Espanjan Cupissa pelataan keskiviikkona huippumielenkiintoinen ottelu, kun Real Madrid isännöi ensimmäisessä välieräottelussa Estadio Santiago Bernabéulla katalonian ylpeyttä, Barcelonaa.

Kotijoukkue Real Madrid on esiintynyt viime aikoina erittäin vahvasti pelikentillä. Kun sarjaotteluiden lisäksi huomioidaan myös Cup-ottelut on Madrid hävinnyt syyskuun jälkeen ainoastaan yhden ottelun; Joulukuussa pelatun El Clasicon juuri Barcelonalle 1-3. Ennen keskiviikkoillan Cup-ottelua joukkueen yllä leijuu muutama kysymysmerkki, sillä ennakkotietojen mukaan keskikenttämies Ángel di María kärsii vanhasta reisivammasta ja mies saattaa huilata illan ottelun. Myös Pepen pelaaminen on ennakkotietojen mukaan epävarmaa. Varmoja poissaolijoita kotijoukkueelta ovat saksalainen Sami Khedira ja portugalilainen Ricardo Carvalho.

Valmentaja Jose Mourinho on onnistunut juonimaan vain yhden voiton Barcelonasta kahdeksassa ottelussa otettuaan ohjat kauden 2009-2010 jälkeen. Tuo tapahtui viime kauden cup-finaalissa, jolloin Ronaldo viimeisteli 1-0-voittomaalin jatkoajalla.

Barcelona on ollut verivihollinen Realin tapaan totutun vahva ja joukkue on hävinnyt syyskuun jälkeen vain yhden ottelun, kun Getafe yllätti kotikentällään Josep Guardiolan suojatit. Sen jälkeen plakkarissa on tukku voittoja ja reilun viikon takainen tasapeli Espanyolin vieraana. Barcelona on tarponut vuodenvaihteessa melkoisessa otteluruuhkassa, sillä La Ligan lisäksi joukkue on pelannut Mestareiden liigaa, Espanjan Cupia sekä Seurajoukkueiden Maailman Cupia.

Barcelona kärsii isäntien tapaan loukkaantumisista. Poissa ovat David Villa, Ibrahim Afellay, Andreu Fontàs sekä Pedro Rodríguez. Mielenkiintoinen tieto kokoonpanoja ajatellen saatiin tiistai-iltana, kun Guardiola kertoi, että Barcelonan maalilla pelaa tässä ottelussa kakkosmaalivahti José Manuel Pinto.

Pelimielessä kiehtovimmat pelivalinnat löytyvät suursuosikeiden ohipelaamisesta. Etenkin Barcelonan ykköspyssy Lionel Messi on täysin ylikuumentunut valinta kohteessa vaikka todennäköinen maalintekijä onkin. Käytetään vihjeissä kuitenkin paremmin maksavia yllätysvalintoja.

Real Madrid:

Kokoonpano: Päivitetään myöhemmin.Pelikiellot: ArbeloaLoukkaantuneet: Khedira, Carvalho (epävarmat: Di María, Pepe)

Barcelona:

Kokoonpano: Valdés, Pinto;Piqué, Fàbregas, Puyol, Xavi, Alexis, Messi, Thiago, Mascherano, Sergio, Adriano, Abidal, Iniesta, Dani Alves, Jonathan dos Santos, Sergi Roberto, Montoya ja CuencaLoukkaantuneet: Villa, Afellay, Fontás, PedroMuut: Keita (Afrikan mestaruusturnauksessa)

Kolme edellistä kohtaamista:

10/12/2011Primera DivisionReal Madrid vs. Barcelona1:317/08/2011 Super CupBarcelona vs. Real Madrid3:214/08/2011 Super CupReal Madrid vs. Barcelona2:2

TV: Canal+ Urheilu klo 22:50.

Päivän Pari 1: Real Madrid - Barcelona

1. Milloin syntyy avausmaali?

2 (11.-20.min)3 (21.-30.min)4 (31.-40.min)

2. Kuka tekee avausmaalin?

1 (C. Ronaldo)3 (Higuain)4 (Callejon)5 (Kaka/Özil)9 (A. Sanches) 11 (C. Fabregas)13 (Xavi)

21 riviä, minimipanos 1€.

Vihje päivitetty klo 15:00: S. Busquets -> A. Sanches sekä Muu BAR pelaaja -> Xavi.