Maanantai- ilta tarjoaa kotimaista jalkapalloilua Ykkösestä. Ennen kautta yhdeksi vahvimmaksi nousijaehdokkaaksi rankattu FC TPS kohtaa pirteitä otteita esittäneen Mikkelin Palloilijat.

Ainoastaan yhden sarjapisteen AC Oulun vieraana saalistaneen Tepsin kausi ei ole lähtenyt odotetusti käyntiin. Tehtyjen maalien sarake näyttää kolmen ottelun jälkeen pyöreää nollaa. Saako selässä roikkuva gorilla tänään kyytiä?

Ottelutapahtuma: FC TPS - MPAika & pvm: 18.5.2015 klo: 18:30Pelipaikka: Paavo Nurmen Stadion, TurkuTV- lähetys suomessa: http://fctps.kepit.tv/ (maksullinen)

TPS on sekoitus nuorta intoa ja kokemusta

TPS:n joukkueen runko nuorentui kertaheitolla Ykköseen tipahtamisen myötä. Listoilta löytyy kuitenkin muutama kokenut Veikkausliigatason pelaaja joilta odotetaan paljon.

Entinen oikea laitapakki, TPS- legenda Sami Rähmönen on löytänyt paikkansa tällä kaudella keskikentältä ja hänen odotetaan ruokkivan kaiken nähnyttä Mikko Hyyrystä ja täksi kaudeksi Turkuun siirtynyttä Jussi Aaltoa. Rähmöseltä kestänee jonkin aikaa sopeutua uuteen pelipaikkaan vaikka laitapakkinakin hänet tunnettiin voimakkaasti nousevana ja hyvin hyökkäyksiä tukevana. Mielenkiintoista onkin nähdä palauttaako valmentaja Mika Laurikainen Rähmösen tänään laitapuolustajaksi vai antaako hän vielä aikaa laiturin tontille sopeutumiseen. Viime ottelussa Kemiä vastaan Laurikainen reagoi Rähmösen otteisiin ottamalla hänet vaihtoon 60. minuutilla. PÄIVITYS klo 15.30: Rähmönen aloittaa vaihdosta 

Tepsin keskikenttä on paperilla yksi Ykkösen vahvimmista. Joukkeen kapteeni Matej Hradecky pystyisi helposti pelaamaan ylemmilläkin sarjatasoilla. Alkukausi on ollut kuitenkin kaikkea muuta kuin onnistunut. Kapteenia on kritisoitu erityisesti suuresta harhasyöttöjen määrästä. Hradeckyä tukee erittäin taitava Santeri Mäkinen. Mäkinen on kuitenkin kärsinyt loukkaantumisista ja pelikunto on tänäänkin erittäin epävarma sillä mies loukkasi itseään Kemi- ottelussa. Kentällä olleessaan hän on ollut yksi TPS: n parhaimmista. PÄIVITYS klo 15.30: Mäkinen ei ole kokoonpanossa

Fakta on se, että TPS on paperilla suuri ennakkosuosikki voittamaan tänään, mutta peli ei ole uomissaan. Ei lähelläkään. 

{module Artikkelimainokset}

Kabinettinousu sekoitti Mikkelin paketin

MP: n kaudesta odotettiin erittäin vaikeaa. Se se tiedon Ykköseen noususta vasta helmikuussa, kun MyPa hajosi raunioiksi. Tähän asti joukkuetta oli rakennettu Kakkosta silmällä pitäen. 

Kun tieto Ykköseen noususta saavutti Mikkelin, hankki MP hyökkäyspäähän vahvistuksia. Harrison Hanley ja Tommi Lankinen liittyivät seuran vahvuuteen. Hanley avasi maalitinsä viime ottelussa VIFK: ta vastaan. Lankisen sihti oli talvikaudella erinomaisessa kunnossa ja myös häneltä odotetaan maaleja kesän aikana.

Mikkelin keskikentällä isoa roolia ottaa Sasha Popovitch, legendaarisen Valeri Popovitchin poika. Lähes kaksimetrinen järkäle on ollut puolustussuuntaan erittäin vakuuttava, mutta todistanut osaavansa myös pelin rakentamisen hyökkäyssuuntaan. 

Mikkeli joutuu tänään vaihtamaan maalivahtia, kun ykköstorjuja Antti Kuismala loukkaantui VIFK- pelissä. Kyseessä on erittäin ikävä menetys sillä 39- vuotias Kuismala on joukkueen kapteeni ja kokenein pelaaja. Kuismalan korvaa tänään Tuomo Hiltunen.

Vedonlyönti ja kertoimet

Vierasjoukkueelle tarjotaan hämmentävän suuria kertoimia. Vedonlyöntiyhtiöissä ilmeisesti luotetaan, että TPS: n nimivahvan nipun peli loksahtaa automaattisesti kohdalleen. 

Kerroinvertailu 1X2:

Vedonlyöntiyhtiö 1 X 2
24hBet 1.46 4.00 6.00
Bet365 1.50 4.00 6.50
Betsafe 1.55 4.00 5.30
Betsson 1.55 4.00 5.30
Betway 1.50 4.20 5.00
ComeOn 1.44 3.89 6.68
Guts 1.46 4.00 6.00
Nordicbet 1.55 4.00 5.30
Unibet 1.40 4.25 6.25
Veikkaushuone 1.46 4.00 6.00

Kertoimet päivitetty klo 15:00 

Pelisuositukset

TPS on sekaisin. Niin sekaisin, että näillä kotikertoimilla ei ole mitään järkeä panostaa kotivoittoon. Peli loksahtanee paikoilleen vielä tällä kaudella, mutta tapahtuuko se tänään? Joukkueen ehkä tämän kauden parhaan pelaajan, Santeri Mäkisen poissaolo lisää entistään TPS: n tuskaa. Panokset kannattaa laittaa tasapelille tai Mikkelin voitolle tasoitusvedon turvin.

Pelaamme: Mikkeli +1 Unibetille kertoimella 2.50

-SV

Ennakko päivitetty klo 15.30

* Rähmönen ja Aalto vaihdossa, Mäkinen ei pelaa

* TPS: n vahvistettu avaus:Forsman, Friberg, Liespuu, Tenho, Kinnunen, Holma, Hradecky, S.Peltola, Blomqvist, Sjöroos, Hyyrynen