mainos

Urheilugaala 2019 - Parhaat kertoimet ja vedonlyönti-analyysi

Urheilugaala 2019:
17.1.2019 (Hartwall Areena)

Palkintokategoriat:
Vuoden urheilija
Vuoden valmentaja
Vuoden joukkue
Vuoden sykähdyttävin urheiluhetki
Vuoden läpimurto

Urheilugaala 2019 järjestetään 17. tammikuuta Hartwall Areenan sykkeessä, ja tapahtumassa palkitaan tänäkin vuonna tuttuun tapaan kaikki edellisen kalenterivuoden parhaat urheilijat, joukkueet, valmentajat ja sykähdyttävimmät urheilusuoritukset. Ja kuten odottaa sopii, on myös vedonlyöntisivustot mukana Urheilugaalan tiimellyksessä.

Sinällään Urheilugaala-voittajista vetojen lyöminen on nihkeää, sillä etenkin tänä vuonna monissa palkintokategorioissa on yksi selkeä ennakkosuosikki ylitse muiden. Monet palkintovalinnat onkin niin itsestäänselvyyksiä, että ne voisikin jakaa voittajille vaikka samantien. Tästä huolimatta on kuitenkin osuvaa, että Urheiluveikkaus suorittaa omat ennakoitinsa tämän juhlaillan palkituista parhaiden kertoimien säestämänä.

Alta löydätkin siis kaikkien niiden Urheilugaalan 2019 palkintokategorioiden voittajavetojen korkeimmat kertoimet, joita vain peliyhtiöillä sattuu olemaan avoinna. Etenkin suurimmat vedonlyöntiyhtiöt ovat ottaneet Urheilugaalan mukaan pelikohteiden valikoimiinsa, joten tästäkin tapahtumasta pääsee siis lyömään vetoa ihan toden teolla.

Muista toki hyödyntää myös tarjotut vedonlyöntibonukset, mikäli käyt lyömässä vetoja Urheilugaalan voittajista jollakin peliyhtiöllä täysin ensimmäistä kertaa. Löydät sivuiltamme toki myös kaikki tarjolla olevat ilmaisvedot, joilla vedonlyöntiä voi harrastaa myös edullisemmin.

Mutta nyt niiden kertoimien kimppuun.

Vuoden urheilija 2018: Yksi ylitse muiden

Vuoden urheilija 2018

Paras kerroin Peliyhtiö
Iivo Niskanen 1.08 coolbet
Petra Olli 12.00 Mr Green
Krista Pärmäkoski 15.00 coolbet
Kaisa Mäkäräinen 20.00 Leovegas
Kimi Räikkönen 20.00 coolbet
Lauri Markkanen 25.00 unibet
Lukas Hradecky 30.00 Leovegas
Mikko Rantanen 30.00 unibet
Joku muu 10.00 Mr Green

Kuten kertoimien taulukosta voi huomata, ei tämä Urheilugaalan pysti voi oikein mennä kuin yhteen ainoaan osoitteeseen. Pyeongchangissa olympiakultaan 50 kilometrin kuninkuusmatkalla sivakoinut Iivo Niskanen ottanee kaiken järjen mukaan plakkariinsa nyt toisen peräkkäisen, ja yhteensä kolmannen vuoden urheilija -tittelin.

Viime vuonna valinta irtosi Niskaselle Lahden MM-kisoissa hiihdetyllä MM-kullalla 15 kilometrin perinteisellä matkalla sekä MM-pronssilla, joka irtosi Sami Jauhojärven parina pariviestissä. Ja samainen kaksikkohan oli voittamassa olympiakultaa parisprinttikisassa 2014, jonka myötä molemmat valittiin vuoden urheilijoiksi Urheilugaalassa 2014.

Niskasen lähimmät uhkaajat ovat tässä kisassa Krista Pärmäkoski, joka nappasi Pyeongchaning olympialaisista yhden hopean lisäksi myös kaksi pronssimitalia, sekä Petra Olli, joka saavutti Suomelle vastikään ensimmäisen painin maailmanmestaruuden 21 vuoteen. Sosiaalisessa mediassa on myös liputettu Lauri Markkasen puolesta tässä valinnassa, mutta hänen vuoden urheilija -tittelinsä tulenee eteen vasta sitten, kun herra murtautuu NBA:n kovimpaan eliittiin.

Vuoden urheilija 2018

Paras kerroin Peliyhtiö
Iivo Niskanen 1.02 nordicbet
Joku muu 10.00 nordicbet

Vuoden urheilijan valinnasta on myös toinen veto-vaihtoehto NordicBetillä, jossa valinnat on rajoitettu kahteen. Voitkin lyödä täten vetoa yksinkertaisesti siitä, voittaako vuoden urheilija -tittelin Niskanen vaiko joku muu urheilija. Tämäkään ei kuitenkaan vaikuta pahemmin Niskasen kertoimiin, sillä hänen ennakkosuosikin asemansa on sen verran suuri.

Vuoden valmentaja 2018: Ohtoselle toinen titteli peräkkäin?

Vuoden valmentaja 2018

Paras kerroin Peliyhtiö
Olli Ohtonen 1.35 betsafe
Petteri Nykky 8.00 unibet
Tapio Kangasniemi 8.00 Mr Green
Markku Kanerva 10.00 coolbet
Ahto Raska 12.00 Leovegas
Teija Kukkala - Titta Heikkilä 30.00 unibet
Matti Haavisto 40.00 nordicbet
Maarit Teuronen 50.00 nordicbet
Mikko Manner 100.00 coolbet
Joku muu 10.00 unibet

Juurikin olympiakultaa Suomelle tuoneen Niskasen valmentajana toimiva Olli Ohtonen on suurin ennakkosuosikki vuoden valmentajaksi 2018. Kyseessä olisikin Ohtoselle toinen peräkkäinen titteli, sillä hänet valittiin vuoden valmentajaksi myös viime vuoden Urheilugaalassa.

Hiihtovalmentajan takaa löytyy kuitenkin monia muita hyviä uhkaajia, joista kaikilla toki soisi tämän samaisen pystin. Esimerkiksi salibandymaajoukkueen päävalmentaja Petteri Nykyn vaikutus oli viime vuoden aikana huima, ja lopulta Nykky luotsasikin Suomen toiseen peräkkäiseen maailmanmestaruuteen naapurimme Ruotsin massiivisesta ennakkosuosikin asemasta huolimatta.

Huono ei olisi tietty myöskään Huuhkajat-päävalmentaja Markku Kanervan valinta, sillä "Rive" nosti maajoukkueemme kirjaimellisesti suosta lopulta aina Kansojen liigan lohkovoittoon saakka. Nyt Huuhkajat onkin lähempänä arvokisapaikkaa kuin pitkiin pitkiin aikoihin - vaikkei varsinaiset EM-karsinnat ole vielä edes alkaneet.

Myös naisten lentopallomaajoukkueen päävalmentaja Tapio Kangasniemi keikkuu korkealla vedonlyöntiyhtiöiden kerroin-listauksissa - ja ihan syystä. Jo pitkän aikaa hyvää työtä Suomen naisten luotsina tehnyt Kangasniemi johdattikin joukkueen läpi vuoden 2018 EM-karsinnoista EM-lopputurnaukseen, joka pelataan 23. elokuuta - 8. syyskuuta 2019.

Vuoden joukkue 2018: MM-kullalla voittoon?

Vuoden joukkue 2018

Paras kerroin Peliyhtiö
Salibandyn miesten maajoukkue 1.30 unibet
Jalkapallon miesten maajoukkue 5.00 nordicbet
Jääkiekon naisten olympiapronssijoukkue 15.00 coolbet
MYPA 12.00 nordicbet
Oulun Kärpät 30.00 coolbet
Lentopallon naisten maajoukkue 30.00 coolbet
Joku muu 10.00 unibet

Jos ei Nykylle irtoa salibandyn maailmanmestaruudesta vuoden valmentajan valintaan, niin vuoden joukkueen tittelin luulisi olevan tälle kultajengille itsestään selvyys. Lähin uhkaaja tässä kategoriassa onkin Soumen futismaajoukkue, joka ei kuitenkaan yllä hyvistä esityksistään huolimatta meriittilistalla aivan samalle tasolle MM-kullan kanssa. Ei vaikka jalkapallo onkin tietty lajina aivan toista kokoluokkaa salibandyyn nähden.

Huonohan ei Huuhkajienkaan valinta tässä tapauksessa olisi, mutta kuten kertoimet kertovat, on salibandymaajoukkue ehdottomasti ykkössuosikki tässä kisassa.

Jääkiekon olympiapronssia voittanut naisten maajoukkueemme onkin sitten kerroin-listauksessa kolmantena NordicBetillä, mutta Unibetilla samaisen sijan ottaa juuri naisten lentopallomaajoukkueemme 5.00 -kertoimella. Nordicbetilla samainen lentopallomaajoukkueen kerroin onkin jopa 25.00.

Vuoden 2018 sykähdyttävin urheiluhetki:

Vuoden 2018 sykähdyttävin urheiluhetki

Paras kerroin Peliyhtiö
Iivo Niskasen 50 km:n olympiavoitto 1.50 nordicbet
Salibandyn MM-kulta 4.50 nordicbet
Kaisa Mäkäräisen kiri maailmancupin voittoon 5.00 betsson
Joona Sotalan historiallinen StarCraft-mestaruus 7.00 betsafe
Petra Ollin MM-kulta 20.00 unibet
Kimi Räikkönen Suomen kaikkien aikojen F1-kuskiksi 80.00 nordicbet
Marigold IceUnity täydellisyydellä MM-kultaan 200.00 nordicbet
Cheerleadingin historiallinen MM-kulta 300.00 betsafe
Aleksandra Blinnikka lyömätön MM-laineilla 300.00 nordicbet
Salosen ja Blomroosin kaksoisvoitto EM-kisoissa 300.00 betsafe
Remes ja Kärkkäinen enduron MM-sankareina 300.00 betsson

Niskasen olympiakulta lienee valttia myös sykähdyttävimmän urheiluhetken valinnassa, vaikka toki menestystä ja huikeita urheiluhetkiä oli suomalaiseen vuoteen 2018 mahtunut ihan kunnolla.

Salibandyn MM-kulta keikkuu kerroin-listauksissa toisella paikalla, jonka jälkeen hajontaa esiintyykin sitten enemmän. Esimerkiksi Unibetilla Kimi Räikkösen voitto - ja nousu eniten osakilpailuvoittoja saavuttaneeksi suomalaiskilpa-ajajaksi - on listalla kolmantena vain 10.00 -kertoimella, kun taasen NordicBetillä samaisen hetken kerroin on listan loppupäässä kertoimella 80.00.

Kaisa Mäkäräisen jäätävä kiri maailmancupin kokonaiskilpailun voittoon viime ampumahiihtokaudella on ehkäpä se realistisin kolmossuosikki tässä kategoriassa, eikä Petra Ollin MM-kulta painissakaan todellisen jännitysnäytelmän jälkeen ollut yhtään hullumpi urheiluhetki suomalaisen penkkiurheilijan näkövinkkelistä. Ja suomalaiset penkkiurheilijathan tämän palkinnon päättävät yleisöäänestyksen muodossa.

Tässä kohtaa ei sovikaan siis tietty unohtaa e-sportsia, ja Joona Sotalan historiallista maailmanmestaruutta Stracraft II -pelissä. Pelin MM-kisat ovatkin sujuneet aina tuohon saakka eteläkorealaisten täydellisessä hallinnassa, ja Sotalasta tulikin kaikkien aikojen ensimmäinen "ulkomaalainen" pelaaja, joka onnistui tämän eteläkorealaisten putken murtamaan.

Ja e-sports on ollut lajina sellaisessa nosteessa viime vuodet, että myös Sotala saanee tässä kisassa runsaasti ääniä omaan plakkariinsa. Eli häntä ei kannata siis aliarvioida tässä kisassa, kun kyseessä on kuitenkin täysin yleisön päättämä palkinto. Ei olisikaan sinällään mikään ihme, mikäli Starcraft II -mestaruudella mentäisiin tässä palkintokategoriassa ihan TOP3-sijoille saakka.

Vuoden läpimurto 2018: Tasaisin kisa

Vuoden läpimurto 2018

Paras kerroin Peliyhtiö
Topias Taavitsainen 2.25 unibet
Eeli Tolvanen 3.00 Leovegas
Oliver Helander 3.50 Mr Green
Titta Keinänen 4.00 Leovegas

Vuoden läpimurto -kategoria on tunnettu vuosien saatossa myös vuoden nuori urheilija -nimikkeellä, ja tänä vuonna kovin kilpailu käydäänkin Urheilugaalassa juuri tästä tittelistä. Tämä johtuukin juuri siitä, että suurta ennakkosuosikkia ei kisaan ole. Esimerkiksi kahtena viime vuotena palkinto on jaettu Lauri Markkaselle ja Patrik Laineelle, joiden kummankin kohdalla valinta oli jotakuinkin itsestäänselvyys.

Nyt vedonlyöntiyhtiöiden kerroin-listauksissa kärjessä keikkuukin ykkössuosikkina mielenkiintoinen nimi, Topias Taavitsainen, joka ei välttämättä sano joillekin urheilufaneille yhtikäs mitään. Vasta 20-vuotias Taavitsainen voittikin viime vuonna joukkueensa kanssa Dota 2 -pelissä maailmanmestaruuden turnauksessa, joka on yksi e-sports -maailman massiivisimmista palkintorahojen suhteen. Taavitsainen kuittasikin voitosta palkintorahoja noin 2 miljoonan euron edestä.

Myös kaikkien tuntema Eeli Tolvanen on tottakai jääkiekkoilijana vahvoilla tässä kisassa, joskin viimeisintä U20 MM-kisojen maailmanmestaruutta ei tähän palkintokategoriaan varsinaisesti lasketakaan. Tolvanen oli kuitenkin vahvasti esillä vuoden 2018 aikana, kun nousi vasta 18-vuotiaana olympialaisten all star -miehistöön hienosti sujuneen turnauksen jälkeen (5 ottelua, 3+6=9) sekä rikkoi KHL:ssä alle 19-vuotiaiden pelaajien piste-ennätyksen.

Mikäli Suomen suurin keihäänheiton talentti Oliver Helander olisi saavuttanut edes jonkinlaista menestystä Berliinissä järjestetyissä EM-kisoissa 2018, voisi palkinnon varmasti postittaa jo nyt hänen kotiosoitteeseensa. Nuorukainen jäi kuitenkin arvokisoissa karsintaan, jolloin alkukaudesta heitetyt hirmulukemat - mukaanlukien heinäkuussa 2018 heitetty huikea 88,02 metrinen kiskaisu - eivät enää vaakakupissa sinällään paina. Läpimurtonsa Helander kuitenkin suoritti esimerkilliseen malliin viime kalenterivuoden aikana, joten hänenkään valinta ei olisi tietty minkäänlainen vääryys.

Eikä vääryys olisi myöskään Titta Keinäsen voitto, vaikka hän löytyykin vedonlyöntiyhtiöiden listauksista "viimeiseltä" sijalta. 25-vuotias Keinänen teki vuoden 2018 aikana suomalaista karate-historiaa voittamalla ensimmäisenä suomalaisena kansainvälisen ykkösluokan turnauksen - ja vieläpä kahteen eri kertaan. MM-kisoissa seitsemänneksi otellut Keinänen nousikin lopulta oman painoluokan olympiarankingissa jopa kakkossijalle. Ihan ok läpimurto siis tämäkin.

Kommentit

Palaute