Järjestyksessään 53. Super Bowl ja NFL-kauden 2018-19 päätösottelu pelataan 3. helmikuuta kello 01:30 Suomen aikaa Mercedes-Benz Stadiumilla Atlantassa. Super Bowlissa kohtaavat Los Angeles Rams sekä New England Patriots, jolle finaalipaikka on jo neljäs perättäinen ja yhteensä yhdeksäs 2000-luvulla. Tästä artikkelista löydät kaiken tarvittavan ennakkotiedon mitä sinun tarvitsee tietää vuoden 2019 Super Bowlista. Ennakossa on tarjolla tietoa Super Bowlin tv-lähetyksistä, finaalijoukkueista, puoliaikaohjelmasta, stadionista sekä kerroinvertailua eri pelikohteisiin.

Muista tsekata sivustoltamme myös vedonlyöntivihje Super Bowl LIII:hin!

Viime viikonloppuna neljän eri NFL-joukkueen fanit tärisivät jännityksestä, kun vuorossa oli AFC:n ja NFC:n konferenssifinaalit, joissa kummankin konferenssin parhaalle joukkueelle oli tarjolla paikat tämän vuoden Super Bowliin. Kuten moni odottikin, niin taistelu paikasta suureen tanssiin oli lopulta molemmissa konferenssifinaaleissa todella tasaista ja finaalipaikat jaettiin kummassakin konferenssissa vasta jatkoajan jälkeen.

Sunnuntain puolella kello 22:00 Suomen aikaa alkaneesta NFC:n finaalista New Orleans Saints - Los Angeles Rams -ottelusta ei draamaa puuttunut. Saints aloitti ottelun pirteästi ja kotijoukkue oli ensimmäisen neljänneksen jälkeen 13-johdossa. Toisella neljänneksellä vierasjoukkue Rams heräsi otteluun ja Greg Zuerlein potkumaali sekä Todd Gurleyn touchdown kaventivat ottelun tilanteeseen 13-10. Kolmas ja nejäs jakso mentiin tasaisissa merkeissä ja lopulta neljännen jakson lopulla piste-ero oli kolme pistettä, mutta Greg Zuerlein potkumaali siivitti vieraat tasoihin ja jatkoajalle lähdettiin lukemista 23-23. Jatkoajalla Rams onnistui katkaisemaan Saintsin hyökkäysvuoron kyseenalaisella syötönhäirinnällä ja pääsi aloittamaan oman hyökkäysvuoronsa. Ottelun ratkaisu nähtiin, kun Ramsin sankari, potkaisija Greg Zuerlein onnistui potkumaalissaan 57 jaardista, joka oli samalla Zuerlein kauden pisin onnistunut potkumaali.

Toisessa konferenssifinaalissa AFC:n puolella kohtasivat Kansas City Chiefs sekä New England Patriots. Myös tässä ottelussa ratkaisua jouduttiin hakemaan lopulta aina jatkoajalta asti ja lopulta Tom Bradyn johdolla Patriots voitti jatkoajan kolikonheiton ja he pääsivät aloittamaan jatkoajan hyökkäysvuorolla. NFL:n jatkoaikasääntöjen mukaan hyökkäysvuoron aloitus ratkaistaan kolikonheitolla ja jos ensimmäisenä vuoron saanut joukkue onnistuu tekemään TD:n, ottelu päättyy ja tasoittavaa yritystä ei ole tarjolla. Bradyn johtama Patriots-hyökkäys onnistui 13 pelissä putkeen ja eteni 75 jaardia aina touchdowniin asti. Ratkaisevan TD:n red zonelle kantoi keskushyökkääjä Rex Burkhead ja Patriotsin kolmas perättäinen finaalipaikka varmistui. Patriots -pelinrakentaja Tom Bradylle tämän vuoden Super Bowl on jo yhdeksäs ja haussa on kuudes mestaruus.

Lähtökohdat Super Bowliin.

Lähtökohdat vuoden 2019 Super Bowliin ovat varsin tasaiset. Los Angeles Rams on ottelussa kotijoukkue, mutta Super Bowlissa kotiedulla ei ole juuri merkitystä, sillä ainoa konkreettinen asia, jonka kotijoukkue saa päättää on pelipaidat. New England Patriots on pelinrakentaja Tom Bradyn johtajaominasuuksien sekä viime vuosien kokemusten turvin ottelussa niukka suosikki, mutta kuten olemme vuosien saatossa nähneet, niin mitä tahansa saattaa tapahtua, kun panokset ovat huipussaan. Historian valossa asiaa katsoen vierasjoukkueet ovat olleet Super Bowlissa vahvoilla, sillä vierasjoukkueet ovat ottaneet Super Bowlista kotijoukkuetta enemmän voittoja.

New England Patriots on 2000-luvun kestomenestyjä ja se on voittanut Super Bowlin Tom Bradyn johdolla viidesti tällä vuosituhannella. 41-vuotiaalle Bradylle Super Bowl on jo yhdeksäs ja tätä ennätystä tuskin tullaan rikkomaan koskaan. Tämän vuoden finaalipaikka on neljäs perättäinen Patriotsille, joten sitä voidaan hyvällä syyllä kutsua 2010-luvun parhaaksi NFL-joukkueeksi. Brady tullaankin peliuransa jälkeen valitsemaan ensimmäisellä mahdollisella hetkellä NFL:n Hall of Fameen.

Los Angeles Rams palasi St. Louisista Los Angelesiin ja Kalifornian auringon alle vuonna 2016 ja Rams pelaa finaalissa ensimmäistä kertaa 17 vuoteen. Super Bowlin voittoa se juhli edellisen kerran tammikuun lopussa vuonna 2000, jolloin seuran kotipaikka oli vielä St. Louis. Ramsin edellinen ja samalla ainoa Super Bowl on voitettu juuri Atlantassa, joten taikauskoisimmat katsojat saattavat nähdä tässä enteen tulevaan Super Bowliin.

Kerroinvertailu.

Super Bowl on yksi maailman suurimmista urheilutapahtumista ja siksi kiinnostaa erityisen paljon myös vedonlyöjiä. Super Bowliin lyödäänkin vuosittain vetoa hurjilla rahasummilla ja me täällä Urheiluveikkaus.comilla haluamme tarjota teille tottakai vedonlyöntitietoa ja kerroinvertailua myös Super Bowlin pelikohteista.

Alta näkyvistä taulukoista näetkin muutamia mielenkiintoisia pelikohteita kerroinvertailuineen.

Los Angeles Rams - New England Patriots

Unibetilla maistuvia Super Bowl -tarjouksia!

Vedonlyöntijätti Unibetilla on käynnissä useampi kampanja, joiden avulla Super Bowlin yhteyteen on mahdollista napata erilaisia rahanarvoisia etuja! Tarjolla on mm. 30.00 superkerroin Patriotsin voitolle, 5 euron arvoinen ilmaisveto sekä 10 000 euron käteispalkintojen arvonta kaikkien vähintään viisi euroa Super Bowliin betsanneiden pelaajien kesken!

Nämä Unibetin tarjoamat tarjoukset kannattaakin jokaisen lukijan ehdottomasti hyödyntää! Pääset lukemaan lisää Unibetin tarjoamista Super Bowl -tarjouksista tästä linkistä painamalla.

Hyödynnä vedonlyöntibonukset Super Bowl -vetoihin!

Suosittelemme hyödyntämään Super Bowliin vetoa lyödessä myös tarjolla olevia vedonlyöntibonuksia, joiden avulla saat kasvatettua pelikassaasi ensimmäisen talletuksen yhteydessä! Kasasimme alla näkyvään taulukkoon suurimmat bonuspaketit, joita markkinoilla on tällä hetkellä tarjolla.

Alta löydätkin suomalaisten vedonlyöjien suosimien vedonlyöntiyhtiöiden bonustarjouksia, jotka kannattaa hyödyntää ennen Super Bowl -vetojen sisään jättämistä! Näillä bonuksilla pääsetkin mukavasti omia Super Bowl -betsejäsi ja käärimään parhaimmillaan isojakin voittoja omaan takataskuusi!

VEIKKAUSBONUKSIA SUPER BOWL-VETOIHIN
PELIYHTIÖ VEIKKAUSBONUS LUNASTA BONUS:
coolbet 100% bonus 150€ asti
unibet 100% / 100€ + 10€ ilmaisveto
betsafe 100% bonus 200€ asti
expekt 100€ ilmaisveto
rizk 100% bonus 100€ asti
leovegas 100% / 50€ + 10€ ilmaisveto

Super Bowlissa palkitaan luonnollisesti myös ottelun arvokkain pelaaja ja myös tästä voittajavedosta pystyy lyömään vetoa lukuisilla eri vedonlyöntiyhtiöillä. New England Patriotsin pelinrakentaja Tom Brady on tällä hetkellä ennakkosuosikki voittamaan tämän vuoden MVP-tittelin. Tällä hetkellä korkeimma kertoimen Tom Bradyn MVP-voitolle antaa Unibet, LeoVegas sekä Mr Green. Nämä kolme yllämainittua yhtiötä palauttaa rahat Bradyn mahdollisesta MVP-voitosta 2,10 -kertaisesti.

Kohteen kakkossuosikki on luonnollisesti Los Angeles Ramsin pelinrakentaja Jared Goff, joka on ennakkosuosikki palkinnon voittajaksi Ramsin puolelta. Jos Rams pystyy kaatamaan Patriotsin finaalissa, niin Goff on todennäköisin MVP-palkinnon voittaja.

Muita mahdollisia MVP-palkinnon voittajia ovat Todd Gurley, Aaron Donald, Sony Michel, C.J. Anderson, Julian Edelman, James White, Brandin Cooks sekä Rob Gronkowski.

Super Bowl 2019, arvokkain pelaaja (MVP) voittajaveto:

Super Bowl 2019, MVP.

Paras kerroin Peliyhtiö
Tom Brady 2,10 Leovegas
Jared Goff 3,35 unibet
Todd Gurley 16,00 Betsson
Aaron Donald 19,00 Mr Green
Sony Michel 21,00 Leovegas
C.J. Anderson 23,00 unibet
James White 29,00 Mr Green
Julian Edelman 41,00 nordicbet
Brandin Cooks 41,00 Betsson
Rob Gronkowski 51,00 rizk


Myös Sportsnetin NFL-asiantuntijat Geoff Lowe sekä Donnovan Bennett ovat pohtineet tulevaa Super Bowlia vedonlyöjän näkökulmasta. Voit katsoa heidän seitsemän minuutin mittaisen Super Bowl 53 Betting Preview - MVP, Total and Point Spread -videon alta.

Pelipaikka.

Super Bowl LIII on kaikenkaikkiaan kolmas Super Bowl, joka pelataan Atlantassa. Toukokuussa 2015 NFL julkaisi neljän kaupungin listan, josta omistajat äänestyksellä valikoivat vuoden 2019 Super Bowlin isäntäkaupungin. Äänestyksen jälkeen voittajaksi valikoitui Atlanta eikä vähiten siksi, että tuliterä Mercedes-Benz Stadium oli äänestyshetkellä valmisteilla ja lopulta se avattiin NFL-seura Atlanta Falconsin sekä MLS-joukkue Atlanta Unitedin käyttöön elokuussa 2017. Aiemmin Georgian osavaltion pääkaupungissa on pelattu vuosina 1993 (Super Bowl XXVII) ja 2000 (Super Bowl XXXIV), joista jälkimmäinen, vuonna 2000 pelattu ottelu päättyi juuri Los Angeles Ramsin voittoon, kun se kaatoi Tennessee Titansin lukemin 23-16.

Helmikuun alussa pelattavan Super Bowlin pelipaikkana toimii siis reilu vuoden vanha Mercedes-Benz Stadium, joka tarjoaa mahtavat puitteet yhdelle maailman suurimmista urheilutapahtumista. Vuonna 2017 valmistunut stadion maksoi yli 1,6 miljardia dollaria, joten oletetusti se on varustukseltaan yksi parhaista ellei paras amerikkalaisen jalkapallon stadion koko Pohjois-Amerikassa. Stadion on yksi viidestä NFL:n käytössä olevasta stadionista, jossa on sisäänvedettä katto, joten tuuliolosuhteet eivät pääse häiritsemään pelaajia esimerkiksi potkumaalia yrittäessä.

Televisiointi.

Pohjois-Amerikassa Super Bowlin televisioinneista sekä kansainvälisen kuvayhteyden tuottamisesta vastaa tällä kertaa CBS, joka tuotti ja televisioi Super Bowlin edellisen kerran vuonna 2016. CBS:llä ottelun selostuksesta vastaa tällä kertaa legendaarinen NFL-ääni Jim Nantz, kommentaattorina toimii ex-pelinrakentaja Tony Romo ja kentän laidalla reportointia hoitavat Tracy Wolfson sekä Evan Washburn. 

Meillä kotisuomessa Super Bowlin lähetysoikeudet ovat Viasatilla, joten suomalaiset amerikkalaisen jalkapallon fanit pääsevät jännittämään Super Bowlia joko Viasatin urheilukanavilta tai suoratoistopalvelu Viaplayn kautta. Aiempina vuosina Viasat Urheilu on ollut Super Bowl -viikonlopun ajan vapaassa katselussa valtakunnallisessa verkossa ja näin on myös tänä vuonna. 

Myös Viasatin mainosrahoitteinen suoratoistopalvelu Viafree kertoo verkkosivuillaan, että se näyttää tämän vuoden Super Bowlin suorana ja täysin ilmaiseksi sivuillaan, joten suomalaisena asiakkaana näet 53. Super Bowlin täysin ilmaiseksi. Viafree palvelu on ladattavissa myös Play Storesta tai App Storesta, niin Android- kuin iOS-laitteille.

Puoliaikashow.

Yksi Super Bowlin suurimmasta mediahuomiosta ennen itse ottelua on tottakai spekulointi siitä minkälainen show puoliajalla tullaan näkemään. Yksi kaikkien aikojen Super Bowlin kohuista on vuodelta 2004, kun Janet Jacksonin ja Justin Timberlaken esityksessä nähtiin Jacksonin paljas nänni, joka varasti otsikot itse ottelulta, jonka voitti lopulta tänäkin vuonna finaalissa pelaava New England Patriots, joka kaatoi Carolina Panthersin lukemin 29-32. Jotain Patriots-pelinrakentaja Tom Bradyn suuruudesta kertoo se, että hänet valittiin jo tuolloin toisen kerran Super Bowlin MVP-pelaajaksi.

Tänä vuonna Mercedes-Benz Stadiumin puoliaikashow’sta vastaavat amerikkalainen poprock-yhtye Maroon 5 sekä räppärit Travis Scott ja Big Boi. Luvassa on varmasti näyttävä, viihdyttävä ja ennenkaikkea energiia pursuileva show, kun nämä supertähdet valtaavat MB Stadiumin lavan.

Super Bowl 2019 liput ja hinnat. 

Koska Super Bowl on Yhdysvaltojen seuratuin urheilutapahtuma noin 110 miljoonalla TV-katsojalla, niin luonnollisesti myös liput otteluun paikan päälle maksavat maltaita. Halvimmille paikoille pääsee tällä hetkellä noin 3 200 US dollarilla, mutta kalleimmista istumapaikoista joutuu pulittamaan tällä hetkellä lähes 18 tuhatta dollaria. Halvimmillaan NFL-ottelua pääsee kauden aikana katsomaan jo muutaman kymmenen dollarin lipulla, joten tähän supertapahtumaan lippujen hinnat luonnollisesti pomppaavat pilviin ja tavallinen työläinen voi vain haaveilla paikasta lehtereillä.

Jos tämän vuoden Super Bowlia haluaa katsoa omasta aitiosta, niin kuuden hengen aition hinta on tällä hetkellä noin 82 000 dollaria. 18 hengen aitio puolestaan kustantaa jo hurjat 375 000 dollaria. Jos paikan päälle Atlantaan haluaa matkustaa 30 hengen voimin, niin tämänkokoiselle seurueelle aitio tarjoiluineen irtoaa tällä hetkellä 549 500 dollarilla. 

Suosittelemmekin kaikkia suomalaisia turvautumaan esimerkiksi ilmaiseen Viafree -palveluun, joka näyttää Super Bowlin täysin ilmaiseksi suoratoistopalvelussaan.

Super Bowl -faktoja ja nippelitietoa.

Super Bowl on amerikkalaisen jalkapallon National Football Leaguen (NFL) finaaliottelu, jossa kohtaavat joka AFC- (American Football Conference) ja NFC-konferenssin (National Football Conference) parhaat joukkueet. Tämän vuoden Super Bowlin yhteydessä esiintyvä roomalainen numero LIII tarkoittaa järjestysnumeroa. Tämän vuoden Super Bowl on järjestyksessään 53., sillä NFL otti roomalaiset numerot käyttöön vuonna 1971, joka oli järjestynumeroltaan viides (V).

Super Bowleja on pelattu jo lähes 50 vuoden ajan, joten vuosien saatossa on nähty toinen toistaan erikoisempia ennätyksiä, joista olemme keränneet alle muutaman tärpin.

  • Vuosien 1967 ja 1968 Super Bowl -finaalinauhat katosivat aikoinaan televisioinnista vastanneellta tuotantoyhtiöltä, sillä TV-yhtiö oli taltioinut finaalien päälle saippuasarjoja. Lopulta finaaliottelut löytyivät yksityiseltä fanilta ja ne saatiin talteen historian kirjoihin.
  • Super Bowl LI eli vuoden 2017 finaali Patriotsin ja Falconsin välillä oli kaikkien aikojen ensimmäinen Super Bowl, joka venyi jatkoajalle asti.
  • Toistaiseksi yksikään finaalitapahtumaa isännöivän kaupungin joukkue ei ole pelannut itse ottelussa.

Super Bowlin parista on myös nostettu vuosien saatossa useita hauskoja faktoja esiin ja me täällä Urheiluveikkaus.comin toimituksessa kokosimme teille yhteen muutamia niistä.

  • NFL käyttää Super Bowlissa yhteensä 72 eri pelipalloa. Kauden aikana käytössä on yhteensä n. 700 000 eri palloa.
  • 30 sekunnin televisiomainos Super Bowl -lähetykseen maksaa yli viisi miljoonaa dollaria, joten mainosten sekunttihinnat pyörivät sadoissa tuhansissa dollareissa.
  • Super Bowl -päivä on kiitospäivän jälkeen yhdysvaltain suurin mitä tulee ruoankulutukseen.
  • Pelkästään amerikkalaiset ahmivat Super Bowlin aikana noin 1,5 miljardia kanansiipeä.
  • Yhdysvaltalainen Domino’s -pizzaketju myy Super Bowl-sunnuntaina puolestaan noin 12 miljoonaa pizzasiivua.
  • Olutta amerikassa kuluu Super Bowl -päivänä noin 1,2 miljardia litraa.
  • Super Bowlin jälkeisenä maanantaina noin 1,5 miljardia amerikkalaista on sairaslomalla.

Tämän kattavan ennakkopaketin turvin toivotamme kaikille lukijoillemme mahdollisimman jännittävää Super Bowlia TV-vastaanottimien parissa!