissaan. Kuten Lambergin tapauksessa, hänen taklattuaan keskiviikon pelissä Jukureissa pelaavan Valtteri Hietasen, joka loukkaantui rytinässä, pelikiellon koventamisen perusteena oli myös aikaisempi rangaistushistoria. Kurinpitotoimista vastaava neuvosto on siis seisonut sanojensa takana ja nämä varoittelut eivät olleet siis turhaan, sillä selkeästi tämä miesjoukko on ottanut tehtävänsä tosissaan.

Myös SaiPaa valmentava Tero Lehterä kertoi veikanneensa omalle suojatillensa kanadalaiselle Cody Kunykin saamaa viiden ottelun pelikieltoa, kun hänellä ei aikaisemmin ollut ”rikostaustaa”.  Lehterä ei ollut samaa mieltä rangaistuksesta, Mutta otti kuitenkin sen vastaan kuitenkin hyvin ”näillä mennään”-asenteella. Ässillä ja Lambergilla olisi kuitenkin mahdollisuus valittaa asiasta Urheilun Oikeusturvalautakuntaan, ja tavallaan olisi mielenkiintoista saada sitä kautta myös ensimmäinen päätös Kurinpitodelegaation rankkoihin päätöksiin, kuinka päteviä ne ovatkaan.

Vanhan sanonnan mukaan koirat haukkuvat mutta karavaani kulkee, ja niin tekee myös Liigakin ja viikonlopulle olisi luvassa seuraavanlaista ohjelmistoa:

Perjantaina 15. syyskuuta, kello 18.30 alkaen Kalpa kohtaa kotonaan HIFK:n, KooKoo JYP:n, Saipa TPS:n, sekä vaasalainen Sport Tampereen Ilveksen.

Lauantaina 16.9. olisi puolestaan luvassa seuraavat ottelut kello 17.00 Alkaen: Jukurit – JYP, HPK -Ilves, Kärpät – Sport, KalPa – TPS, Pelicans -HIFK ja Tappara – KooKoo sekä kello 18.30 alkaen Rauman Lukko kohtaa Porin Ässät.

Luvassa on siis varmaa rytinää koko viikonlopulle, ja samalla kannattaa laittaa laput sisään samanlaisella rytinällä Expektin luona, sillä 200% talletusbonuksen lisäksi saat Jere Karalahden elämänkerran nimikirjoituksella varustettuna!

Näin sinun tulee toimia:

Eli jos pidät vetolappujen tekemisestä Liigaan, niin oiva mahdollisuus sinulla on siihen Expektin luona, sillä uutena asiakkaana saat avata ilmaiseksi pelitilin, ja voit lunastaa 200% bonuksen! Tämän lisäksi saat vielä Aki Linnanahteen kirjoittaman elämänkerran Jere Karalahdesta. Kirjassa Jere kertoo lähteiden mukaan koko alastoman totuuden, runsailla tarinoilla sekä rosoisilla yksityiskohdilla. Karalahdestahan on niin paljon tarinoita liikenteessä, joten nyt on aika selvittää koko totuus. Talleta siis vähintään 20 euroa niin 200% talletusbonuksen sekä tämä teos joka ei kaunistele tapahtumia nimikirjoituksella varustettuna voi olla myös sinun!

Älä siis odota enempää vaan hae itsellesi ylimääräistä pelirahaa vedonlyöntiin, sekä syksyn varmasti kohutuimpia teoksia itsellesi, suoraan Expektin sivuille pääset klikkaamalla alla olevasta linkistä, niin kaikki nämä edut ovat sinun! Expekt* tarjoaa myös kattavan valikoiman myös muita urheilulajeja, joten lähde kolminkertaistamaan pelikassasi, ja nappaa tarjoukset itsellesi!

Klikkaa pelaamaan suomalaista Liigaa Expektille tästä