Tällä hetkellä ENCE on HLTV:n sijoituksessa maailman kolmanneksi paras tiimi ja loppua ei näy tulevan turnausvoitoissa. Viimeiseksi ENCE otti voiton kotiin BLAST Pro Series Madrid 2019 turnauksessa viime viikonloppuna kaataessaan maailman parhaimman tiimin Astraliksen 2-0 finaalissa.

Vuonna 2018 huhtikuussa ENCE teki paluun Counter-Striken pelikentille uudella kokoonpanolla tavoitellakseen pistää Suomi takaisin kartalle kansainvälisesti. Kyseiseen uuteen kokoonpanoon otettiin mukaan Suomen parhaimmistoa, josta löytyi nuoruuden innokkuutta, nälkää voittaa ja myös kokemusta isoimmilta pelikentiltä. 

Tästä fanit olivat todella innoissaan, koska suomalaista kovemman kaliiperin tiimiä oli odotettu jo pitkään mikä pystyisi haastamaan maailman parhaimmistoa kansainvälisesti. 

- Aleksi "Allu" Jalli

Allu tuo mukanaan tiimiin kokemusta ja pelitaitoa, jota on päässyt jo aikaisempina vuosina näyttämään isoimmissa turnauksissa kansainvälisesti. Allu on myös Suomen seuratuin ja fanien suosiossa jo pitkään ollut pelaaja, jonka käsittelyyn AWP- tarkkuuskivääri on kuin luotu.

Aleksi tuli mainekkaaksi kansainvälisesti siirtyessään vuonna 2015 pelaamaan kuuluisaan ruotsalaiseen Ninjas In Pyjamas -organisaatioon, jossa hän vietti aikaa noin kymmenisen kuukautta ja sijoittui tiiminsä kanssa muun muassa toiseksi ESL One Katowice 2015 -turnauksessa. Tämän jälkeen hän myös pelasi myös FaZe:ssa ja OpTic:issa, jonka jälkeen päätti siirtyä takaisin Suomeen edustamaan nykyistä ENCE:n kokoonpanoa. 

- Jere "sergej" Salo

Yksi maailman kovimmista nuorista pelaajista on sergej, josta on ollut jo pitkään kohu-uutisia hänen taidoistaan jo äärimmäisen nuorelta iältä asti. Jere tuo tiimiin todella kovaa tulivoimaa ja nuoruuden innokkuutta.

Salo tuli isompaan huomioon alkujaan pelatessaan 5CORE.RED nimisessä joukkueessa päästessään lohkoista eteenpäin ensi kertaa non-byoc turnauksessa Vectoramoilla vuonna 2016. Kyseisessä turnauksessa Jere pääsi pelaamaan kovimpia suomalaisia tiimejä vastaan ja todella erottui joukosta nuoren ikänsä vuoksi ja kuinka hyvin hän pärjäsi jo kokeneempia pelaajia vastaan. Tämän jälkeen Jere pelasi muun muassa tunnetuissa Skitlite:ssä ja HAVU:ssa sekä voitti useita turnauksia Suomessa ennen kuin liittyi ENCE:n riveihin.

- Aleksi "Aleksib" Virolainen

Tiimin pelinsisäinen johtaja Aleksi tuli enemmän tunnetuksi vuonna 2016 pelatessaan ensi kertaa ENCE:n riveissä ja johtaessaan tiimin IeSF 2016 turnauksen voittoon. Tätä ennen Aleksi oli pelannut useammassa suomalaisessa tiimissä ja päästeessään muunmuassa Vectoramoilla vuonna 2016 toiselle sijalle pelatessaan Findictuksessa. Aleksi vietti vuoden 2017 HAVU:n riveissä, jossa he voittivat Suomen sisällä useita isoja turnauksia, jonka jälkeen palasi takaisin ENCE:n uuteen rivistöön.

- Jani "Aerial" Jussila

Kovaa tulivoimaa tuova entryfrägin roolissa pelaava Aerial pelasi ennen ENCE:en liittymistä SuperJymyssä, nykyisessä SJ Gamingissa, jossa hän erottui joukosta kovasta ratingista koko vuoden aikana. Aerialin siirrosta SuperJymystä ENCE:een puhuttiin myös olevan isoin siirto esportsin historiassa Suomessa. Aerial voitti myös ensimmäisensä parhaimman pelaajan palkinnon juuri pelatussa Blast Pro Series- turnauksessa Madridissa.

- Sami "xseveN" Laasanen

Tiimissä supportin roolia pelaava xseveN oli voittanut jo useampia turnauksia aikaisemmin pelatessaan iGame esports- joukkueessa ja yksi kovimpia tuloksia oli pääsy PGL Krakówin minoreille vuonna 2017. Sami tuo tiimiin vankkaa tukea, tulivoimaa ja on todella rauhallinen pelaaja kovemman paineen alla.

- Slaava "Twista" Räsänen

Tiimin valmentajaksi liittynyt Twista on myös tunnettu pelikentiltä aikaisemmilta vuosilta pelatessaan eri tiimeissä, viimeiseksi iGame esports
-joukkueessa. Slaava siirtyi aktiivisen pelaajan roolista ensin iGame esportsin valmentajaksi, jonka jälkeen palasi pelaamaan vielä hetkellisesti kokoonpanoon ennen siirtymistä ENCE:n valmentajaksi. Slaavalta löytyy kokemusta jo usemmalta vuodelta ja tuo vankkaa tukea sekä tietotaitoa tiimille.

Toukokuun turnaukset


Toukokuun pelikalenteri näyttää myös todella hyvältä. Tulemme näkemään ENCE:n seuraavissa turnauksissa:

  • cs_summit 23. -26. toukokuuta

  • DreamHack Masters: Dallas 28. - 2.6. toukokuuta

Tulemme kirjoittamaan myös ennakkopaketin yllä mainituista turnauksista, joten muista seurata uutisvirtaamme, kun ENCE:n matka kyseisissä turnauksissa alkaa.
 

Encen taustalla myös pelijätti Rizk

Suomen menestyimmän esports-jengin toimintaa tukee kansainvälisesti pelaajien tiedossa oleva Rizk -pelisivusto. Jos kyseinen saitti ei ole vielä tiedossa, niin seuraavassa on loistava tilaisuus liittyä sivuston asiakkaaksi. 

Kaikki uudet asiakkaat ovat oikeutettu huikeaan vedonlyöntibonukseen. Ensitalletuksen yhteydessä Rizk lyö pöytään 100% bonuksen 100 euroon saakka. Lunasta omasi tänään! 
 

Liity Rizkille tänään!