Valioliigan kolmas nousijajoukkue ratkaistaan tänään Championshipin playoffien finaalissa. Wembleyllä pelattava ottelu on yksi urheilumaailman suurimmista tapahtumista. Valioliigan ja Mestaruussarjan välinen kuilu on niin suuri, että jo pelkästään ottelun rahallinen arvo valtava. Voittajajoukkueen arvioidaan hyötyvän Valioliigan TV- ja sponsoridiileistä n. 120 miljoonaa puntaa.

Ottelutapahtuma: Middlesbrough - NorwichAika & pvm: 25.5.2015 klo 17:00Pelipaikka: Wembley, LontooTV- lähetys suomessa: Nelonen Pro 1

Tie finaaliin

Championshipista nousee vuosittain kolme joukkuetta Valioliigaan. Sarjataulukon kaksi ensimmäistä nousee automaattisesti ja viimeinen ratkaistaan playoffien avulla. Tänä vuonna suoran paikan Valioliigaan lunastivat Bournemouth ja Watford.

Playoffeihin osallistuu sarjataulukossa sijoille 3.-6. päätyneet joukkueet. Watford sijoittui sarjassa kolmanneksi ja Middlesbrough neljänneksi. 

Middlesbrough taisteli koko kauden ajan aivan kärkisijoistakin ja neljänneksi jääminen oli lopulta erittäin suuri pettymys. Se sai playoffien avauskierroksella vastaansa Brentfordin ja suorastaan käveli finaaliin, yhteisnumeroin 5-1. 

{module Artikkelimainokset}

Norwich kamppaili Ipswichin kanssa huomattavasti tasaisemmissa merkeissä. Näiden joukkueiden välisiä otteluita kutsutaan East Anglian derbyiksi joten lataus oli molemmilla huipussaan. Avausosan 1-1 tasapelin jälkeen toiseen osaotteluun lähdettiin jännittävistä lähtökohdista. Vierailija Ipswichin mahdollisuudet valuivat lopulta viemäriin 50. minuutilla saadun punaisen kortin myötä ja "The Canaries" eteni finaaliin yhteislukemin 4-2.

Molemmat joukkueet ovat päässeet haistelemaan Valioligan tunnelmaa aiemminkin. Norwich oli viimeksi mukana viime kaudella, mutta joutui tyytymään ensimmäisen tippujan rooliin, jääden 3 pistettä West Bromwichista. Middlesbrough on esiintynyt Valioliigassa viimeksi vuonna 2009.

Middlesbrouhin taktiikka kuin Mourinhon pelikirjasta

Middlesbrough on ollut Norwichille todella haastava vastus. Se on onnistunut voittamaan 12 viimeisestä keskinäisestä kohtaamisesta ainoastaan kerran (5 tasapeliä - 6 tappiota).  Tällä kaudella molemmat keskinäiset kohtaamiset päättyivät Boron juhliin. 

Aitor Karanka on Jose Mourinhon entinen "oppipoika"

Middlesbroughin puolustus on rautaa. Se on pitänyt tällä kaudella maalinsa puhtaana 22 kertaa. Enemmän kuin mikään muu Mestaruussarjan joukkue. Joukkueen espanjalaismanageri Aitor Karanka toimi Jose Mourinhon alaisuudessa tämän Real Madrid- aikoina. Boron taktiikasta paistaakin läpi hyvin paljon Mourinhomaisia piirteitä. Middlesbroughin riveissä on nähty myös paljon onnistuneita lainapelaajia Chelseasta, Karankan mentorin nykyisestä seurasta.

Kokemus saattaa kääntää ottelun Norwichille

Nuori manageri Alex Neil on vielä kokematon, mutta on onnistunut toistaiseksi hienosti Norwichin ohjaksissa. Tammikuussa aloittanut Neil on johdattanut "kanarianlinnut" voittoon 15 kertaa, 22 ottelussa. Norwich ei ole vielä kokenut yhtäkään vierastappiota Neilin ollessa puikoissa.

Alex Neil korvasi Neil Adamsin tammikuussa

Viime kaudella Valioliigaa pelanneen Norwichin riveistä löytyy paljon kokemusta Valioliigasta. John Ruddy, Jonny Howson, Bradley Johnson, Wes Hoolahan, Nathan Redmond ja Gary Hooper pelasivat kaikki Norwichin riveissä viime sesonkia. Täpötäysi Wembley vaatii pelaajilta henkistä lujuutta. Nämä pelaajat ovat nähneet Valioliigan hurmoksen ja suurimmat stadionit. Kokeneet konkarit saattavat johdattaa Norwichin takaisin korkeimmalle sarjatasolle.

Vedonlyönti ja kertoimet

Norwich on vedonlyöntiyhtiöiden hienoinen suosikki, mutta asetelmat ovat vähintäänkin ympäripyöreät.

Middlesbrough - Norwich kerroinvertailu 1X2:

Vedonlyöntiyhtiö 1 X 2
24hBet 2.73 3.05 2.50
Bet365 2.90 3.30 2.63
Betsafe 2.85 3.20 2.50
Betsson 2.85  3.20 2.50
Betway 2.80  3.25 2.60
ComeOn 2.77  3.13 2.58 
Guts 2.77 3.10  2.54
Nordicbet 2.85 3.20 2.50
Unibet 2.80 3.25 2.65
Veikkaushuone 2.73 3.05 2.50

Kertoimet päivitetty klo 10:00

Pelisuositukset

Tulossa on vähämaalinen, yhden maalin peli. Middlesbrough antaa pallonhallinnan Norwichille ja tyytyy iskemään nopeita vastaiskuja. Peli voi kääntyä kumpaan suuntaan tahansa. Luotamme varovaiseen alkuun joten valitsemme peleihin: 1. puoliaika tasapeli.

Pelaamme: 1. puoliaika: X

Bet365 | Pelaa kohde kertoimella 2.10

-SV