Liberty Stadiumille saapuu vihainen Manchester City. Mestaruus karkasi, mutta neljän ottelun voittoputki ja viime sunnuntain 6-0 murskavoitto QPR: stä kertovat joukkueen nykykunnosta kaiken tarpeellisen.  

Swansea jahtaa raivoisasti karsintapaikkaa Eurooppa- liigaan ja yrittää samalla rikkoa seuran ennätystä peräkkäisten otteluiden voitoissa. Kolmen ottelun voittoputkessa kulkeva Swans ei ole koskaan pystynyt voittamaan neljää peräkkäistä Valioliigan ottelua saman kauden aikana. Nyt siihen tarjoutuu mahdollisuus vaikka vierasjoukkue onkin ennakoissa arvioitu liian kovaksi. Historia ei ole ainakaan Swansean puolella sillä viimeisimmästä viidestä keskinäisestä kohtaamisesta City on voittanut neljä. Kerran päädyttiin pistejakoon (kausi 12/13).

Ottelutapahtuma: Swansea - Manchester City, ValioliigaAika & pvm: 17.5.2015 klo 15:30 Pelipaikka: Liberty Stadium, SwanseaTV- lähetys suomessa: MTV MAX

Onko Gomis 90 minuutin kunnossa?

Gomis on iskenyt neljä maalia neljässä viimeisessä pelissään

Swansean hyökkääjä Bafetimbi Gomis palasi maanantaiseen Arsenal- kohtaamiseen (0-1) kärsittyään noin kuukauden ajan reisivaivoista. Noin 75. minuutin kohdalla sisään otettu senegalilais-ranskalainen nousikin Swansea- fanien silmissä puolijumalan asemaan 85. minuutin puskumaalillaan. Lyonista hankittu Gomis on asettunut todella tärkeään rooliin walesiläisten pelaamisessa. Neljässä viime esiintymisessään neljä maalia takonut Gomis olisi Swansean kannalta erittäin tärkeää saada kentälle heti alkuminuuteista lähtien. Vasta vammoistaan toipuneen miehen todellinen pelikunto on kuitenkin vielä arvoitus. Gomis tullaan kyllä näkemään Liberty Stadiumin viheriöllä, mutta onko hän täyden 90. minuutin kunnossa?

Sankarin paluu

Kannattaa kiinnittää huomiota Cityn paidassa Liberty Stadiumille palaavaan Wilfried Bonyyn. Swanseassa suuren sankarin suosiota nauttiva Norsunluurannikkolainen supertähti palaa ensimmäistä kertaa entiselle kotistadionilleen City- siirron jälkeen. Man City osti tammikuussa 25 valioliigamaalia Swansean paidassa iskeneen afrikkalaiskärjen 28 miljoonalla punnalla riveihinsä.

Swansea kannattajien entinen suosikki Wilfried Bony palaa Libertylle

Bonyn aloitus taivaansinisissä on ollut tahmea. Maaleja on syntynyt ainoastaan yksi. Loukkaantumisistakin kärsinyt Bony ei ole onnistunut murtautumaan Manuel Pellegrinin aloittavaan kokoonpanoon. Varsinkin silloin, kun Pellegrini on käyttänyt 4-2-3-1 taktiikkaa, on Bony joutunut väistymään maalipörssin voittoa jahtaavan Sergio Agueron tieltä. Tänään on kuitenkin mahdollista, että Citizens aloittaa kahden kärjen taktiikalla (4-4-2) jolloin saatamme nähdä Bonyn aloittavan Agueron kanssa. Bony on toistaiseksi päässyt Cityn aloittavaan kokoonpanoon ainoastaan kahdesti.

Bony vaihdettiin viime sunnuntaina sisään 63. minuutilla, kun City murskasi QPR: n Etihadilla lukemin 6-0. Afrikkalainen antoi näytteen osaamisestaan alustamalla David Silvan 6-0 osuman komealla kantapääsyötöllä.

Pysäyttääkö nuori taktiikkavelho sinisten vyöryn?

Garry Monk on vahvasti ehdolla vuoden manageriksi

Swansean 36- vuotias manageri Garry Monk on monien asiantuntijoiden papereissa suosikkina voittamaan Valioliigan vuoden valmentajan tittelin. Monkin tähänastinen suoritus Swansean peräsimessä onkin yllättynyt monet ja hiljentänyt arvostelijat. Kymmenen kautta Swanseaa pelaajana edustanut Monk lähti uuteen pestiinsä täysin ilman valmentajakokemusta ja monet asiantuntijat lyttäsivät hänet ja Swansean mahdollisuudet jo etukäteen.

Teot puhuvat kuitenkin puolestaan - hän on ilmiömäisesti johdattamassa Swanseaa sen Valioliigahistorian suurimpaan pistesaldoon ja sijoitukseen. 

Monkin viimeisin taktinen taidonnäyte nähtiin maanantain Arsenal- pelissä. Swansean perin brittiläinen (fyysinen, rikkova) peliesitys sai Arsenalin managerin Arsene Wengerin kritisoimaan vahvasti Monkin suojattien peliesitystä. 

"Luulisin, että olimme epäonnisia. Pelasimme joukkuetta vastaan joka kieltäytyi täysin pelaamasta ja ainoastaan puolusti." Wenger murahti tappiollisen ottelun jälkeen selvästi järkyttyneenä.

"Jos emme pelanneet, en tiedä kuinka saimme kolme pistettä" Monk vastasi ytimekkäästi Wengerin kritiikkiin.

Vedonlyönti ja kertoimet

Viimeisissään pirteästi esiintynyt Citizens lähtee otteluun suurena suosikkina. Suurimmat vieraslekat kannattaa kuitenkin jättää lyömättä sillä ottelussa on pienimuotoinen yllätysmahdollisuus. Upeaa kevättä pelaava kotijoukkue tulee taistelemaan verisesti pisteistä. Swansealla on ottelussa ainoastaan voitettavaa joten ennakkoluuloton peliesitys on luvassa. Tämän vuoden puolella toinen Manchesterin jätti, United lähti Liberty Stadiumilta ilman pisteitä. Kotivoitolle ja tasapelille tarjotaan lieviä ylikertoimia.

Kerroinvertailu 1X2:

Vedonlyöntiyhtiö 1 X 2
24hBet 4.50 3.80 1.72
Bet365 4.75 4.20 1.75
Betsafe 4.75 4.05 1.70
Betsson  4.75 4.05 1.70
Betway 4.50 4.00 1.72
ComeOn 4.89 4.09 1.72
Guts 4.50 3.80 1.70
Nordicbet 4.75 4.05 1.70
Unibet 4.85 4.05 1.70
Veikkaushuone 4.50 3.80 1.72

Kertoimet päivitetty 16.5 klo 22:00

Pelisuositukset

Ottelun arvaamattomuuden takia jätämme 1X2- kohteet rauhaan ja panostamme tällä kertaa maalimääriin. Vaikka kaikki tiedämmekin vierasjoukkueen timantinkovan hyökkäysosaston niin under 2,5 maalia on erittäin lähellä. Varsinkin jos Monk saa ryhmänsä pelaamaan yhtä kurinalaista puolustuspeliä kuin maanantaina. 

Pelaamme www.nordicbet.com: under 2,5 maalia kertoimella 2.30

-SV