Tsekin MM- kisat saa tänään huipennuksensa, kun Venäjän ja Kanadan tähtisikermät kohtaavat Prahan illassa. Sitä ennen ratkotaan kuitenkin himmeimmän mitalin kohtalo Tsekin ja Yhdysvaltojen välillä. Pronssiotteluista voidaan olla montaa mieltä, mutta tämä mittelö tulee 100% varmuudella sytyttämään täyden O2- areenan. Hurmoksellinen kotiyleisö toivoo isäntien turnauksen päättyvän iloisissa merkeissä. 

Ottelutapahtuma: USA - TsekkiAika & pvm: 17.5.2015 klo: 17:15Pelipaikka: O2- areena, PrahaTV- lähetys suomessa: MTV3 ja MTV Sport 1

Kumpaa kiinnostaa?

Tsekin haaveet kolmannesta maailmanmestaruudesta kaatuivat Kanadan puimurisssa. Suuren välieräpettymyksen jälkeen joukkue on hyvin vaikea saada motivoitumaan pronssiotteluun. Tsekin toipumista auttaa kotiyleisö sekä eilinen päiväpeli. Pidempi palautumisaika saattaa olla todella tärkeä tekijä onnistuneeseen pelisuoritukseen. Joukkue ehtii sulatella eilisen tappion huomattavasti paremmin kuin USA. Kotiyleisö tulee seisomaan omiensa takana loppuun asti. Siitä saatiin eilen loistava osoitus, kun täysi areena tsekkifaneja nousi viimeisellä minuutilla osoittamaan tukeaan kotijoukkueelle, hyppien ja taputtaen.

Kantaako O2- areenan hurmos Tsekin mitaleille?

USA: n joukkueesta löytyy nuoria, nälkäisiä pelaajia joita varmasti ilahduttaisi pronssinen kotiinvieminen. Pelaajien motivoiminen tähän otteluun ei ole kuitenkaan niin yksinkertainen sillä Pohjois-Amerikkalaiseen kiekkokulttuuriin ei kuulu pronssipelit lainkaan. 

- Pohjois-Amerikan pelaajat on ohjelmoitu voittamaan kultaa. Kun häviät kotimaassa seiskapelin, kaikki on ohi. Häviön jälkeen on vaikea jatkaa. Pystymme silti vielä hienoihin asioihin. Kommentoi Yhdysvaltojen päävalmentaja Todd Richards ottelun jälkeen YLE:n verkkosivuilla.

Viimeisin pronssimitali jenkeillä ojennettiin pari vuotta sitten, kun tähtipaidat kaatoivat Suomen 3-2.

{module Artikkelimainokset}

Pavelec & Jagr kaksikko hoitaa homman

Tsekin välierässä lukemat olisivat saattaneet olla rumemmatkin kuin 2-0. Isäntämaan parhaana pelaajana kunnostautui Lahden Pelicansissakin työsulkukaudella pyörähtänyt maalivahti Ondrej Pavelec. 39 kertaa torjunut Winnipeg Jets- vahti teki ainoastaan yhden virheen, kun Jason Spezzan 2-0 maali livahti helpohkosti sisään. Mikäli Pavelec jatkaa eilisellä tasolla voidaan Tsekin saluunoissa viritellä jo pronssijuhlia käyntiin. Yhdysvaltojen hyökkäyskalusto on tulivoimainen, mutta kovin kaukana Kanadan vastaavasta.

Suomen mitalihaaveet tuhonnut Jaromir Jagr tulee olemaan isossa roolissa myös tänään. Kanadaa vastaan isokokoinen laituri saatiin kuriin fyysisten kanukkipakkien toimesta. Historia on kuitenkin osoittanut, että pronssipelien puolustuspelaaminen on kovin usein normaalia lepsumpaa ja Jagr saanee tänään tilaa täysin eri tavalla.

Jagr on liikaa tilaa saadessaan supervaarallinen

Vedonlyönti ja kertoimet

Joukkueiden tasossa ei ole suuria eroja. Harmillista kyllä, myös vedonlyöntiyhtiöissä tiedetään, että Vladimir Ruzickan on helpompi saada isäntämaan tähdet motivoitumaan joten kertoimissa Tsekki on vahva suosikki voittamaan pronssia.

USA-Tsekki kerroinvertailu 1X2:

Vedonlyöntiyhtiö 1 X 2
24hBet 3.43 4.50 1.86
Bet365 3.60 4.60 1.80
Betsafe 3.50 4.40 1.77 
Betsson 3.50 4.40 1.77
Betway 3.50 4.50  1.80
ComeOn 3.56 4.46 1.72
Guts 3.35  4.50 1.81 
Nordicbet 3.50 4.40 1.77
Unibet 3.80 4.60 1.75
Veikkaushuone 3.43  4.50 1.86

Kertoimet päivitetty 17.5 klo 07:00 

Pelisuositukset

Tsekin kertoimet ovat harmillisen matalia, mutta välttävät. Panostamme isäntämaan voitolle ja toivomme löyhää puolustuspelaamista over 5,5 muodossa. Pelaajien kannattaa virhemerkkien välttämiseksi muistaa, että vaikka ottelu pelataan Prahassa niin Tsekki on tässä nimellinen vierasjoukkue.

Pelaamme: Tsekki www.24hbet.com kertoimella 1.86Over 5,5 www.nordicbet.com kertoimella 2.05

-SV