Kotimainen kiekkoliiga on ollut käynnissä ainoastaan reilun kuukauden, mutta muutaman ennalta vahvan joukkueen otteet ovat olleet niin huonoja, että kahvipöytäspekulointi kauden ensimmäisistä valmentajapotkuista on tottakai noussut jo esiin työpaikoilla sekä jäähallien nurkilla ja jokaisella kiekkofanilla on varmasti oma näkemys eri liigaseurojen tilasta. Vedonlyöntijätti NordicBet on päättänyt vastata kiekkokansan kysyntään ja antaa kiekkoniiloille mahdollisuuden lyödä vetoa liigakauden ensimmäisistä valmentajapotkuista! 

Ympäri maailmaa on nähty valmentajien saavan potkuja ennen kautta, kauden aikana, kauden jälkeen ja jopa yksittäisten pelien aikana. Myös kotimaisessa Liigassa ovet ovat käyneet valmentajien osalta vuosien saatossa ajoittain jopa turhankin tiuhaan tahtiin ja aina syksyisin uuden kauden käynnistymisen jälkeen potkupuheet nousevat jälleen tapetille.

Yksi suomalaisen kiekkosyksyn ehdottomasti suurimmista pettymyksistä on ollut hallitseva CHL-mestari JYP, jonka alkukausi on ollut todella tahmea niin Jääkiekon Mestareiden liigassa kuin kotimaisessa Liigassakin. Eilen tiistaina joukkue jäi jo toisen kerran putkeen nollille sveitsiläistä HC Luganoa vastaan ja tie CHL:ssä nousi hallitsevan mestarin osalta pystyyn

CHL:n tapaan JYPin otteet ovat takkuilleet pahasti myös kotimaisessa Liigassa ja tällä hetkellä joukkue tarpoo sarjataulukon 12. sijalla 14 pisteellä, kun kautta on takana kaksitoista ottelua. JYP on onnistunut voittamaan varsinaisella peliajalla ainoastaan kaksi ottelua, joten yksittäisten otteluiden huonot pomput tai vastustajan tuuri eivät missään nimessä selitä alkukauden onnettomia tuloksia.

JYP-fanien keskuudessa on jo vaadittu toukokuussa JYPin päävalmentajaksi palkatun Lauri Merikiven potkuja vaikka kautta on takana ainoastaan viidesosa. JYPin Facebook-yhteisössä oli tiistaisen CHL-ottelun jälkeen luettavissa todella kitkeriä kommentteja: 

”Merikiven sanoin: ei pisteillä oo väliä kunhan peli paranee....tässä tulos....TULOS TAI ULOS”

”Yllättävää. Hallitsevana mestarina alkulohkoon jääminen ja liigassa sääliviivan alapuolella. Merikivi ulos!” 

”Aivan helvetin noloa! Jos muutosta ei pian tapahdu, se saatanan Merikivi pihalle!”

Ylläolevat lainaukset ovat suoraan JYPin Facebook-julkaisun kommenttikentästä, jossa seura kertoi CHL-taipaleen päättymisestä tämän kauden osalta, joten Jyväskylässä ei varsinaisesti olla tyytyväisiä Merikiven panokseen alkukauden osalta.

NordicBet tarjoaa pelikohteen liigakauden ensimmäisistä päävalmentajapotkuista.

Myös vedonlyöntijättiläinen NordicBet on päättänyt ottaa kantaa tämän kauden potkuhuhuihin päävalmentajien osalta ja tämä sinivalkoinen bookkeri onkin avannut vedonlyöntiinsä kohteen, jossa kauden ensimmäisistä päävalmentajapotkuista voi lyödä vetoa! 

Monen jyväskyläläisen kiekkofanin tapaan myös NordicBetin kertoimenlaskijat pitävät JYP-valmentaja Lauri Merikiven potkuja todennäköisimpänä vaihtoehtona kauden ensimmäisiksi. 

NordicBet tarjoaa Liigan ensimmäinen päävalmentajan vaihto -kohteessa JYPille kerrointa 3,50 joka on matalin kohteessa pelattavana oleva kerroin. Seuraavat "suosikit" kohteeseen ovat Lukko ja Ässät kertoimella 4,50, KooKoo kertoimella 5,00 sekä Tappara, joka saa kertoimen 6,00. Jäljelle jääneiden kymmenen joukkueen kertoimet asettuvat 10,00 - 75,00 välille. 

— Viime kauden päätteeksi Marko Virtanen sai potkut CHL-mestaruudesta huolimatta, kun JYPin kausi päättyi Liigassa puolivälieriin. Nuori ja kokematon Lauri Merikivi oli yllätysvalinta päävalmentajaksi, eikä hänelle ikävä kyllä voi nyt povata kovin pitkää kautta Hurrikaani-paitojen penkin takana, miettii Betssonin Head of Marketing Jussi Nurmi NordicBetin blogissa. 

Halusimme asiaan myös vedonlyöntiasiantuntijamme Kiiskisen näkemyksen, joka on seurannut aktiivisesti kotimaan kiekkoliigaa jo 90-luvun alusta. Hän ei allekirjoittanut kohteen kerroinasettelua jyväskyläisten osalta. 

— JYP teki keväällä kolmen vuoden sopimuksen Merikiven kanssa ja organisaatiota ei tunneta hätäisistä ratkaisuista vaan pitkäjänteisestä ja kärsivällisestä työstä, jota kiekkoguru Jukka Holtari on menestyksekkäästi Jyväskylässä jo vuosien ajan johtanut. En missään nimessä usko, että JYP potkii Merikiveä pois kesken kauden, sillä 12 ottelun otannalla on aivan turha tehdä liian pitkälle meneviä johtopäätöksiä. 

Samaan hengenvetoon Kiiskinen totetaa muutoksista, jotka joukkue kesällä teki mm. harjoitteluunsa.

— Joukkue on kokenut ja se herää varmasti viimeistään joulun kynnyksellä, kun se saa vetää hetken happea. Tietolähteideni mukaan myös fysiikkavalmennusta muutettiin Jyväskylässä kesällä ja alkukauden kankeat jalat sekä kädet saattavat olla peruja myös muokatusta kesä- ja fysiikkaharjoituksista. JYP herännee varmasti kauden mittaan ja se on edelleen Kärppien ja Tapparan ohella papereissani yksi kolmesta mahdollisesta mestarista.

Myös JYPin talous sanelee seuran päävalmentajamarkkinoita. 

— JYP maksaa yhä Marko Virtaselle palkkaa, sillä hänen sopimus ylettyi alunperin myös kuluvalle kaudelle. Vaikka Virtasen sopimus olisi ostettu könttäsummalla ulos, niin se kuormittanee silti tämän kauden budjettia. Jos seura potkii myös Merikiven ja palkkaa uuden päävalmentajan niin budjettia kuormittaa yhtäkkiä kolmen päävalmentajan palkka ja tämänkaltainen ajatusmalli ei sovi JYPin kaltaiselle organisaatiolle vaan pikemminkin Pentti Matikaisen aikaisen HIFK:n touhuihin.

Jos JYP ei kerta ole vaihtamassa valmentajaa, niin mitäs ajatuksia tämä lista yleisesti herättää ja onko tässä yhtään pelikohdetta, joka kiekkoniilojen pelihaluja voisi kutkuttaa?

— Kertoimenlaskijat ovat olleet ihan hyvin hereillä kertoimia pähkäillessään, sillä Lukko ja Ässät ovat JYPin tapaan pelanneet heikon alkukauden ja siellä ollaan varmasti valmiita tekemään nopeitakin ratkaisuita jos tappioputket jatkuvat liian pitkiksi ja pudotuspeliviiva alkaa karata liian kauas.

Pekka Virta häärii Raumalla toista kautta ja tämän vuoden tammikuussa seura ilmoitti, että se käyttää seuran option Virran sopimuksesta ja Virta nähdään Raumalla kevääseen 2020 saakka. Porin Ässät sen sijaan aloitti kauden kesken viime kauden joukkueen peräsimeen nousseen Mikael Kotkaniemen komennuksessa ja myös Porissa ollaan tyytymättömiä Kotkaniemen suorittamiseen. Viime kauden 17 runkosarjaottelua sekä tämän kauden alku ovat olleet vaikeita Isomäen uumenissa.

— Porissa on Jyväskylän tapaan käynnissä muutosprosessi, joka vie aikaa. Kotkaniemi ajaa omaa visioonsa joukkueen pelityylistä sisään hitaasti, mutta varmasti ja uskon, että myös Porissa annetaan uudelle miehelle aikaa näyttää osaaminen. Lisäksi porilaisten talous on kuralla sekavien kausien jälkeen, joten en usko Kotkaniemen potkuihin ellei joukkue hänen edessään heitä hommaa aivan läskiksi.

Yhden pelikohteen Kiiskinen kuitenkin nostaa esiin listalta. 

— Kouvolan KooKoon alkukausi on ollut todella tahmea ja seuran penkin takana on häärinyt jo useamman kauden ajan Tuomas Tuokkola, jonka sopimusta jatkettiin keväällä 2017 kevääseen 2018 asti. Tottakai Kouvolassa operoidaan myös rajallisella budjetilla, mutta uskon, että jos joku valmentaja Liigassa saa kenkää tämän kauden aikana, niin ensimmäisenä lankulle kävelee KooKoo-valmentaja Tuomas Tuokkola jos hän ei saa seuran kurssia käännettyä. Tuokkolan sopimus on päättymässä tulevana keväänä, joten päätös olisi helppo seurajohdolle ja urheilujohtaja Jarno Kultaselle.

NordicBet tarjoaa Ensimmäinen päävalmentajan vaihto -kohteessa KooKoolle kerrointa 5,00. Olisitpa sitten samaa tai eri mieltä vedonlyöntiasiantuntijamme kanssa, niin uutisen alapuolelta näkyvästä linkistä pääset iskemään oman betsisi sisään NordicBetille!

NordicBetin tarjoamat kertoimet ja nykyiset päävalmentajat Ensimmäinen päävalmentajan vaihto -kohteeseen näet kokonaisuudessaan alta: 

 • JYP (Lauri Merikivi) 3,50.
 • Lukko (Pekka Virta) 4,50.
 • Ässät (Mikael Kotkaniemi) 4,50.
 • KooKoo (Tuomas Tuokkola) 5,00.
 • Tappara (Jukka Rautakorpi) 6,00.
 • HPK (Antti Pennanen) 10,00.
 • Jukurit (Pekka Kangasalusta) 15,00. 
 • Sport (Ari-Pekka Pajuluoma) 18,00.
 • HIFK (Ari-Pekka Selin) 25,00.
 • Pelicans (Ville Nieminen) 35,00.
 • TPS (Kalle Kaskinen) 50,00.
 • Ilves (Karri Kivi) 50,00.
 • SaiPa (Tero Lehterä) 75,00.
 • Kärpät (Mikko Manner) 75,00.
 • KalPa (Sami Kapanen) 75,00.

Lyö vetoa potkuista painamalla tästä!