Taas on se aika vuodesta, kun yksi ralliurheilun vauhdikkaimmista kisoista ajetaan Monte-Carlossa, kun rallin MM-kilpailut starttaavat. Kämä on nyt 84. kerta, kun huikea Rallye Monte-Carlo järjestetään ja tiedossa on tiukkoja kurveja ja epävakaita sääolosuhteita! Suomalaiset saavat jännittää kotikatsomoissa kahta kauheammin, sillä oma rallikuskimme Jari-Matti Latvala on hänkin mukana kilpailemassa MM-sarjassa.

 

World Rally Championship - Rallin MM-kisat 2016

Kuten ennenkin, rallin MM-kilpailut alkavat Monte-Carlon osakilpailusta huomenna 21.01.2016 ja kisat kestävät koko viikonlopun ajan. Kaudella 2016 osakilpailuja on yhteensä 14, sillä tänä vuonna on mukana myös tauolla pitkään ollut Kiinan osakilpailu, joka järjestetään syyskuussa Huairoun alueella Pekingin lähellä. Tulevien osakilpailujen uutisia voit seurata meidänkin sivustoltamme.

Rallin MM-kisat 2016 aikataulu on seuraavanlainen:

 

 1. Monte-Carlo: 22. - 24. tammikuuta
 2. Ruotsi: 12. - 14. helmikuuta
 3. Meksiko: 4. - 6. maaliskuuta
 4. Argentiina: 22. - 24. huhtikuuta
 5. Portugali: 20. - 22. toukokuuta
 6. Italia: 10. - 12. kesäkuuta
 7. Puola: 1. - 3. heinäkuuta
 8. Suomi: 29. - 31. heinäkuuta
 9. Saksa: 19. - 21. elokuuta
 10. Kiina: 9. - 11. syyskuuta
 11. Ranska: 30. syyskuuta - 2. lokakuuta
 12. Espanja: 14. - 16. lokakuuta
 13. Iso-Britannia: 28. - 30. lokakuuta
 14. Australia: 18. - 20. marraskuuta

 

Jari-Matti Latvala lähtee koitokseen yhdessä Miikka Anttilan kanssa tuttuun tapaan Volkswagen Motorsportin tallissa. Latvalalle kyseessä on neljäs MM-kilpailu kyseisessä rallitallissa ja odotukset ovat kovat. Vaikka viime vuonna Latvalan kilpailu takkuili jo heti kauden alussa, on tämän kauden tavoitteena Volkswagenin mukaan tasaisen hyvä meno jokaisessa osakilpailussa. Monte-Carlon osakilpailu on aina ollut yksi kauden haastavimmista reiteistä ja niin näyttää olevan tänäkin vuonna. Vuoristo, talvinen sää ja mutkikas reitti ovat sellainen yhdistelmä, että heikompaa hirvittää. Urheiluveikkaus toivottaa Latvalalle ja Anttilalle onnea matkaan!

 

Veikkausvihjeet rallin MM-kilpailuun

 

Vaikka MM-kisat jatkuvatkin aina marraskuuhun asti, voi torstaina lyödä vetoa osakilpailun voittajasta esimerkiksi Betssonin vedonlyöntisivustolla. Samalla tallilla kilpaileva ranskalainen Sebastien Ogier on hallitseva maailmanmestari ja tämän hetken suosikki vedonlyöntikertoimissa, mutta Latvalan voittaessa on vedonlyönnin voittokin suurempi! Viime kaudella Latvalalla oli uusi auto alla, joka saattoi vaikuttaa suoritukseen, mutta tällä kaudella kulkupeli on hieman tutumpi joten kisojen voittokaan ei ole mahdotonta!

Betsson* WRC Championship 2016 - voittaja:

Sebastien Ogier - 1.20

Jari-Matti Latvala - 5.50

Andreas Mikkelsen - 13.00

Mads Ostberg - 13.00

Siirry tästä Betssonin sivuille veikkaamaan voittajaa!