Viikonlopun UFC:ssä kohtaavat kaksi erittäin potentiaalista tulevaisuuden ykköshaastajaa 93-kiloisissa. Corey Andersonin ja Jan Blachowiczin revanssi ei aiheuta suurimpia otsikoita, mutta ottelun voittaja tulee todennäköisesti löytämään itsensä astetta suuremmista parrasvaloista. 

Jon Jonesin ja Dominick Reyesin tasaväkinen taisto jakoi vapaaottelua seuraavan kansan kahteen leiriin. UFC 247-tapahtuman pääottelun päätös jätti jälkeensä kysymyksiä sekä epäilyksiä ja jatko-osa lienee luvassa. Reyesin jälkeen haastajien jonosta löytää kaksi varteenotettavaa nimeä, jotka ovat sijoituksissa vieri vierekkäin. 

Viidenneksi rankattu Corey Anderson ja kuudennella sijalla paikkaa pitävä Jan Blachowicz ovat tuttuja nimiä 93-kiloisista, mutta toistaiseksi kumpikaan ei ole päässyt taistelemaan mestaruudesta. Anderson on ollut kaksikosta äänekkäämpi osapuoli Jonesia kohtaan ja huudellut jonkin aikaa vyön perään, mutta Blachowicz on apajilla ehdottomasti myös mukana merkittävien voittojen takia. 

#5 Corey Anderson (13-4) vs. #6 Jan Blachowicz (25-8) 


Anderson on onnistunut nostamaan profiiliaan UFC:ssä vakuuttavan neljän ottelun voittoputken avulla. Kaksi vuotta tappioitta otellut amerikkalainen on peitonnut painoluokan kovia nimiä, kuten Glover Texeira, Ilir Latifi ja viimeisimpänä Johnny Walker, joka kaatui tyrmäyksellä ensimmäisessä erässä viime marraskuussa. 

Viidenneksi sijoitettu ottelija ei ole vielä vastaavaan voittoputkeen UFC:ssä kyennyt, joten voidaan todeta, että Anderson on tällä hetkellä uransa parhaimmassa vireessä. Mikä parasta, hän on osoittanut monipuolisuutta ja vahvaa tekemistä voittoputkensa aikana. Patrick Cummings ja Texeira eivät mahtaneet minkään Andersonin painille. Latifi sai erittäin vahvoja osumia perille, mutta kestävä amerikkalainen sieti iskut ja sisulla väänsi itselleen tuomariäänivoiton vaikeiden vaiheiden jälkeen. 

Viime marraskuussa Anderson katkaisi Walkerin mittavan yhdeksän ottelun voittoputken tylysti avauserässä teknisellä tyrmäyksellä ja nosti osakkeitaan roimasti. Mestaruusottelu on arvatenkin enää yhden voiton päässä, mutta puolalainen tulee tarjoamaan viikonloppuna varteenotettavan vastuksen. 

Ottelu: Anderson vs. Blachowicz

Anderson: Blachowicz:
1.50unibet 2.65unibet
1.49nordicbet 2.65nordicbet
1.49betsafe 2.65betsafe
1.45rizk 2.55rizk
1.48expekt 2.65expekt
1.50leovegas 2.65leovegas

Blachowicz näytti etenevän tasaisesti huippua kohti vuonna 2018, mutta silloinen neljän ottelun voittoputki päättyi lopulta helmikuussa 2019, kun Thiago Santos tyrmäsi puolalaisen ja eteni mestaruusotteluun Jonesia vastaan. Sittemmin Blachowicz on kerännyt itsensä kasaan ja haalinut kaksi todella maittavaa voittoa Luke Rockholdista sekä Ronaldo Souzasta. Painoarvoa keventää kenties se, että edellä mainitut nimet ovat nousseet ylemmäs keskisarjasta, mutta Blachowicz teki työtä käskettyä. 

Puolalainen pystyy Andersonin tavoin painimaan vastustajansa kumoon ja parantuneen pystyottelun takia, eritoten jabi, hän on löytänyt uutta itsevarmuutta iskemiseen. 

Ottelun voittaja: Corey Anderson tuomariäänin


Kerroin: 3.00 (Betsafe)

Anderson on vahvoilla paremman paininsa takia. Blachowicz tulee tuskailemaan puolustuksen kanssa matossa ja taustalla on myös epäilyksiä kunnon kestävyydestä viiden erän taistossa. Amerikkalainen on myös yksinkertaisesti parempi ja vaarallisempi pystyottelija nopeudessa sekä tarkkuudessa. On myös otettava huomioon Andersonin yksimielinen voitto kaksikon ensimmäisessä kohtaamisessa vuonna 2015. Uusintaottelussa tullaan näkemään pitkiä tasaisia jaksoja, mutta lopulta Anderson tulee viemään työmiehen elkein voiton nimiinsä kaikin tuomariäänin. 

ISKE BETSIT BETSAFELLA