Barcelona suursuosikki Mestareiden liigassa

Mestarien liigan kolmannen ottelukierroksen kahdeksan viimeistä ottelua pelataan keskiviikkona. Keskiviikkoillan jälkeen sarjassa vietetään kolmen viikon tauko, kun marraskuu täyttyy maaotteluilla ja ja Kansojen liigan kamppailuilla.

Mestareiden liigassa Barcan tahti on ollut toisenlaista. Voitot Ferencvarosista sekä Juventuksesta pitävät Barcelonan G-lohkon kärjessä ja joukkue tulee pelaamaan itsensä helposti kahden parhaan joukkoon ja kevään jatkopeleihin.

Barcelonan vastustaja Kiovan Dynamo on selkeä altavastaaja, vaikka se nousikin viikonloppuna takaisin Ukrainan liigan kärkeen. Ukrainan sarja on perinteisesti – ja niin tänäkin vuonna – kahden kauppa, kun Dynamo taistelee mestaruudesta Shakhtar Donetskin kanssa.

Kiovan Dynamo taisteli Mestareiden liigan lohkopaikan karsintakierrosten kautta. Lohkovaiheen avausottelussa Juventus oli parempi maalein 2-0, ja toisessa ottelussa ukrainalaiset pelasivat tasapelin Ferencvarosin kanssa. Kokenut romanialaisvalmentaja Mircea Lucescu joutunee nyt kuitenkin ryhmänsä kanssa lähes mahdottoman eteen, sillä vaikka Barcelona takelteli viikonlopun La Liga -pelissä, ei voittajasta nyt liene epäselvyyttä.

Manchester United suosikki Turkissa

Manchester Unitedin pelit ovat olleet vaivalloisia Valioliigassa, mutta se johtaa kuitenkin omaa lohkoaan Mestareiden liigassa puhtaalla pelillä. Valioliigassa joukkueen otteet ovat kuitenkin olleet vaisuja sillä se oin sarjassa vasta 15:ntenä, vaikka alkukauteen on mahtunut muutamia loistavia otteluita.

Nuo loistavat pelit ovat osuneet juuri Mestarien liigan lohkovaiheeseen. Ensin United päihitti Paris St. Germainin vieraskentällä 2-1 ja viikko sitten United murskasi RB Leipzigin peräti 5-0. Jos se voittaa keskiviikkona Istanbulissa, on englantilaisjoukkueen jatkopaikka lähes varma jo kolmen pelatun kierroksen jälkeen.

Unitedin vastustaja Istanbul Basaksehir on selkeästi H-lohkon heikoin joukkue. Ensimmäistä kertaa lohkovaiheessa pelaava turkkilaisjoukkue on hävinnyt sekä PSG:lle että Leipzigille numeroin 0-2. Viikko sitten PSG:tä vastaan sillä oli omat mahdollisuutensa ennen kuin PSG nappasi voiton Moise Keanin maaleilla. Turkin mestarin alkukauden tulokset eivät muutenkaan ole mairittelevia, sillä vaikka se voittikin viime viikonlopun liigapelinsä, on se omassa sarjassaan vasta sijalla 14.

Chelsea aloittanut vahvasti

Myös toinen englantilaisjoukkue Chelsea on vakuuttanut syksyn europeleissään. Frank Lampardin ryhmä johtaa E-lohkoa yhdessä Sevillan kanssa, eikä joukkue ole vielä päästänyt yhtään maalia kahdessa pelaamassaan ottelussa. Saksalaiset Timo Werner ja Kai Havertz ovat sopeutuneet hyvin Lampardin ryhmään, ja etenkin europeleissä molemmat pelaajat ovat olleet loistavia. Chelsea onkin selkeä suosikki illan ottelussa Rennesiä vastaan.

Keskiviikon Mestarien liigan ottelut:

Zenit – Lazio klo 19.55

Istanbul Basaksehir – Manchester U klo 19.55

Sevilla – Krasnodar klo 22.00

Chelsea – Rennes klo 22.00

Club Brugge – Borussia Dortmund klo 22.00

Barcelona- Dynamo Kiev klo 22.00

Ferencvaros - Juventus klo 22.00

RB Leipzig – Paris SG klo 22.00